A Verdák az élen nyitott

A Verdák az élen nyitott

2006. június 12. 23:39, Hétfő
A Pixar új animációs filmje, a Verdák - minden meglepetés nélkül - az amerikai bevételi listák élén nyitott. Az Ómen feldolgozása - a rekorddöntés ellenére - végül közepes eredménnyel tudta le ezt a hetet.

Senkit nem ért meglepetésként a hír, miszerint a Pixar legújabb animációs filmje hazájában rögtön az élen nyitott. A minőségi "meséiről" híressé vált stúdió hamarosan újabb kasszasikert könyvelhet el.

A Verdák ugyanis 62 millió dollárral kezdett, mely igen szép eredmény. Bár ez nem éri el az idei év eddigi legsikeresebb animációs filmje, a Jégkorszak 2 - Az olvadás premierjének bevételét, de azért a Disney nem panaszkodhat. A kritikusok ugyanis imádták a filmet és a közönség értékelése is jónak mondható.


Én is akarom, te is akarod és lesz egy csomó matchboxunk!

Villám McQueen, a becsvágyó ifjú versenyverda egy szép napon elindul a diadalmas versenygyőzelmek felé. Padlógázzal tart Kaliforniába, ahol örök hírnévre tehetne szert, ha sikerülne legyőznie a két legsikeresebb verdát a mezőnyben. Egyelőre azonban nem jut messzire, terveihez képest ugyanis túl sokáig időzik egy a Route 66 mentén fekvő poros kisvárosban. Az itt lakók rádöbbentik McQueent, hogy van jobb élet is az ő túlpörgetett, magas oktánszámon űzött száguldozásán kívül.

Második helyre csúszott vissza Jennifer Aniston és Vince Vaughn romantikus vígjátéka, a Szakíts, ha bírsz, mely már 74 milliós bevételnél tart. A bronzéremmel kell megelégednie az X-Men: Az ellenállás vége című akciónak, mely mindössze 9 millió dollárra van a 210 milliótól.


Én vagyok Damien, Rózsi?

Negyedik helyre jött be a nemrég rekordot döntött Ómen, melytől úgy tűnik alaposan elpártolt közönsége, hiszen a kedden megtermelt 12 millióhoz alig 20 milliót tudott hozzácsapni. Ám a 35 milliós bevétel már így is jó szereplésnek minősül, hiszen 25 millióból készült. Folytatása várható... sajnos. Kritikánk már olvasható a filmről.

50%-os bevételcsökkenést könyvelhet el az ötödik helyezett Túl a sövényen, mely így jelenleg 130 milliónál tart. Őt az idei év legnagyobb botrányt kavart filmje, A Da Vinci-kód követi, mely hamarosan átlépi a 200 milliós álomhatárt. Hetedik helyen kezdett Robert Altman legújabb vígjátéka, A Prairie Home Companion, melyet mindössze 760 moziban kezdtek el vetíteni, ám onnan több, mint 4,6 millió dollárt gyűjtött be.


Fáj az aranyerem

A film egy rádióműsor utolsó adását mutatja be. Miután 30 évig futott az A Prairie Home Companion nevezetű adás, a vezetőség úgy határoz: ideje véget vetni neki. Ám az utol-show nem úgy megy le, ahogy azt tervezték. A főszerepekben Meryl Streep, Kevin Kline, Tommy Lee Jones, Lily Tomlin, John C. Reilly, Woody Harrelson, Virginia Madsen és Lindsey Lohan tündökölnek.


Szállok a dallal!

Nyolcadik a Mission: Impossible III, mely már a 130 millió dolláros bevételt sem éri el. Kilencedik az RV, míg a sort a Poseidon zárja. Utóbbi filmről hamarosan olvasható kritikánk.

A héten ismét régóta várt filmek jelennek meg a mozik műsorfüzeteiben - sajnos egyelőre csak Amerikában. Itt van mindjárt a Halálos iramban harmadik része, a Tokyo Drift, de a vígjáték szerelmesei is örülhetnek, hiszen Jack Black a Nacho Libre főszerepében újból mulattat. Aztán visszatér Garfield is és a mozikba kerül Sandra Bullock és Keanu Reeves romantikus filmje, a The Lake House.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások