Még bízik a Windows RT-ben a Dell

Még bízik a Windows RT-ben a Dell

2013. április 17. 20:05, Szerda
Az amerikai számítógépgyártó ugyan nincs elragadtatva Windows RT-s táblái eladási adataitól, ennek ellenére kitart az operációs rendszer mellett.

Neil Hand, a Dell táblagép- és csúcstechnikájú PC részlegének vezetője közölte: a Dell XPS 10 iránti kereslet közel sem érte el a várt szintet. Az okok között szerepel, hogy a felhasználók nincsenek megfelelően tájékoztatva és emellett a Windows RT-vel kapcsolatban negatív vélemények vannak jelen a piacon. Hand ezenkívül bírálta azt is, hogy az "alkalmazásélmény" nem olyan olyan jó, mint amilyennek fél évvel a bevezetés után lennie kellene, s ez annak ellenére is igaz, hogy a helyzet nemrég némileg javult.

Mindez gyakorlatilag megegyezik az nVidia vezetője, Jen-Hsun Huang által elmondottakkal. A menedzsert szintén az szomorította el, hogy közel sem teljesültek az eladási számokkal kapcsolatos várakozások és márciusban azt nyilatkozta, hogy: "számunkra a Windows RT kiábrándító, mert azt vártuk, hogy többet adnak el belőle". Huang ugyanakkor - bár nem rejtette véka alá csalódottságát - mégis bizakodó volt a közeljövőt illetően, szerinte a Windows RT a rossz start ellenére is sikeres lehet. Hasonlóan vélekedik a Dell részlegvezetője is.


Sokat reméltek a szétcsatolható Dell XPS 10-től

Hand kitért arra is, hogy sokkal nagyobb sikert könyvelhetnek el az XPS 10 közvetlen internetes, mint a kiskereskedelmi értékesítésekor. Ez arra vezethető vissza, hogy az online boltjukban a kereskedőknél jobban el tudják magyarázni a vásárlóknak, hogy milyen operációs rendszer a Windows RT. Az ügyfelekkel való kommunikáció során ráadásul azt szűrték le, hogy a vevők nagyon jónak találták az operációs rendszert, mely ennek ellenére lehet, hogy hamarosan eltűnik a piacról.

Addig is míg ez a kérdés eldől, a Dell a Microsofttal és a kereskedőkkel közösen szeretne javítani a helyzeten. Az eddiginél hatékonyabban kell felvilágosítani az embereket az operációs rendszer előnyeiről, továbbá a cég azt tervezi, hogy - a problémák ellenére - újabb Windows RT-s termékeket dob piacra. Hand bizakodó a PC-piac jövőjét illetően is, mondván: ebben a területben még hatalmas lehetőségek és növekedési potenciál rejlenek.

Jeffrey Clarke, a Dell PC-részlegének vezetője tavaly decemberben a Windows RT név ellen foglalt állást, méghozzá azért, mert felismerték, hogy egy a hagyományos Windows-szoftvereket futtatni nem képes rendszer ezen elnevezése bosszúságot fog okozni a csalódott vásárlókban. A különböző gyártók nagy kedvezményekkel szórják ki a Windows RT-s táblákat. Az Amerikai Egyesült Államokban a Dell XPS 10 32 gigabájtos változatának bevezető ára 499 dollár volt, most 449 dollár. A 64 gigabájtos modell esetében ugyanez a két összeg 599, illetve 499 dollár.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások