Bemutatkozott az iOS 7

Bemutatkozott az iOS 7

2013. június 11. 19:10, Kedd
Az Apple saját rendezvényén rántotta le a leplet új operációs rendszereiről, amelyek közül inkább a mobil változat váltott ki nagy érdeklődést - a változások nagyjából megfelelnek a korábbi pletykáknak.

Május folyamán már olvashattunk arról, hogy a cég miként képzeli el mobil platformjának megújítását. Akkor lapos kezelőfelületről, fekete-fehér elemekről, némileg a Windows Phone-ra hajazó szoftverről kaptunk híreket, a hivatalos bemutatón pedig a főbb részletek be is igazolódtak.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A WWDC alatt először megtudhattuk, hogy immár összesen 600 millió készüléken fut az iOS platform, ezt pedig a cég szerint a felhasználók jóval aktívabban veszik igénybe, mint az Androidot. Az iOS 7 valóban megújulást hoz, a kinézet terén valószínűleg a legnagyobb változást jelenti az iPhone megjelenése óta. Módosulnak a főbb ikonok (ezzel együtt pedig az alapértelmezett alkalmazások is), valóban lapos felületet kapunk, igyekeznek jobban olvashatóvá tenni, kiemelni az egyes szövegelemeket, ehhez pedig új animációk, a rendelkezésre álló felület jobb kihasználása, a mélységérzet megteremtése három dimenzióban, valamint azt alkalmazások közötti egyszerűbb váltogatás társul.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az appok immár automatikus módon frissülnek (itt a rendszer figyeli a szoftver használatának gyakoriságát és a lefedettséget), alulról irányítóközpontot húzhatunk elő a legfontosabb komponensek gyors kezelése érdekében, megújul a Safari böngésző, az AirDrop révén pedig itt is megvalósul a készülékek közötti egyszerű fájlcserélés. A meglévő képek az időpont és helyszín alapján rendeződnek, a Siri jóval több funkciót (Bluetooth, fényerő, Bing, stb.) kezel, az iTunes rádió számos eltérő csatornát kínál majd a zenehallgatóknak, a beérkező értesítéseket pedig immár a MacOS X legújabb verziójában is megtekinthetjük.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az iOS 7 a felhasználók számára ősztől lesz elérhető a legújabb készülékeken, a teljes listán pedig az iPhone 4, az iPad 2, az iPad mini, valamint az ötödik generációs iPod is megtalálható lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások