Videókölcsönzőt nyitna az Apple

Videókölcsönzőt nyitna az Apple

2010. augusztus 26. 09:26, Csütörtök
Friss pletykák szerint az Apple többek között egy új videókölcsönző beindítását, valamint a negyedik generációs iPod Touch készüléket jelentené be a szeptember első napján esedékes rendezvényén.

A Bloomberg egy magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy jelenleg a cég zárt ajtók mögött folytat tárgyalásokat a News Corp. tulajdonában álló Fox csatornával, mégpedig annak népszerű televíziós műsorainak internetes kölcsönzéséről. A hír szerint hasonló terveik vannak a CBS, az NBC, valamint a Walt Disney tartalmaival (ez utóbbi igazgatótanácsában Steve Jobs is ott ül, mégpedig a legnagyobb részvényesként).

Az Apple elképzelése szerint az új szolgáltatással a meglévő hordozható készülékek népszerűségét növelnék, ez pedig arra utal, hogy a 48 óráig kölcsönözhető televíziós műsorok az iPad, az iPhone, valamint az iPod Touch kijelzőjén is megtekinthetők lesznek. Ezek mellett jelenne meg a kínálatban a második iTV, amely az iPhone hardveréhez hasonló belsővel jelenne meg, egyfajta kiegészítőként - a cég az első változathoz hasonlóan nem számít arra, hogy kirobbanó sikert arathatnak, ám lehetőséget kívánnak adni a vásárlóknak a televíziós tartalmak kényelmes megtekintéséhez.

Az egyes műsorokat 99 centes áron kölcsönözhetnénk ki, az eredeti előfizetéses modellt ugyanis a hír szerint végül elvetették az érdekelt médiacégek. Számukra az ajánlat egy olyan lehetőség, amely lehetővé tenné a bevételek növelését, ám nem veszélyeztetné komoly mértékben a már meglévő szerződéseket és partneri kapcsolatokat. Az Apple a maga részéről olyan riválisok után eredhetne, mint a Netflix és a Hulu, és tekintettel készülékeik népszerűségére, megvan minden esélyük egy sikeres rajtra.

A rendezvényen várhatóan bemutatják majd a sorrendben negyedik iPod Touch készüléket, a már említett második Apple TV-t, valamint egyes vélemények szerint az iOS 4.1-et is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások