Mégis van jövője a vicces képregényfilmeknek?

Mégis van jövője a vicces képregényfilmeknek?

2010. október 17. 22:00, Vasárnap
A Warren Ellis-féle képregány-minisorozatból készült Red Bruce Willis egyik legjobb startját produkálta Amerikában, s a komikus akcióképregények feldolgozásai közül az idén elsőként lehet sikeres.

Az év egyik nagy csalódása volt, hogy áprilisban a Vesztesek bosszúja (The Losers) és a Ha/Ver (Kick-Ass), augusztusban pedig a Scott Pilgrim a világ ellen (Scott Pilgrim vs. The World) bukott meg csúnyán a mozikban. A nálunk csak DVD-n megjelent The Losers 23, a decemberi hazai premierrel rendelkező Scott Pilgrim pedig 31 millió dollár bevételt hozott Amerikában - világszerte pedig ezt alig növelték, az USA-n kívül totális érdektelenség kísérte a filmeket. A Kick-Ass 48 milliója ugyan tisztességesnek számít, de az előzetes hájp sokkal erősebb szereplést ígért. (Ennek köszönhető egyébként az is, hogy világszerte újabb 48 millió jött össze bevételként.)


A Bruce Willis, Helen Mirren és Morgan Freeman főszereplésével készült Red ugyancsak a vicces képregény-adaptációk közül való, s bár a film közel sem rendelkezett akkora hírveréssel, mint a Kick-Ass, három nap alatt mégis 22,5 millió dollár értékben adtak el rá jegyet Amerikában. Ez ugyan csak a második helyre volt elegendő az amerikai bevételi toplistán a Jackass 3D mögött, de mindenképp fényt jelenthet az alagút végén a műfajra nézve. A filmet itthon december 9-től láthatjuk szinkronizálva a Palace Pictures forgalmazásában.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások