iOS 7 és iPhone 6 pletykák

iOS 7 és iPhone 6 pletykák

2013. május 28. 06:05, Kedd
Újabb részletek szivárogtak ki az Apple idén bemutatandó új okostelefonjáról és az azzal együtt megjelenő operációs rendszeréről, amelyek csak részben igazolják a korábbi értesüléseket.

Május elején bukkant fel a hír, miszerint az iOS soron következő verziója lapos kezelőfelülettel jelenne meg, többek között azért, hogy kiaknázza az egyes riválisok által elindított megújulási folyamatban rejlő előnyöket. Ezt a most megjelent értesülés is alátámasztja, ám a jelek szerint az Apple fejlesztői több eltérő koncepción dolgoznak, és még nem teljesen világos, hogy kialakult-e a végleges forma.

A 9to5mac cikkében részletesen olvashatunk arról, hogy milyen változásokat terveznek az illetékesek, illetve hogy ezen változások milyen eltéréseket eredményeznek majd a kezelőfelületen. Azt immár mindenki biztosra veszi, hogy marad a lapos felület, ez a friss hírek szerint többnyire fekete és fehér színekben pompázik, kinézetében pedig erőteljesen hajaz a Microsoft által kialakított Metro (új nevén Modern) UI-ra. Változnak a kezdőképernyőn megtalálható ikonok, az Apple átdolgozza saját alapértelmezett alkalmazásait és az értesítéseket, bár az appokra alapozó elrendezés nem változik.

Természetesen - ahogy az mostanában divat - nagyobb hangsúlyt helyeznek a közösségi szolgáltatások integrálására, itt a Facebook, a Twitter, valamint a YouTube mellett szóba jöhet a Flickr és a Vimeo is, ám a Maps és a Siri is megkapja saját frissítését, különös tekintettel az autóban történő használatra. A fejlesztők a jól értesültek szerint az iPad helyett az iPhone telefonokat részesítik majd előnyben, hogy visszaszerezzék az elvesztett piaci pozíciókat.

Ami az iPhone 6-ot illeti, itt egy most megjelent videóban homorú érintőképernyőt látunk, amelyet egy 8 megapixeles hátoldali 3D-kamera, valamint egy elülső 3,2 megapixeles kamera egészít ki. A 3D a játékoknál, és esetleg a kísérletekben már kipróbált hologramos kommunikációban segíthet, míg az elülső kamera a HD-minőségű videóhívások elterjedését szolgálná - hivatalos információ híján azonban érdemes ezen hírt fenntartásokkal fogadni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások