A Verdák még mindig az élen

A Verdák még mindig az élen

2006. június 19. 12:55, Hétfő
A Pixar legújabb animációs meséje, a Verdák továbbra is vezet. Amerikában mindössze két hét kellett a 100 millió dolláros bevételi határ eléréséhez, ám a premierfilmek is szépen teljesítettek.

Érdekes mód a Pixar legújabb animációs meséje, a Verdák közel 50%-os visszaesést produkált az elmúlt héthez képest, ám még ez az alig 31 milliós bevételi eredmény is elég volt a mostani hétvégén az elsőséghez. A visszaesés mindenesetre meglepő, hiszen csupa kitűnő kritikát kapott a film, de ha így folytatja, nem éri el a 180 millió dolláros bevételt.


A mexikói Denevérember

Második helyen kezdett Jack Black új vígjátéka, a Nacho Libre. A mindössze 35 millióból készült vígjáték közel 27 millió dollárt jövedelmezett a premierjének hétvégéjén. A kritikusok is elégedettek voltak a komikus alakításával, sokan ugyanis úgy vélték, hogy a King Kong rendezőjének szerepében elég hitetlen volt. Ám a pankrátor pap szerepében, a Rocksuli direktorának kamerája előtt parádézik.

Ignacio - barátainak csak Nacho - semmihez nem ért. Egy mexikói kolostorban nőtt fel, ahol jelenleg szakácsként dolgozik, ám nem igazán képes a beilleszkedésre. Mindazonáltal imádja az itt élő árvákat, akik azonban nem igazán vannak oda a főztjéért. Hogy a lehető legjobb alapanyaghoz jusson és végre minőségi ételt tegyen a gyerekek asztalára, benevez a helyi pankrációs versenyekre. Itt végre úgy érzi, megtalálta a helyét.

A dobogó alsó fokán kezdett a Halálos iramban: Tokiói hajsza, melynek alig 24 milliós kezdése nem mondható túlságosan jó eredménynek. Az első rész 40, míg a második 50 millióval nyitott, így előre láthatóan a trilógia utolsó része lesz a leggyengébben szereplő epizód.


Száguldás, Porsche, szerelem

Sean Boswell igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább kívülállónak érzi magát a szokatlan szokások és ismeretlen törvények között. Nem kell azonban sok idő, hogy ismét akcióba lendüljön, amikor egy másik amerikai srác, Twinkie bevezeti őt a tiltott "karcversenyek" világába.

Negyedik helyen újabb premierfilm, méghozzá az egész egyedi történettel rendelkező The Lake House. A film értékéből azonban sokat levon a tény, hogy a Sandra Bullock - Keanu Reeves duó egy remakeben romantikázik. Nem meglepő módon az eredeti, Siworae Ázsiából származik. A 14 millió dolláros nyitány mindenesetre elég rossz kezdet.


Megyünk busszal?

Egy magányos doktornő elfoglal egy lakatlan tóparti házat és egy rejtélyes postaláda közvetítésével levelezni kezd a ház későbbi lakójával, egy munkájából kiábrándult építésszel. A levelek segítségével jönnek rá, hogy két év választja el őket, különböző időben laknak ugyanazon a helyen. Egy idő után azonban szerelmesek lesznek egymásba és megpróbálják megoldani az idő és a postaláda rejtélyét.

Ötödik helyre esett vissza a Szakíts, ha bírsz, melyet mindössze 9 millió választ el a 100 millió dolláros álomhatártól. Mindössze a hatodik helyen kezdett a Garfield 2, mely alig 7 milliójával bizony jócskán megbukott. Összehasonlításképpen az első rész 21 millióval kezdett, végül pedig 75 millióval zárt. További rossz jel, hogy a kritikusok ezt a részt is porig alázták.


Egy kritikus a vetítés után

Garfield nyughatatlan gazdája nyomában ezúttal kénytelen Angliába utazni, ahol a bamba britek egy egészen másik macskával tévesztik össze, így Garfield hamarosan egy kastély urává válik. De a sors nem engedi, hogy bölcs lustálkodással töltse az idejét. Garfield várúri minőségében kénytelen megküzdeni egy áskálódó kotorékebbel.

Hetedik helyre esett vissza az X-Men: Az ellenállás vége, míg a nyolcadik az Ómen feldolgozása. Az utolsó előtti helyen áll A Da Vinci-kód, míg a sort a Túl a sövényen zárja.


Sandler irányítja az életét

A héten nem lesznek elkényeztetve a moziba járók, hiszen mindössze egyetlen egy, komolyabb sikerre számot tartható film kerül a vásznakra. Ez pedig nem más, mint Adam Sandler új vígjátéka, a Click.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások