Csalódást okozott az új scifi

Csalódást okozott az új scifi

2011. február 20. 22:40, Vasárnap
A stúdiók 25-30 millió dolláros nyitányt vártak el a sztármentes és viszonylag olcsó A negyediktől, azonban az Alex Pettyfer főszereplésével készült scifi alulmúlta ezeket az elvárásokat.

Shia LaBeouf után, de még Taylor Lautner igazi érkezése előtt Hollywood úgy döntött, hogy megkísérel kinevelni egy új tinisztárt. A 21 éves Alex Pettyferről van szó, aki pár éve a 001 - Az első bevetés főszereplője volt, de azóta nem igazán szerepelt nagyobb filmben. Tavaly azonban ismeretlensége ellenére elkezdtek versengeni érte a stúdiók, minek eredményeképp idén három abszolút mozis főszerepben láthatjuk őt - nem csoda, hogy ma már 10 milliós gázsit követel a színész.


Pedig egyelőre nem tudni, hogy siker lesz-e a Now című scifije Justin Timberlake-kel, valamint a Szép szörnyeteg című fantasy románca Vanessa Hudgensszal, azonban az kiderült, hogy heti premierje, A negyedik (I Am Number Four) szereplése elmaradt az elvárásoktól - pedig a marketing erőteljesen az Alkonyat-rajongókat vette célba. A 60 millió dollárba került scifi, mely a Pittacus Lore álnéven publikáló írópáros regénye alapján született, mindössze 19,5 millió dollárra tett szert három nap alatt, ami még a hétvégi toplista első helyére sem volt elegendő. ** ** Ez a teljesítmény egyébként eléggé elmaradt a pár éve ugyanekkor nyitó scifiregény-feldolgozás Hipervándorétól, s a tavaly februári, tiniknek szóló regényadaptáció, A villámtolvaj is jobban szerepelt - márpedig ezen, ugyancsak sorozatnyitó epizódnak szánt filmek folytatásáról még nincs szó. A negyedik érdekessége egyébként, hogy az a DJ Caruso rendezte, aki 2007-ben nagy sikert varázsolt az ugyancsak sztármentesen reklámozott Disturbiából.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások