200 Mbit/s-os hálózaton dolgozik a Virgin Media

200 Mbit/s-os hálózaton dolgozik a Virgin Media

2010. február 27. 21:42, Szombat
A legnagyobb brit kábelszolgáltató jelentősen meg akarja növelni a szigetországi letöltési sebességeket.

A Virgin Media azt tervezi, hogy egy kísérleti program keretében több száz háztartásban lesznek 200 Mbit/s-os internetelérések. Nagy-Britanniában pedig az idei esztendő végére általánossá válhatnak a 100 MBit/s-os internetkapcsolatok. "A 200 Mbit/s-os adatátviteli csúcssebességet a kábeltelevíziós hálózatunkban a DOCSIS 3 szabvány alkalmazásával fogjuk megvalósítani. A kísérleti projektbe Coventry városában több száz családot vonunk be" - jelentette ki Asam Ahmad, a Virgin Media, a konszern szóvivője.

A kenti grófságban tavaly május óta folynak tesztek a 200 Mbit/s-os adatátviteli csúcssebességű hálózatokkal. Az új rendszer többek között lehetővé teszi a telefonkonferencia-beszélgetések megtartását és a HD-filmek letöltését. "Már eddig is több tucat kenti háztartást kapcsoltunk be a hálózatba" - közölte Admad. A Virgin Media emellett az idei év végétől országosan elérhetővé teszi a 100 Mbit/s-os internethozzáférés-csomagjait. "HA a kísérleti projekt lezárult, akkor a 200 Mbit/s-os adatátviteli csúcssebesség és a 10 Mbit/s-osnál nagyobb feltöltési sebesség elérhető lesz a teljes szigetországi hálózatunkban" - mondta Ahmad.


A Virgin Media jelenleg 4,1 millió háztartás számára biztosít szélessávú internetelőfizetést. "A 100 Mbit/s-os csomagunk elindítása egy történelmi pillanat lesz és azt jelenti majd, hogy Nagy-Britannia felzárkózott a vezető szélessávú hatalmak közé"- szögezte le Neil Berkett, a cég vezetője. A 100 Mbit/s-os kapcsolat esetén egy zenei album 5 másodperc, egy egyórás televíziós műsor felvétele 31 másodperc, míg egy nagy felbontású film 7 perc 25 másodper alatt tölthető le.

Mivel a cég Nagy-Britanniában 12,6 millió család internetellátását biztosítja, így érthető, hogy a bejelentést óriási érdeklődés fogadta és komoly hatással lehet a többi internetszolgáltató fejlesztési terveire is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások