Apple: két új tábla, MacBook Pro és iMac

Apple: két új tábla, MacBook Pro és iMac

2012. október 24. 14:59, Szerda
A várakozásnak megfelelően az Apple bemutatta a megszokottól eltérő méretű tábláját, ezt pedig a negyedik generációs iPad, valamint az új MacBook Pro és iMac változatok kísérték.

A cég saját rendezvényén először a fontosabb számokról beszélt, kiemelve, hogy a saját adataik szerint eddig leszállított mintegy 400 millió iOS-eszközből 200 millió már az iOS legújabb, 6-os verzióját futtatja. Az AppStore 35 milliárd letöltésnél tart, az iTunes kínálatában pedig 1,5 milliárd könyv között válogathatunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ezt követően mutatkozott be a két új jövevény, amelyek közül az egyik a már régóta rebesgetett iPad Mini. Az egyértelműen a Nexus 7 és a Kindle Fire táblák ellen induló fejlesztés 7,9 hüvelykes kijelzőt kapott, amelynek felbontása 1024 x 768 pixel (ezúttal nem Retina kijelzőről van szó). A vastagság 7,2 mm, a burkolat alatt pedig ikermagos A5 processzor dolgozik, ezt egy hátoldali 5 megapixeles és egy elülső kamera, LTE-támogatás, új konnektor, illetve a cég szerint 10 órás üzemidő egészíti ki. Az induló ár 330 dollár, vagyis ismét valamivel a riválisok felett foglalnak helyet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ezzel egy időben megismerhettük a negyedik generációs iPad táblát, amely a közvetlen elődhöz képest egy új, A6X processzort tartalmaz, frissített kamerával, gyorsabb WiFi-eléréssel, továbbra is fekete és fehér köntösben. Retina kijelző és 500 dolláros ár található még a listán, egy nagy kérdőjellel, amely leginkább azzal kapcsolatos, hogy miért is érdemes lecserélni mindössze 7 hónap után a harmadik generációs iPad változatot.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az új 13 hüvelykes MacBook Pro szintén Retina kijelzőt kapott, ikermagos Intel chippel, 8 GB memóriával, iker mikrofonnal és HD-kamerával, vékony és könnyű kivitelben - az ár 1700 dollártól indul. A két új iMac változat ismét 21,5 és 27 hüvelykes kijelzővel érkezik, GeForce 600 grafikus vezérlővel, 32 GB RAM, 720p felbontású kamera, iker mikrofon, valamint egy 3 TB-os merevlemez avagy 768 GB-os SSD kíséretében, ezúttal optikai meghajtó nélkül, 1300 és 1800 dolláros induló áron.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások