Alan Wake

Alan Wake

2012. február 25. 11:18, Szombat


Kiadó: Remedy Entertainment
Fejlesztő: Remedy Entertainment
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Core 2 Duo E4400 2,0 GHz vagy Athlon 64 X2 Dual Core 5400+ processzor, 2 GB RAM, GeForce 8600 GTS vagy Radeon HD 5550 grafikus kártya, 8 GB szabad hely a merevlemezen
Ajánlott: Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz vagy Phenom 9850 Quad-Core processzor, 4 GB RAM, GeForce GTX 285 vagy Radeon HD 5830 grafikus kártya, 8 GB szabad hely a merevlemezen
Hasonló játékok: Silent Hill-sorozat
Kategória: külsőnézetes akció

Egészen pontosan hét évvel ezelőtt, a 2005-ös E3 kiállításon történt, hogy az abszolút egyediséget és az időlassítást a videojátékokban meghonosító Max Payne játékok után a Remedy Entertainment egy vadonatúj bejelentéssel állt ki a nagyvilág elé, amelynek az Alan Wake címet adta. Akkor még nem tudtuk, hogy a már leleplezésekor is igencsak sajátos jegyeket magán hordozó játékra hét teljes évet kell várniuk a PC-s játékosoknak, holott a készítők becsületszavukat adták arra, hogy ez a platform lesz a legfontosabb a számukra a fejlesztés közben.

Az elhúzódó munkálatok alatt azonban a finn stúdió életében megjelent a Microsoft, akik éppen újabb Xbox 360-exkluzív címeket kerestek játékgépük számára és az Alan Wake-ben elég potenciált láttak ahhoz, hogy még nagyobb sikert hozzon a konzolnak. Ma már tudjuk, hogy tévedtek, mint ahogyan a Remedy is rosszul döntött, amikor törölte az alkotás PC-s változatát.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Néhány hónappal ezelőtt ugyanis, amikor feltehetően már minden remény elveszett azzal kapcsolatban, hogy az amúgy elképesztő kritikai sikereket bezsebelt Alan Wake anyagilag is hozhat némi pluszt a kiadó és a fejlesztőcsapat számára, a finnek gondoltak egy merészet, és bejelentették, hogy mégiscsak elkészítik azt a számítógépes átiratot. Az akkori tervekből mára valóság lett, az Alan Wake pedig végre azon a platformon is elérhető, amelyre eredetileg is szánták. Hogy mennyire volt helyes a Remedy döntése, az játéktesztünkből kiderül!

Összességében már az Alan Wake története is garantáltan fel fogja kelteni minden olyan játékos figyelmét, akik egy kicsit is fogékonyak az izgalmakra és az olyan sztorikra, amelyek bár fantasztikumnak számítanak, mégis hihetőnek tűnnek. A sztori szerint Alan Wake egy rendkívül híres író, akinek a nevéhez számtalan remek regény köthető, tehetsége elvitathatatlan, ismeretsége pedig egyre csak nő. Előbb vagy utóbb azonban minden művész számára elérkezik a pillanat, amikor alkotói válságba kerül, és Alan nagy bánatára ez a gyakran áthidalhatatlannak tűnő korszak most őt is utolérte.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mivel legfrissebb regénye idestova már két éve készülődik, a rajongók és menedzsere pedig már egyre nyugtalanabb, ezért feleségével együtt úgy döntenek, hogy a stresszes városi környezetből kiszakadva ellátogatnak egy unalmasnak tűnő, befülledt vidéki kisvárosba, Bright Falls-ba, hogy Alan ismét magára találjon. A kiruccanás idillinek indul, Alice, avagy Alan rendkívül kedves és megértő felesége mindent előkészít az író számára, hogy nyugodtan dolgozhasson könyvén, ám az idilli környezetet csak rövid ideig élvezhetik szereplőink, az első este ugyanis, amikor Wake éppen nekilátna az írásnak, hirtelen elmegy az áram.

A semmi közepén egy áramszünet igencsak rémisztő hatást tud kelteni, öröm azonban az ürömben, hogy az áram a ház mellett található generátorházból érkezik, így a pár abban bízik, csak fel kell tölteni üzemanyaggal a szerkezetet. Alan hamar utána is jár a problémának, ám abban a pillanatban, ahogy kilép a ház ajtaján, felesége sikítására és jajszavára lesz figyelmes. Mire az író visszatér, már csak hűlt helyét találja szeretett asszonyának. Ahogyan azt a legtöbb horrorisztikus videojáték kliséiből már megtanultuk, ilyenkor következik be az ájulás és a hirtelen eszméletvesztés, aminek következtében Wake egy feltételezett balesetet követően autójának roncsai között találja magát. Nem tudja mi történt vele, azt sem, miképpen került oda, a segítséget jelentő benzinkút fényei pedig bár közelinek tűnnek, ahhoz azonban, hogy hősünk eljuthasson oda, keresztül kell szelnie a ködlepelbe borult éjszakai erdőt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások