Elkészült az Xbox 360-hoz szánt HD DVD

Elkészült az Xbox 360-hoz szánt HD DVD

2006. augusztus 8. 17:32, Kedd
A Microsoft bemutatta az Xbox 360 konzolhoz készülő külső meghajtót, amely majd az ünnepek előtt debütál. A lejátszó megjelenésétől a készülék népszerűségének növekedését várják, számítva a nagy felbontású tartalmak iránti igényekre.

A Cnet tudósítása szerint a szoftvercég az Entertainment Media Expo elnevezésű rendezvényen rántotta le a leplet a külső meghajtóról, amely eredetileg az Xbox második generációjának szerves részeként jelent volna meg. Erre akkor nem került sor, a kései bemutatkozástól mégis a konzol helyzetének javulását várják, elsősorban arra alapozva, hogy a tulajdonosok nagy része már bevásárolt a nagy felbontású filmekből, és ezeket teljes minőségében szeretné élvezni.

A bemutatón elhangzott, hogy a készülék a soron következő ünnepi szezonban jelenik meg a boltok polcain, tehát a vásárlói igények megnövekedésére időzítik a debütálást. A meghajtó szerepe nem kérdéses, hiszen már gőzerővel dolgoznak a nagy rivális, a PlayStation 3 piacra dobásán, amely - mint azt a korábbi beszámolókból jól tudjuk - beépített Blu-ray lejátszóval érkezik majd. Mivel az asztali lejátszók megjelenése jókora késedelmet szenvedett, a Sony zászlóshajója az optikai formátum terén is úttörő szerepet vállal magára, ami tovább növelheti a konzol iránti várakozást.


Nagyrészt ilyen szerepet szánnak a külső HD DVD egységnek is, elsősorban arra alapozva, hogy a felhasználók már jó előre felkészültek ennek fogadására. A Microsoft ugyanis különböző felmérések alapján úgy véli, hogy a legtöbben már jelenleg is birtokolnak nagy felbontású filmeket, és ezeket nemcsak a tengerentúlon nemrég megjelent asztali lejátszókon, hanem akár a konzolon is megtekintenék. Az árról nem esett szó, mint ahogy azt sem árulták el, hogy a megjelenés pontosan mikor várható.

Azt már az elmúlt hetekben leszögezték, hogy beépített meghajtóra nem számíthatunk. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy a PS3 és a Wii megjelenésével csökkenni fog a konzol ára, hogy a legidősebb versenyzőként további is eséllyel szálljon harcba.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások