Olcsó lesz az Xbox 360 HD DVD meghajtója

Olcsó lesz az Xbox 360 HD DVD meghajtója

2006. augusztus 16. 10:10, Szerda
Nem lesz drága a konzolhoz csatlakoztatható külső lejátszó, ám a kettő költsége már megegyezik az ősszel megjelenő PS3 árszintjével. Kérdés, hogy melyik örvend majd nagyobb népszerűségnek.

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a Microsoft bemutatta az Xbox 360 konzolhoz szánt külső HD DVD lejátszót. A bemutatón többek között elhangzott, hogy a készülék a soron következő ünnepi szezonban jelenik meg a boltok polcain, ám a várható árról nem esett szó. A szoftvercég ezzel a megoldással venné fel a versenyt a PlayStation 3 meghajtójával, amely viszont a konzol részeként érkezik.

A DigiTimes saját forrásaira hivatkozva arról ír, hogy a külső HD DVD 199 dolláros áron jelenik meg, amely önmagában elfogadható ár, hiszen a Toshiba asztali lejátszói ennek több mint duplájába kerülnek. Az viszont már korántsem ilyen biztos, hogy a nagy riválissal szemben is megállja helyét ez a felállás, hiszen ha az Xbox 360 prémium változatát (400 dollár) megspékeljük egy ilyen egységgel, ugyanott vagyunk, mintha a drágább PS3 változatot választottuk volna, vagyis 600 dollárnak megfelelő összeget adtunk ki a zsebünkből. Egyelőre nyitott kérdés, hogy melyik ajánlat nyeri meg jobban a vásárlók tetszését.


A Microsoft természetesen a külső lejátszó előnyeit igyekszik hangsúlyozni, mondván, hogy ez jóval rugalmasabb megoldás, mint egy beépített meghajtó. Szerintük a Blu-ray nagyobb kapacitása nem pótolja ezt a rugalmasságot, így az Xbox 360 - HD DVD felállás eséllyel száll szembe a Sony fejlesztésével. Egyesek szerint ugyanakkor előfordulhat egy olyan szituáció is, amelyben egyik fél sem jár jól, mivel sokan drágának, esetleg feleslegesnek tartják majd a következő generációs optikai egységeket. Ebben a pesszimisták szerint a jelenlegi gazdasági helyzet, a terrorveszély miatt aggodalmak is szerepet játszhatnak, amelyek takarékosságra késztethetik a többséget. Érdekes elgondolás, bár nem túl valószínű, hogy ez visszafogná a konzolok eladásait.

A megjelenés időpontja egyébként nem változott, a HD DVD közvetlenül az ünnepek előtt meg a tengerentúlon, vagy nagyjából a PS3-al egy időben, illetve némileg azt követően.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások