Bulletstorm

Bulletstorm

2011. február 26. 17:00, Szombat


Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: People Can Fly
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Windows XP (SP3)/Vista (SP2)/7, Intel Core2 Duo/AMD Athlon X2 1,6 GHz, 1,5 GB RAM, DirectX 9.0c kompatibilis videokártya 256 MB memóriával, 9 GB szabad lemezterület, 16X DVD-meghajtó, internetkapcsolat
Ajánlott: Windows Vista (SP2)/7, QuadCore processzor 2,0 GHz, 2 GB RAM, Nvidia GeForce GTX260/ATI Radeon 4870, 16x DVD meghajtó, szélessávú internetkapcsolat
Hasonló játékok: Painkiller, Gears of War
Kategória: FPS

A héten megérkezett a boltokba a lengyel People Can Fly csapatának új lövöldéje, amely már az előzeteseivel is igen nagy port kavart. A varsói fejlesztők hitvallása szerint a történetet nem muszáj túlzásba vinni, csak legyen egy keret, továbbá a grafikának sem kell a legszebbnek lennie, ugyanis a jó akciójáték legfőbb ismérve, hogy az erőszak nem ismer határokat. Úgy néz ki, működik a recept.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A People Can Fly reklámkampánya alapján joggal gondolja bárki, hogy a Bulletstormnak szinte semmilyen háttértörténete nincs. Ez ebben a formában nem teljesen igaz, bár tagadhatatlan, hogy ezzel forgatókönyvvel nehezen lehetne pályázni az Oscar-díjra, de a csapat korábbi önálló alkotásához, a Painkillerhez képest jelentős fejlődést tapasztalunk.

A körítés tulajdonképpen egy ezerszer látott zsoldostörténet, középpontban a bosszúval, csak ezúttal sci-fi környezetbe ágyazva. A főhős Grayson Hunt, a Konföderáció egykori elit katonája, a Dead Echo titkos tagjaként parancsra tette el láb alól a rosszfiúkat. Egy balul sikerült küldetés során csapatával rá kellett döbbenniük a tényre, miszerint egész idő alatt ártatlan embereket mészároltak, akiknek egyetlen bűnük, hogy a Konföderáció egyik vezetőjének, Sarrano tábornoknak az útjában álltak. A felismerést követően Hunt egész osztaga dezertál, hősünk pedig bosszút fogad Sarrano ellen, ennek következményeként pedig embereivel együtt törvényen kívülivé válik, akiknek fejére vérdíjat tűznek ki.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A következő, többnyire kalózkodással és nagyfokú zülléssel töltött pár évet átugorjuk, s akkor kapcsolódunk be újra a történetbe, amikor hősünk csapata véletlenül belebotlik Sarrano zászlóshajójába, az Ulysses űrhajóba. Mivel szemtől szembeni küzdelemben nem képesek felvenni a harcot a csatahajóval, Hunt öngyilkos akcióba kezd, és egyenesen az Ulysses-nek repül. Az ütközést ugyan túlélik, de mindkét hajó a legközelebbi bolygóba, a Stygiába csapódik.

A hajótörést és a helyiek ezt követő azonnali támadását csak hősünk éli túl. A legénység maradéka akkor vész oda, amikor a súlyosan sérült bajtársukat, Ishit igyekeznek implantátumokkal összefoltozni. Ishi átalakítása végül sikerrel jár, így ő, félig ugyan már robotként, de túléli a dolgot. A helyzetben a legironikusabb elem, hogy ő volt az egyetlen a legénység tagjai közt, aki eleve ellenezte az Ulysses elleni támadást, így eleinte pusztán azért hagy minket életben, hogy segítsünk neki kijutni a planétáról.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A gyorstalpaló oktatórészben, miután megismerkedünk Hunt mozgáskultúrájával - amihez hasonlót egyébként FPS műfajban a Mirror’s Edge óta nem láttunk -, hamarosan megszerezzük a játék legjellegzetesebb eszközét, egy elektromos korbácsot, avagy pórázt, ha úgy jobban tetszik. Ez a szerkezet a Dead Echo program katonái számára kifejlesztett - egyébként teljesen illegális - fegyver, amely azon túl, hogy közvetlen gyilkolásra is alkalmas, statisztikát vezet használója teljesítményéről, és eltérő mennyiségű pontokkal jutalmazza a gyilkosságokat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások