Ismét fellebbez Dél-Koreában a Microsoft

Ismét fellebbez Dél-Koreában a Microsoft

2006. március 27. 11:25, Hétfő
A szoftvercég ismét fellebbezést nyújtott be az operációs rendszerének és médialejátszójának szétválasztásáról szóló ítélet ellen. Szerintük a csomagolt változat a felhasználóknak kedvezett.

A Microsoft ma nyújtotta be fellebbezését a Dél-Koreai versenyhivatal legutóbbi, decemberi döntése ellen, amelyben kimondták, hogy a redmondi cégnek mindenképpen le kell választania azonnali üzenetküldőjét és médialejátszóját saját operációs rendszeréről. A szövetségi szervezet szerint ugyanis a vállalat ezzel monopóliumra törekedett, és az Európai Bizottsághoz hasonlóan úgy vélik, hogy megpróbálta kiszorítani riválisait a versenyből.

A Microsoft természetesen ezúttal is másképp vélekedik a kérdésről. Szerintük egyenesen kedvező volt az alkalmazások integrálásáról szóló korábbi döntés, amely főleg a vásárlóknak volt pozitív változás. Véleményük szerint ezen döntésükkel már csak azért sem hozhatták előnytelen helyzetbe riválisaikat, mert éppen Dél-Koreában számos lehetőség van egyéb alkalmazások gyors beszerzésére, így a beépített szoftverek mellőzése, lecserélése nem okozhat gondot. "A tények nem támasztják alá a versenyhivatal érvelését. A felhasználók számos cég alkalmazásait tölthetik le gyorsan és egyszerűen" - jelentette ki Jae Hoon Chung a Microsoft képviseletében.

A szövetségi hivatal decemberben hozott döntést az immár évek óta húzódó perben. Akkor 32 millió dolláros pénzbüntetés kifizetésére és egy butított, a kifogásolt alkalmazásokat nélkülöző Windows verzió kiadására kötelezték a céget. Indoklásukban megállapították, hogy a szoftvercég valóban visszaélt monopolhelyzetével, megszegve az üzleti verseny szabályait, saját akaratát erőszakolva az azonnali üzenetküldőkben és médialejátszókban érdekelt egyéb vállalatokra. Az előzetes döntést februárban erősítették meg, és felszólították a Microsoftot, hogy augusztusig készítse el a kívánt verziót.

Az ügy tehát tovább folytatódik, és Redmond reménykedik abban, hogy számára kedvező döntés születik a végén. Jae Sung Yoo, a Microsoft dél-koreai részlegének igazgatója leszögezte, hogy nem vonulnak ki az ország piacáról, sőt, továbbra is az egyik legfőbb innovátorként tekintenek az országra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások