A Surface miatt mégsem jelentkezik táblagéppel a Nokia

A Surface miatt mégsem jelentkezik táblagéppel a Nokia

2012. november 2. 00:20, Péntek
A finn mobiltelefon-gyártó az idén akarta piacra dobni a Windows 8-as tábla PC-jét, azonban a Surface bejelentése után letett erről a tervéről. A döntés egyelőre csak átmeneti, de könnyen előfordulhat, hogy a cég soha nem fogja bemutatni a saját tábláját.

Márciusban derült ki, hogy karácsonyra megjelenhet a Nokia Windows 8-as táblagépe, amelybe 10 collos érintőképernyőt szerelnek és egy Qualcomm Snapdragon sorozatú, négymagos processzorra épül majd. A finn társaság a készülék elkészítésével a Compal Electronics vállalatot bízta meg. Májusban pedig arról számoltunk be, hogy a Nokia tábla PC-kkel és hibrid eszközökkel újítana. Nos, úgy tűnik, hogy legfeljebb az utóbbiak érkezésére maradt esély.


A Nokiának évtizedes tapasztalata van a hordozható számítógépek területén

A finn cég a tábla helyett inkább a Lumnia 820 és 920 típusú okostelefonjaira összpontosítana, mert szeretné visszaszerezni korábbi piaci részesedését. A legfőbb ok azonban az lehet, hogy a júniusban bemutatott Surface túl erős konkurenciát jelenthetne a Nokia termékei számára és így inkább lemondott a tervéről. A döntésről már értesítette a Compal Electronics vezetőit is.

A legújabb hírek alapján egyébként számos piaci szereplő, köztük az ASUS, a Dell, a Samsung és a Lenovo is egyelőre kivár és ezért csupán 50 000 darab Windows RT-s táblagépet rendelt, míg a Sony, a Hewlett-Packard és a Toshiba kivonult a Windows RT-s tábla PC-k piacáról. Mindez azt jelenti, hogy a Microsoft valóban tarolhat az ARM processzoros tábláknál, ugyanakkor a Lenovo és a HP vezetői is augusztusban jelezték, hogy nem aggódnak a Surface miatt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások