iPhone 5: gyorsabb processzor, újabb kép

iPhone 5: gyorsabb processzor, újabb kép

2013. augusztus 27. 00:10, Kedd
Folyamatosan szivárognak az újabb részletek az Apple készülőben lévő párosáról. A drágább példány a jelek szerint gyorsabb chipet kap, míg az olcsóbb változat egy új képen bukkan fel.

Az előző hetekben egyre több hír jelent meg az iPhone 5 okostelefon várható megjelenésével, annak részleteivel kapcsolatban. Megtudhattuk, hogy ujjlenyomat-olvasó, valamint opcionális aranyszínű burkolat is érkezik majd a készülékkel, illetve világossá vált, hogy a cég valóban két példánnyal készül.

Ezúttal a Fox News Channel egyik munkatársa számolt be értesüléséről saját Twitter-lapján, ezek szerint pedig az iPhone 5S, vagyis a drágább, prémium kategóriás készülék egy igencsak gyorsabb processzorral jelenne meg. Az A7 jelzésű fejlesztés egészen pontosan - legalábbis a cégen belüli forrás alapján - 31 százalékkal lesz erősebb az előző generációs A6-hoz képest, eközben pedig az is felmerült, hogy a telefon szíve 64 bites változatban jelenne meg, amely különösen a vizuális effekteknél játszana jelentős szerepet. Hivatalos információ egyelőre nincs.


Ma már szinte biztosra vehető, hogy az olcsóbb változat iPhone 5C néven jelenik majd meg, erről pedig már néhány képet is szemügyre vehettünk. Most egy újabb ilyen felvétel szivárgott ki, mégpedig a kínai Pegatron egyik dolgozója jóvoltából, aki egyszerre számos ilyen készüléket kapott lencsevégre, állítólag azok minőségbiztosítási tesztje közben. Mivel a cég valóban az Apple egyik beszállítója, korábban pedig az is kiderült, hogy itt készülnek az új példányok, többé-kevésbé a mostani hír kapcsán is biztosra mehetünk.

A hivatalos bemutató az előzetes hírek alapján szeptember 10-én esedékes, addig kell várnunk a bejelentéssel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások