Az Nvidia is bírálta a Windows RT-t

Az Nvidia is bírálta a Windows RT-t

2013. március 22. 13:54, Péntek
Az Acer és a Samsung után az Nvidia első embere sem rejtette véka alá a véleményét a Microsoft legújabb operációs rendszerével kapcsolatban.

Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezetője is némileg csalódottan nyilatkozott a Windows RT-ről. A menedzsert az szomorította el, hogy közel sem teljesültek az eladási számokkal kapcsolatos várakozások. "Számunkra a Windows RT kiábrándító, mert azt vártuk, hogy többet adnak el belőle" - tette hozzá a vállalat első embere. Huang ugyanakkor - bár nem rejtette véka alá csalódottságát - mégis bizakodó a közeljövőt illetően, vélekedése szerint a Windows RT a rossz start ellenére is sikeres lehet. Számos olyan eszköz van ugyanis, amelyekre eddig nem került fel a Microsoft operációs rendszere, de a következő hónapokban ez megváltozhat és a szoftver komoly szerepet kaphat.


A Window RT felülete megegyezik a Windows 8-cal, de az ARM processzor miatt azzal nem kompatibilis

Az Nvidia vezérigazgatója szerint nagy kereslet van olyan készülékekre, amelyeknek hosszú üzemidejük van és amelyeken jól használható az Outlook, szerinte fontos lenne, hogy valaki az óriáscégnél meghallja ezt a kívánságot. Előnyös lehet, hogy a Microsoftnak komoly tapasztalata van a lassú termékbevezetésekben, hiszen ezekben az esetekben végül mégis úgy tűnik, hogy mindent jól csinált. Huang azzal számol, hogy ez lesz a helyzet az új operációs rendszernél is, mivel a Microsoft számára rendkívül fontos a szoftver és annak sikere.

A Windows RT elterjedésének aligha tett jót, hogy az operációs rendszer nem használja ki a Tegra 3-ban rejlő lehetőségeket. Mindez azt eredményezi, hogy a Tegra 3 chippel szerelt Windows RT-s eszközök nem dolgoznak annyira hatékonyan, mint az Androidot futtató társaik. Korábban Jim Wong, az Acer elnöke élesen bírálta a terméket, mondván: az nagyon bonyolult és a használata ezért túl sok magyarázatot igényel. Nemrég pedig Jun Dong-soo, a Samsung memóriachip-részlegének elnöke a Windows 8 kapcsán így foglalta össze a lesújtó véleményét: "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a Windows Vista."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások