MMORPG-vel gazdagodnak kínai bandák

MMORPG-vel gazdagodnak kínai bandák

2006. október 10. 22:20, Kedd
Különböző kínai bűnözői csoportoknak az a legújabb módszere, hogy arra veszik rá a többnyire függő fiatalokat, hogy online játékokkal játszanak pénzért. Sok gyerek persze kapható is erre és csak utólag veszik észre, hogy becsapták őket.

Az ARD német televízió Tagesthemen című műsorában mutatták be a CCTV kínai televízióadó azon felvételeit, amelyet egy kis irodában rögzítettek titkos kamerákkal. A szobában fiatalok láthatók, akik 12 órás műszakokban váltják egymást. Amíg az egyik csoport tagjai fél napig a számítógép előtt ülnek és játszanak, addig a többiek pihennek. A képeken éppen a World of Warcraft nevű játék volt látható és egy farmon éppen aranyat fialtatott valaki, hogy azt később az eBayen vagy másik online aukciós portálon eladják.


A játékosokat általában plakátok, hangosbemondók vagy elbeszélgetések során szervezik be. Le kell adniuk a személyazonosságukat igazoló okmányaikat, amiket általában a bandavezérek tesznek zsebre. Az egyik fiú szerint az étel, amit adnak nekik rossz és sokan félnek, szégyellnek hazamenni.

A World of Warcraft a legnépszerűbb online játék napjainkban, jelenleg körülbelül 6,5 millió regisztrált játékossal büszkélkedhet. Mint az online szerepjátékoknak általában a fő cél itt is a szórakozás, és persze hősünk különböző képességeinek javítása. Utóbbihoz rengeteg tapasztalatra, és minél több aranyra van szükség. Mivel azonban az arany összegyűjtése nem kevés időbe telik, így sokaknak vonzó és időt megtakarító lehet a különböző portálokon pénzért kínált arany. A kínai bandák ezért nézték ki maguknak ezt a területet, mivel sok játékos pénzét virtuális aranyakra váltva gyorsítja fel előrehaladását, amivel ők megszedhetik magukat.

Kínai farmerek, avagy hogyan keressünk pénzt internetes játékkal?

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások