iOS-ra épülõ televíziót fejleszt az Apple

iOS-ra épülõ televíziót fejleszt az Apple

2011. augusztus 30. 19:19, Kedd
Az elemzõk egyre biztosabbak abban, hogy az almás cég újabb nagy dobásra készül és komolyan gondolja a korábban ismertté vált televíziós terveit. Így hamarosan a televíziós piacon is összecsaphat az Apple és a Google.

A Venture Beat nevû amerikai IT-blog arról számolt be, hogy egy saját televízión dolgozik az Apple. A készülék operációs rendszere az iPhone és iPad eszközökön futó iOS lesz. A blog Piper Jaffray és Gene Munster elemzõket idézte, akik szerint az Apple televízió várhatóan az idei év végén, vagy legkésõbb a jövõ év elején jelenhet meg. Munster a vállalat beszállítóitól és informátoroktól származó információkra hivatkozott.

Stewart Alsop, a TiVo és a Sonos televíziós cégek felügyelõtanácsi tagja is azt az álláspontot képviseli, hogy hamarosan megjelenhet a piacon az Apple televíziója. Õ több forrásból is ilyen információkhoz jutott. A program mellett szól, hogy folyamatosan csökkennek az LCD-kijelzõk alkatrészárai, ami szintén arra ösztönözheti az Apple-t, hogy belevágjon a projektbe. Alsop úgy vélte, hogy az új termék egy 15 vagy 19 collos érintõképernyõs televízió lesz, amely csatlakozni tud majd az internethez, egyúttal összeköthetõ lesz az iPhone, az iPad és a Macbook Air készülékekkel.


A The Wall Street Journal szintén arról írt, hogy az amerikai vállalat egy olyan új technológián dolgozik, amelynek segítségével a videók megjelentethetõk lesznek a televíziókon. Steve Jobs korábban többször azért bírálta a jelenleg kapható televíziókat, mert azok szerinte túl körülményesen kezelhetõk és nem felhasználóbarátak, ráadásul a különbözõ átviteli technológiák (kábel, mûhold stb.) nehezítik az innovációt.

A Cnet arra emlékeztetett, hogy a tengerentúli társaság már februárban marketing munkatársakat keresett és a megjelentetett hirdetéseiben kifejezetten utalt egy televíziós termékre. Már 2006 óta kapható az Apple beltéri egysége, ami lehetõvé teszi a televíziózást, valamint a streaming-szolgáltatások használatát és az iTunes rendszerén keresztül kikölcsönzött filmek megtekintését. Mindenesetre, ha valóban megjelenik az Apple TV, úgy komoly konkurense lehetne a Google hasonló megoldásának, ami Eric Schmidt szerint jövõre lesz elérhetõ Európában is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások