Metro: Last Light

Metro: Last Light

2013. május 26. 14:54, Vasárnap


Kiadó: Deep Silver
Fejlesztő: 4A Games
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Core 2 Duo E4500 2,2 GHz-es vagy AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+ processzor, Nvidia GeForce 8800 GT vagy ATI Radeon HD 3870 grafikus kártya, 2 GB RAM, 10 GB szabad hely a merevlemezen
Ajánlott: Intel Core i5-670 3,46 GHz-es vagy AMD Phenom II X4 910 processzor, Nvidia GeForce GTX 580 vagy ATI Radeon HD 7870 XT grafikus kártya, 4 GB RAM, 10 GB szabad hely a merevlemezen
Hasonló játékok: Metro 2033
Kategória: FPS

Amikor 2010 tavaszán megjelent a boltok polcain a Metro 2033, az ismeretlenségnek köszönhetően csak nagyon kevesen kapták fel rá a fejüket, holott történetét, megvalósítását és játékmenetét tekintve is annyi egyediséget tudott felmutatni, amit a Call of Duty-sorozat modern érája még összességében sem. Nyilván akadtak hibái szép számmal, így a bugok, a gyenge harcrendszer vagy éppen a mesterséges intelligencia, de a készítők nagyszerűen ellensúlyozták mindezt az újszerű ötletekkel, a kreativitással, valamint a Dmitry Glukhovsky regényei által megteremtett nagyszerű világ realisztikus lefestésével.

A visszafogott sikerek ellenére a THQ látott fantáziát a sorozatban, és megadta a kellő támogatást az ukrán fejlesztőknek ahhoz, hogy elkészítsék a folytatást, ami - a formaság miatt megdöbbentő módon - nem Metro 2034, hanem Metro: Last Light címmel jelent meg néhány nappal ezelőtt. Habár a projekt sorsa nagyon sokáig kétséges volt az említett kiadó csődje miatt, de mindez talán még inkább arra ösztönözte a fejlesztőket, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a projektből, ami szinte maradéktalanul sikerült is nekik!

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az új Metro-epizódban az első felvonásban megismert Artyom tér vissza főszereplőként, a cselekmény lényege pedig mindössze annyi lesz, hogy elhozzuk végre a sokak által áhított békét a frakciókra bomlott és értékrendileg alaposan átrendeződött világba. Mindez természetesen egyszerűen hangzik, de a játékot összességében nem maga a történet viszi el a hátán, hanem az a hangulat és koncepció, amit Glukhovsky képes volt megálmodni eddig megjelent regényeiben. Természetesen a sztori is kellően összetett, illetve csavaros, de a Metro-franchise világa lényegesen nagyobb vonzerővel bír, hiszen ilyen jól megálmodott, abszurd, de mégis hihető poszt-apokaliptikus világot a múltban csak nagyon kevesen tudtak eddig elénk varázsolni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Röviden és tömören Dmitry egy olyan Oroszországot mutat be regényeiben - illetve a fejlesztők ezáltal a játékban -, amelyben egy atomháborút követően a nemzet lakossága földalatti metróalagutakban húzza meg magát, mert a Föld felszíne a sugárzás miatt lakhatatlanná vált. A radioaktivitás azonban nem csak elpusztított mindent odafent, hanem szélsőségessé változtatta az időjárást is, mindemellett pedig olyannyira mutálta az élővilágot, hogy felismerhetetlenségig torzult szörnyekkel és egyéb elképesztő teremtményekkel találkozhatunk, ha kimerészkedünk a biztonságot nyújtó alagutakból. Ha mindez nem lenne eléggé szívmelengető, a Metro világa folyamatosan megmarad hihetőnek, így nem csak különféle érzelmek - főként melankólia és kilátástalanság - fognak előtérbe kerülni a kampány során, hanem a rideg valósága és a felismerése mindannak, hogy bármit is teszünk, az életünkkel fizethetünk érte.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások