Vezet A Da Vinci-kód

Vezet A Da Vinci-kód

2006. május 22. 15:18, Hétfő
Ahogy az várható volt, a Dan Brown botránykönyvéből készült A Da Vinci-kód átvette a vezetést az Államokban. És ezzel a sikerrel Tom Hanks neve bekerült a Guiness-rekordok könyvébe is.

Tom Hanks boldog lehet: legújabb filmjét, a Dan Brown botránykönyvéből készült A Da Vinci-kódot a világ minden táján egy időben mutatták be, így lazán átlépte a 100 milliós bevételt, neve pedig bekerült a Guiness-rekordok könyvébe. Ő ugyanis az egyetlen színész, akinek sorozatban hetedik filmje is átlépte ezt az álomhatárt.

De térjünk vissza a botrányfilmre. A kedvezőtlen előjelek alapján sokan úgy gondolták, hogy A Da Vinci-kód is beáll az idei év blockbuster-bukásainak sorába. Ám egy ekkora hírverést - és nem mellékesen rengeteg ingyenreklámot - kapott mozit nem lehet csak úgy leírni. Ezt Ron Howard be is bizonyította, hiszen filmje több, mint 77 millió dolláros nyitánya minden idők 13. legjobb nyitánya! A 125 millió dollárból készült filmről itt olvashattok bővebben.


Drágán adom az életem!

Második helyen kezdett a Dreamworks új animációs filmje, a Túl a palánkon, mely 37 milliójával nem lehet túl elégedett. Főleg annak tükrében, hogy a cég korábban olyan "meséket" készített, mint a Shrek-széria vagy a Cápamese. Mostani filmjükben is világsztárok adják a szereplők hangjait. Így Amerikában az állatok Bruce Willis, Steve Carell, William Shatner, Avril Lavigne és Nick Nolte orgánumán szólalnak meg.

A történet főszereplői R.J., a laza mosómedve és Verne, az érzékeny teknősbéka. Szépen telnek napjaik, ám egyszer őket is eléri az emberek hada. Lakóhelyük közelében ugyanis egy kertvárosi rész épül, mely bizony alapjaiban rázza meg hőseink mindennapjait. Nincs mit tenni, megkezdődik a harc a területért.


Javaslat magyar címnek: A katasztrófális Poszeidon

Harmadik helyre csúszott vissza Tom Cruise csúfos bukása, a Mission: Impossible III, mely már csak 11 milliót jövedelmezett és ezzel is éppen csak átlépte a 100 millió dolláros bevételt. Negyedik helyre csúszott vissza az idei év legnagyobb bukása, Wolfgang Petersen remake-je, a Poseidon, mely alig 9 milliót tett hozzá múlt heti eredményéhez.

Ötödik helyen áll Robin Williams és az RV, míg őt egy új beszálló, az alacsony költségvetésű See no Evil követi. Az alig 8 millióból összedobott horror rögtön 4 millióval nyitott. Az eredményhez azonban hozzá kell tenni, hogy mindössze 1257 moziban mutatták be, így ez az eredmény rendkívül kecsegtetőnek tűnik.


Amerikai Motel ?

Jacob Goodnight a Blackwell Hotelben lakik. A férfi nem teljesen komplett, így remekül érzi magát kettesben saját rémálmaival. Ám egy nap egy zsaru nyolc piti bűnözőt hoz oda közösségi munkára. A rend őre nem ismeretlen Jacob számára: neki köszönheti, hogy egy acéllemez van a fejében. Úgy érzi, eljött a bosszú ideje.


Fussunk, szaladjunk, hadd lobogjon a hajunk

Hetedik helyen áll a Just my Luck, míg a nyolcadik pozíciót az An American Haunting foglalja el. Kilencedik a vegyes érzelmeket keltő A 93-as járat, míg a sort az Akeelah and the Bee zárja.

A héten egy említésre méltó szuperprodukció érkezik a mozikba. Ez pedig nem más, mint Bryan Singer mutáns filmje, az X-Men: Az ellenállás vége.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások