A Commodore is netbookkal jelentkezik

A Commodore is netbookkal jelentkezik

2008. szeptember 3. 12:33, Szerda
A Commodore nevet birtokló holland cég az IFA-kiállításon jelentette be saját netbook megoldását, amely azonban csak egyetlen érdekességet kínál, a készülék ugyanis nem az Intel Atom chipekre épül.

A Commodore International Corporation - egy kisebb holland cég, amely megvette a nevet és az azzal járó jogokat - úgy döntött, hogy nem maradhat ki a laptopgyártók között nagyon is népszerű trendből, ezért mindenképpen saját netbook készüléket kell piacra dobnia. Ez el is készült, és az első beszámolók szerint az IFA alatt be is mutatták a megoldást. A fejlesztés a néven kívül igazi különlegességet nem kínál, hiszen a már nagyon is megszokott összeállítást kapjuk, egyetlen eltéréssel.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ez az eltérés pedig a processzor típusában keresendő, ez ugyanis nem a híres-hírhedt Atom, hanem a VIA C7 fejlesztése. A Commodore UMMD 8010/F netbookban egészen pontosan a C7-M chip kapott helyet, amely 1,6 GHz-en fut (egyesek hiányolják a Nanót, amely nemrég készült el és a VIA szerint jóval kedvezőbb mutatókat nyújt). Ezt egy 10 hüvelykes kijelző, 80 GB-os merevlemez, 1 GB memória, a megszokott 802.11b/g vezetéknélküli elérés, Ethernet, USB, opcionális Bluetooth, valamint 1,3 megapixeles webkamera és mikrofon egészíti majd ki. A készülék négy színben elérhető, ezek sorrendben fekete, fehér, szürke és rózsaszín.

Az árat szintén bejelentették, ez pedig az Egyesült Királyságban 325 font, vagyis nagyjából 600 dollár lesz - nem éppen olcsó, ám néhányan epésen megjegyzik, hogy a C64 induló árát mindenképpen veri. A megjelenés még a hónap vége előtt esedékes, egyes források szerint Windows és Linux operációs rendszerekkel, mások viszont kizárólag a Windows-változatról tudnak.

Azt nem igazán lehet megjósolni, hogy a megoldás milyen érdeklődést vált ki a felhasználókból - hatalmas dömpingre persze nem számíthatunk, a cég valószínűleg annak is örülne, ha egyáltalán a piacon tudna maradni, megbújva a nagyok mellett.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások