You Are Empty

You Are Empty

2007. június 22. 20:33, Péntek


Kiadó: 1C
Fejlesztő: Digital Spray Studios
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Pentium IV 2,4 GHz, 512 MB RAM, 2,5 GB szabad hely, Ati XT9600Pro (128 MB VRAM)
Ajánlott: 3,2 GHz-es Intel Pentium IV, 1024 MB RAM, Nvidia 6600+ (256 MB VRAM),
Hasonló játékok: Übersoldier, Soldier of Fortune
Kategória: akció FPS

Újabb beteg FPS került a műtőasztalra ezen a héten, ahol a cél most éppen egy elszabadult tudományos kísérlet megregulázása. Az 50-es évek Szovjetuniójában Sztálin elvtárs tudósai egy különleges sugár segítségével szerették volna létrehozni a szuperkommunistát. Ez természetesen nem sikerült nekik, helyette egy egész városnyi őrült zombit és mutáns állatokat szabadítottak magukra.

A történet alapjai nem rugaszkodnak messze a korábban megjelent Übersoldier projekttől, amiben a nácik szerettek volna szuperkatonákat létrehozni. Ebben a mesében mi egy viszonylag ártatlan szereplőt játszunk, aki a kísérlet rosszra fordulásakor kerül egy baleset után kórházba, de mire magához tér, veszett nővérek és véres karókkal kényszerzubbonyban rohangáló betegek között találja magát egy teljesen feje tetejére állított kórházban. Az első kaland magától értetődő, ki kell jutni valahogy az épületből, majd szép lassan belefonódunk az igazi küldetésbe, ahol a végső cél, megváltoztatni a jövőt vagyis a jelent: meg kell akadályozni a tudóst, hogy létrehozza a gyilkos sugarat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A díszlet teljesen autentikus, igazi szovjetes hangulat, bár inkább a propagandafilmes monumentalizmus és indusztriális látvány fogad minket a Stalkerből megismert lepusztultság helyett. A város közepén egy óriási emlékmű, a bejárható pályákon pedig a káoszt és a felfordulást leszámítva igazi kommunista hangulatot találunk gyakorlatias berendezésekkel és millió propaganda plakáttal.

A cím és az előzetes ígéretek alapján arra számítottam, hogy egy kétségbeesett versenyfutást kell végigizgulnom, ahol fegyverünk csak mutatóba lesz, de ehhez képest az átlagnál alig kevesebb lőszer és fegyver, amit magunkhoz vehetünk, az elsősegélycsomagokból pedig minden sarkon találunk szinte kettőt, sőt igen sok mutáns is dob egyet leölése után. Sőt, a kattant nővéreket közelről szemből lelőve, úgy tűnik, mintha a szoknyája alól esne ki a gyógyszeres doboz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A korábbi ígéretek arról szóltak, hogy több kézifegyverrel verhetjük ki az ellenségek agyvelejét, de ehhez képest a franciakulcson túl nem találkoztam más lőszer nélküli eszközzel. Habár az ellenfelek mindenféle csákányokkal, kaszákkal és egyéb kéziszerszámmal esnek nekünk, én mégsem úgy értettem a You are emptyt, hogy ők lesznek üresek és nem én.

A lőszerek főként nehezebb fokozaton ettől függetlenül nem állnak végtelenül rendelkezésre, sőt annyira sokat nem is tudunk felhalmozni egy-egy fegyverhez, ezért érdemes nem össze-vissza lövöldözni. Az ellenfelek hitboxa ugyan kicsit egyszerű, nem vettem észre komolyabb különbséget az alkar és a vádlira lövés között, viszont a fejlövés az szinte mindig halálos 1-2-3 lövéssel. Amennyiben testre célzunk, akkor a szükséges fejlövések számát meg lehet szorozni 2-3-mal és megkapjuk azt az értéket is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások