Muszáj olcsóbb termékeket kínálnia az Apple-nek

Muszáj olcsóbb termékeket kínálnia az Apple-nek

2013. január 18. 02:59, Péntek
Az amerikai társaság korábbi vezérigazgatója módosítaná az üzleti stratégiát és jobban igazodnia a piaci igényekhez azért, hogy az Apple több régióban lehessen sikeres.

John Sculley kijelentette: a tengerentúli cégnek gyorsan váltania kellene azért, hogy az olyan régiókban, mint Kína, Oroszország és Dél-Amerika is kiszolgálja az olcsóbb okostelefonok iránti keresletet. A menedzser szerint volt cégének alkalmazkodnia kell a megváltozott világhoz: miután a trend egyre inkább az 500 dolláros okostelefonok helyett az olcsóbb készülékek felé mozdul el, ezért az Apple vezetőinek át kell gondolniuk a helyzetet és ki kell találniuk, hogy miként tudnak ilyen modelleket készíteni és nyereséggel értékesíteni. Mivel a fejlett ipari államokban az okostelefon-piac már telített, ezért a vállalatnak a jövőben a fejlődő országokban és a feltörekvő piacokon kell magát aktivizálnia azért, hogy új ügyfeleket szerezzen. A probléma csak az, hogy ezek az emberek nem engedhetik meg maguknak a drága okostelefonokat.


Medvegyev laptoppal - a fejlődő piacoknak túl drágák a cég termékei

Sculley aligha véletlenül szólalt meg éppen most, hiszen az elmúlt hetekben többek között a The Wall Street Journal is arról számolt be, hogy hamarosan megjelenhet az eddigieknél olcsóbb iPhone készülék. A híradások szerint az Apple már gőzerővel dolgozik a terméken és így az már az idén megjelenhet. A menedzser 1983-tól 1993-ig volt az Apple vezérigazgatója és ebből a pozícióból fakadóan többek között ő felelt a társaság növekedésért, ugyanakkor 1985-ben az ő hatására távozott a cégtől Steve Jobs. Mindenesetre egyelőre kérdéses, hogy Tim Cook jelenlegi vezető megfogadja-e Sculley tanácsait.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások