IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. bekezdés is jogos, én az előző hozzászólásban azért nem részleteztem a DCS-t mert az valóban nagyon szép és a fizika is életszerű. de online nincs igazán ráépítve jó szerver ami nagy forgalmat bonyolít. A DCS inkább a jet korszakra van hegyezve és bár drágák a modulok de egészen részletesen ki vannak dolgozva és jól működnek. Persze dcs sem kivétel, hibái neki is vannak.
3. többek között a klikkes kabin miatt is írtam hogy szivesebben repülnék a CLOD-dal de ott van az Atag szerver ami nyílvános és ha nincs esemény meghirdetve akkor kb alig vannak rajta. mindenki a 6.0 várja és azzal együtt a VR-t de ezzel nem mondok újat. a BOS szerintem azért is megy jól még mindig mert a szerverekhez van stat oldal is. Személyszerint azt vettem észre hogy a játékosokat ez rendkívüli módon érdekli és vonzza. természetesen ennek is megvan a maga átka. Ez is szerver oldali dolog de számít hogy ezek a stat oldalak(szerver szinten) hogy tudnak kommunikálni a CLOD-al.
Mindenesetre én kiváncsi leszek hogy pár héttel a 6.0 kiadása után milyen élet lesz a CLOD szerverein és
Si vis pacem, para bellum
Vannak tervek olyan eszközök programozására, amik segítenének online wart szervezni, illetve online missionokat webes felületről managelni (földi csapatokat, hajókat már most is lehet így külsőleg irányítani, csak senki nem csinált még hozzá egy normális online felületet). De jelenleg ez nem prioritás, a VR és grafikai update-en dolgozik mindenki.
A második világháború egyik legfontosabb hadszíntere volt a Normandiai, az lenne furcsa, ha valaki azt teljesen kihagyná. Ami a 6.0-át illeti, szerintünk tudunk bele tenni olyan fícsöröket és gépeket, ami egyetlen másik repszimben sincs benne (és remélem addig nem is fogják betenni :D ), de lesz olyan is ami van máshol (Fw190 pl ilyen -ez már publikus info-, de ez megint olyan, hogy egyszerűen nem hagyhatod ki csak azért mert másnál már van). Ami a BoS Normandiát illeti, ahogy a Bodenplatte is, szerintem az inkább a DCS "ellen" lett elkészítve, a mi időszakunkat nem zavarja.
Szerintem a VR update a TrueSky-al grafikailag nagyon sokat javít a CloD-on, plusz vannak egyéb fejlesztések is amiről még nem mondhatok semmit. A BoS-hoz képest nekünk klikkelhető kabinunk van, ami főleg VR-ban nagyon jó, plusz a BoS engine sok helyen eljutott a lehetőségei határára, ami sok helyen korlátozza őket. Nem akarok ebbe nagyon belemenni, a BoS engine jól néz ki, és amit most tud azt stabilan tudja, de előbb utóbb ott is kelleni fog egy nagyobb átalakítás. Ami a hardcore részt illeti, nem hiszem, hogy a mögöttes FM rosszabb lenne, inkább csak jobban ki van hegyezve a gameplayre a gépek valós teljesítménye helyett. A DCS grafikában a legszebb, a gépek nagyon pontosan le vannak modellezve, de a gameplayban szerintem a leggyengébb. Kevés gép, Mosquito kivételével csak vadászok, ráadásul ww2-esekkel is elkezdték keverni az össze nem illő évjáratokat, és gépeket. Engem az ilyen talán jobban idegesít mint illene, bár még mindig jobb, mint a BoS féle balansz. Gondban lennék, ha CloD helyett kellene másik repszimet választani <#alien>#alien>.
A TF6.0-nál nem fogunk azon változtatni, hogy egy komplett csomagot árulunk olcsóbban, mint máshol egy modul. A TF5.0-nál túllőttünk a célon, abban annyi gép és content volt, ami a 6.0-ban nem fog megismétlődni. Kevesebb gép lesz, de aki megveszi, az ugyanúgy egy teljes csomagot kap, nincs unlockolás, nincsenek évekkel/hadszínterekkel eltérő típusok, nincsenek prémium gépek, nem kell a mission készítőnek variálnia, hogy kinek mi van meg. Ha ez kevés lesz a játékosoknak, akkor nem lesz 7.0. Ennél többet előre nem lehet megmondani. De azért reméljük, hogy nem lesz kevés <#alien>#alien>
Az UI régi téma, belenyúlni nagyon veszélyes, sok programozási hibát okozhat, a gépek konfigurálásától kezdve a missionok kezelésén át a mission builderig minden ahhoz csatlakozik, abból dolgozik, az az alapja az egész játéknak. Pont ezért ritka nagyon, hogy kész játéknak komplett UI-t cseréljenek, ettől függetlenül egy lengyel srác már elkezdett vele foglalkozni 1-2 éve, de nagyon rég nem hallottam felőle, hogy jutott-e valamire (tippem az van). Egyébként, most így magunk közt, én sosem értettem ezt a rugózást az UI-n (BMS-nél sem), ha a játék jó, akkor max annyit vagyok ott, hogy belépek, mission elindít vagy szerverre fellépek és kész. A játékidő töredékét töltöm ott, és ha vannak is hülyeségei, vagy olyan dolgok amit én is szívesen megváltoztatnék, ettől függetlenül a szimulátor rész a fontos, és az az UI-tól nem lesz sem jobb sem rosszabb. Szerintem.
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.09.12. 18:09:31
www.pumaszallas.hu
DE itt nyilatkoznak rola, hogy változtattak a bejelentéseken és minden olyan tipust bejelentenek ami legalább 6 honapra van már a kiadástol vagy látják azt,hogy lesz belöle valami.
www.pumaszallas.hu
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Ahhoz képest, hogy nulla fejlesztési költség, mégse nagyon jelennek meg WW2es gépek mostanába.
2013-ban mielőtt a CloD-ot elkaszálták, Luthier odahívta Jason-t (777 Studio), akik anno a saját engine-t használó Rise of Flight-ot (RoF) fejlesztették, hogy segítsen rendbe tenni a CLoD-ot. Ők néhány dolgot kijavítottak, hogy legalább játszható legyen, majd meggyőzték az 1C-t, hogy rúgják ki Luthiert és az ő motorjukkal csinálják újra a ww2 repszimet. Az Il-2 Sturmovik nevet is megkapták, mert az 1C ezt nem akarta megszűntetni. Két évvel később kiadták a Battle of Stalingrad játékot (RoF motorra), innen a BoS rövidítés. Amik "Battle of ..." néven jönnek ki (Great Battles sorozat), azok a BoS utódai, a kiadótól eltekintve semmilyen kapcsolat nincs a két csapat közt, felhasználtak CloD asseteket, de nem kompatibilis a két engine. A Normandia térképhez a TFS-nek semmi köze nincs (...elvileg. De a CloD adatbázisa nekik is megvan, szóval ki tudja).
A BoS-hoz megjelenő Flying Circus kiegészítő a RoF-os gépeket hozza be az azóta már sokkal fejlettebb BoS engine-re, illetve van egy kidolgozott tankszimulátoruk is, ugyanerre az engine-re (BoS-os modulként lehet megvenni).
2012 környékén, amikor még nem volt BoS a láthatáron, és a CloD is elég szarul állt, az Eagle Dynamics (ED) elkezdte csinálni a saját ww2 gépeit, a P-51 Mustang-al kezdve, majd megcsinálták a D-9 Fókát is. Amikor Luthiert kirúgta az 1C, ő átment ED-hez, indított egy DCS WW2 kickstartert, ami kampány szempontjából sikeres lett, de később ED nagyon drágának tartotta, hogy fél modul áráért valaki 2-3 gépet is kapjon (kickstarter támogatók), plusz térképet, ezért rövidesen innen is kirúgták. Nyilván Luthier itt is Normanida térképben gondolkozott, de a DCS engine-nek ez túl nagy térkép, ezért ők csak egy jóval kisebb, észak franciaországi sávot csináltak meg, amit később kiegészítettek Dél-Angliai területekkel is. Luthier távozása után az ED saját maga csinálgatja a repülőgép modulokat, és Wags szerint a legtöbb hasznot ezek hozzák, modern gépekkel összehasonlítva nulla fejlesztési költség, és nagyon jól fogynak. Hogy ezek ismeretében miért kellett Luthiert kitenni, azt passzolom, de ilyen az üzleti élet. Vagy valami.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.09.11. 17:33:32
www.pumaszallas.hu
Mit csinál most a 777 és az 1C hozzájuk.
Egy kicsit most igy egybe mosodott nálam , hogy már van 3 játék ha a DCS-t is idevessük ami a normandy-i térképpel operál.
Ezek közül csak a map meg az Ar 234 érdekel,a gépet legfeljebb megveszem collector- ban. Az az igazság, K4 meg Dóra után nem igazán érdekel egy gyengébb planeset.
Vagy mire gondolsz pontosan?
GOOBY, pls
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2022.09.11. 13:43:21
vagy ki a fejlesztője az adott szeriának.
GOOBY, pls
Az AR 234 ütőképes, de csak bombázásra , majd indulhatsz Párizsból 100 mérföldről max 2db. egy szerveren.
Utoljára szerkesztette: VDomino, 2022.09.10. 01:15:31
A Luftwaffe ki volt vérezve anyagilag, személyesen is ekkorra, a földi légvédelem volt a fő elem, ha megkapják a tervet sem tudnak csapást mérni, sz@r az egész koncepció.
Másrészt a Spit felderítő változata nem lent bohóckodott dogban, hanem minél magasabban, a fegyverek is ki voltak szerelve emiatt.
ilyen szar cgi-t is rég láttam. Bármelyik repszimen össze lehetne dobni egy jobbat, remélem nem adtak ki érte túl sok pénzt.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.08.08. 19:02:17
GOOBY, pls
beállítások a játékban maxon vannak ssao kikapcsolva
https://kepkuldes.com/image/UaZFP4
https://kepkuldes.com/image/UaZp30
adrenalin beállítások
https://kepkuldes.com/image/Uab3s2
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2022.08.07. 17:19:48
https://www.youtube.com/watch?v=H_glBxypuRk
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.07.04. 16:00:27
www.pumaszallas.hu
uj info TF teamtől
Épp kezdtem hiányolni, hogy nincs semmi infó már jó ideje tőlük, hol tarthat a dolog
Utoljára szerkesztette: repvez, 2022.06.19. 17:27:57
Régen volt a cliffs of doverhez egy bizonyos repülőgép kezelési kézikönyv, complex engine management, cem pdf.
Vki nem tudná közkinccsé tenni, mert a neten nem találom, nem elérhető.
Előre is köszönöm!
Az RSZ-82 első éles harci alkalmazására Halkin-Gol térségében került sor, ahol japán és szovjet gépek találkoztak össze augusztus 20-án délután. Zvonarjov százados egy 5 gépes vadászkötelék parancsnoka volt ekkor. Az ő parancsára történt a történelem első, légi indítású rakétákkal végrehajtott kettő légigyőzelme: kb 1 km-es távról "zalp"-ot hajtottak végre, vagyis ellőtték mind az 5 gép összes rakétáját,és ezzel a japánok két gépét sikerült lelőniük. A kötelék összesen 14 éles légiharc feladatot hajtott végre, aminek során 13 gépet lőttek le, saját veszteség nélkül.Az RSZ-82 után megjelentek a nagyobb kaliberű RSZ-132-es rakéták is a repülőgépek fegyverzetében. Először a vadászoknál (a MiG-3-asnál is) kezdett terjedni a rakétafegyverzet, de megjelent az IL-2-eseken is. A filmben az volt a hiba,hogy 1941-ben még csak együléses változatai repültek az Il-2-esnek. Amiken nem volt lövész,csak egyedül a pilóta. Ezt azért nem rovom fel hibának, még ha az is, mert ez amiatt történt, mert nem CGI repülőgépet használtak a filmben, hanem egy igazi, repülőképes Il-2-est. Kettő repülőképes IL-2-es van a világon, és mindkettő kétüléses. A forgatások során a gép pilótája Vlagyimir Barszuk, a Szibériai Repüléstudományi Kutatóintézet (SzibNIA) igazgatója volt. A filmben megjelelő MiG-3-as, és a Polikarpovok is mind igaziak voltak. Csak a Messerek voltak CGI gépek. A film szerintem a Pugacsov-Kobra manőver kivételével teljesen vállalható volt, de az a Red Tails óta már szinte kötelező elem minden II Vh-s repülős filmben. Ma láttam ennél durvábbat is,igaz nem a második világháborúval foglalkozó alkotásban: For All Mankind amerikai sorozat,második évad. A főszereplő és a legjobb barátja újra visszatérnek az űrbe, és előtte Floridába kettő T-38-assal repülnek le. Ott a tisztán aerodinamikai kormányzású T-38-asokkal olyan manővereket repülnek, amit még egy TVC-s Szu-35Sz-től se nagyon lehetett látni. Valamiért ez kell, nem tudom miért
Hello All,
We will be creating a private, passworded STEAM BETA for VR users to test our Beta VR Implementation in the next few weeks.
There will not be any restrictions on the number of users who may participate. However, there will be a cutoff date for applications... after the cutoff date, we will not take any more applicants.
This thread is an invitation to all those who qualify. Below are the requirements for community members to apply:
- Must own both BLITZ and TOBRUK (Beta will incorporate both games... anyone who doesn't have TOBRUK will not be able to use the Beta)
- Must own an up to date/fully supported VR headset
- A .jpg or other visual record of the player's VR headset, serial number, manufacturer and model will be required to be submitted with an application. We need this to determine if there are any issues with particular types of VR hardware.
- Application received by February 15th 2022 latest
There is no use in those who do not have VR testing this Beta... there will be an opportunity to test the full Visual Update in a public Beta later. In the meantime we ask those community members who do not have VR systems to have a bit more patience.
IMPORTANT:
Do not reply here on FB.
PM me at the il2sturmovik.com site, along with a link to your email.
https://forum.il2sturmovik.com/.../77023-invitation-to.../
If you are a member of a group, I would appreciate it if instead of replying individually, the group representative sends me a single message, along with the names and emails of all those from the group who wish to participate.
----
We will be setting up a special private Beta Forum for participants to post their feedback and comments.
Regards,
Buzzsaw
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Szívesen
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.02.03. 21:17:24
www.pumaszallas.hu
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
www.pumaszallas.hu
Keresek eladó track IR-t.Használt vagy új, nem számít. Az enyém felmondta a szolgálatot.
Tudja valaki hogy hol lehet még ilyet kapni?
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2022.02.03. 19:59:17
A 3 messzernél nagyon fogtam a fejem.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.01.28. 20:52:07
GOOBY, pls
Ott kezdtem felbaszni magam, mikor az IL-2 rakétázni kezdett. Valahogy 1941-ben nem tudom elképzelni, hogy rakétákat szereltek volna orosz csatarepülőkre. De ha van itt aki jobban utánanézett, az mondja hogy lehetett rajtuk. 1944-45-ben elhiszem, ha rakétázik, de nem 41-ben. Aztán a gyalogság elleni kazettásbombazáport sem egy IL-2-ből nézem ki. Az hogy a 41-es Moszkva elleni csatában tigristankokat modelleznek le, ott már fel is ugrottam a székből. Amikor 3 messer jelent meg, az is eléggé megtépett idegileg, mivel 41-re tudtommal 4-es rajokban mentek, és a géppár volt az alapja mindennek. A 3 gépes raj a világháború elején már elavultnak számított. Asszem addigra a németek már 4-es rajokban repültek, és az angoloknak kellett átállni 3 gépről 2x2-re. Na most ez egy 1 perces csatában jött össze nekem. A film további része érdektelen a számomra.
Ha túlokoskodtam, nyugodtan javítsatok ki.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.01.28. 19:20:57