Dungeon Siege II: Broken World

Dungeon Siege II: Broken World

2006. augusztus 25. 23:33, Péntek


Kiadó: Take2 Interactive
Fejlesztő: Gas Powered Games
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: 1 GHz-es Intel Pentium vagy AMD Athlon, 256 MB RAM, 16 MB-os videókártya (GeForce 256-tól, illetve Radeon 7000-től kezdve bármi)
Ajánlott: 2,4 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 2400+, 512 MB RAM, 128 MB-os videókártya, jó minőségű, szívós egér
Hasonló játékok: Diablo, Diablo II, Dungeon Siege II
Kategória: szerepjáték

Közel egy évvel ezelőtt hozta tűzbe a klikkelgetős kalandorokat a Dungen Siege második része, ami egy hosszú, felettébb izgalmas küldetéssorozattal és viszonylag változatos karakterekkel és ellenfelekkel lepte meg a világot. Idén nyáron már nem futotta ekkora ugrásra, hiszen a Broken World című kiegészítő csupán árnyék lehet a Valdis legyőzésével végződő harcoknak.

Várható volt, hogy a Gas Powered Games fejlesztői nem hagyják annyiban a sikereket és újabb kirándulást tesznek Aranna világába, de arra nem gondoltam, hogy a játék történetét tekintve egy évvel későbbi eseményekből mindössze egy 10 órás mókára futja majd. A hősies küzdelmek után, amit a jó öreg Valdis nyomában tehettünk meg, itt úgy tűnik, a triviálisnál csupán kicsivel komolyabbnak számító hentelésre hívnak minket. Sőt, ha nagyon gonosz akarok lenni, azt mondanám, hogy ez csak egy kiegészítő mellékküldetés, vagy egy új fejezet az eredeti játékhoz. Persze újdonságokkal is fűszerezték a kiegészítőt, de biztos vagyok benne, hogy ez fele akkorát sem robban, mint az eredeti.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Egy évvel a második világégés után egy driád védállás közepén találjuk magunkat, ahol természetesen senki nem kedvel minket (de legalább nem vagyunk lecsukva). Inkább saját környezetük újrarendezésével vannak elfoglalva, mint velünk, idegennel. Igazi hősként első dolgunk, hogy felderítsük a környéket, ahol nyilvánvalóvá válik, hogy a valaha ártatlan emberek megfertőződtek és eltorzult, eldeformálódott lényekké váltak. Rájövünk arra is, hogy az egyik sötét mágus túlélte a harcot, mert annyira Valdisra koncentráltunk az előző részben, hogy valahogy elvétettük. (Ez szintén vicces, nem tudom mindenki emlékszik-e az akár 20 perces harcra, ami alatt a kedvesen lövöldöző sötét mágusokat egytől-egyig kivégeztük).

Természetesen a túlélő nem volt rest és nekiállt megidézni egy igazi sötét urat, Zaramothot, aki folytathatja a világ békéssé tételét úgy, hogy elpusztítják azt. Nem kell megijednünk, mert természetesen nem késtünk még el, képesek lehetünk megállítani a sötét mágus rituáléját, még mielőtt materializálódna újabb főnöke.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Broken World küldetés (szándékosan nem hívom kiegészítőnek) elkezdésekor két út áll előttünk. Vagy beimportáljuk az eredeti játékban használt karaktereinket, vagy választhatunk 6 új, előre elkészített 39. szintű karakter közül. Aki tehát fordított némi energiát arra, hogy felhúzza a karaktereit, az most profitálhat belőle, bár kicsit csalódott lesz a kieső cuccok tekintetében, mert szinte minden esetben rosszabbak lesznek, mint ami eleve nálunk kell, hogy legyen.

Ez az előző részben is dühített, hogy a szinte teljes szettben lévő karakteremmel nekiindulva a nehezebb fokozatnak semmi nem változik. Csak az ellenfelek lesznek 40 szinttel magasabbak, de ugyanolyan hulladék első szintű cuccokat kezdenek el dobálni. Érdekes, de emészthető, éppen ezért érdemes inkább új karaktert kezdeni, sőt főleg azért, mert így kipróbálhatjuk az új fajt és a két új kasztot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások