A Valve új konzolt készít

A Valve új konzolt készít

2013. január 9. 11:30, Szerda
A Valve a jelek szerint megpróbálja áthidalni a PC-k és a konzolok közötti szakadékot. Ma ugyanis Gabe Nevell hivatalosan is leleplezte a cég készülő konzolját, mely a Steam Box nevet viseli és korábban Bigfoot kódéven futott.

"Megjelentetjük a saját gépünket és mi is fogjuk forgalmazni" - árulta el Nevell. "A rendszer Linux-alapú lesz. Ugyanakkor ha valaki fel akarja telepíteni a Windows, nyugodtan megteheti. Nem nehezítjük meg a dolgot. A Steam Box rendszere nyitott lesz."

A Steam Box egyedi kontrollerrel rendelkezik majd, mely azonban nem mozgásérzékelős lesz. Nevell szerint ezt a rendszert a Wii már tökéletesítette, így inkább a biometrikus adatokat próbálják majd meg felhasználni a játékokban. A gép rendszere rendelkezik majd böngészővel is, így szinte mindent megtehetünk majd a Steam Box-szal, amit egy PC-vel tennénk - igen, a PC-s játékokat is futtathatjuk rajta.



Ráadásul központi szerverként is használhatjuk majd a gépet és akár az összes tévén futtathatjuk a játékokat, illetve a mobilokat, táblagépeket is csatlakoztathatjuk a Steam Box-hoz. Sajnos többet még nem tudni a gépről, de az elemzők máris arról értekeznek, hogy a Valve gépe alapvetően változtatja majd meg a konzolok és PC-s piacát.

Erre elég nagy az esély, hiszen így valójában megszületik az első, valódi "PC-s konzol" és érdeklődve várjuk, pontosan hogyan fest majd a gép és milyen specifikációkkal bír majd. Elméletileg az idei E3-on be is mutatják és 2013 végén meg is jelenik a Steam Box.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások