T-Online ADSL tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
De nemsokára átállnak már itthon is Docsis 3.0-ra a kábelnetes szolgáltatók, köztük a T is.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Zs0lt1
Hali!

"mindegyik az "Atyaisten" cégtõl függ..."
Ez igy nem teljesen igaz.
Van más telefon szolgáltató is a tékomon kívül. Invitel, Monortel, Hungarotel stb...
Az meg, hogy melyik stabilabb a kábelnet vagy az adsl sztem ne nyissunk vitát, mert egyértelmûen az adsl. Tény, hogy sok helyen szar a szolgáltatás, de ha magát a technológiát nézzük, az adsl a stabilabb.

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Narxis
1412?

Hol lehet kérni azt, hogy lemérjék mekkora a maximális sávszélesség, amit nyújtani tudnak?

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

Érdemes ott megnézni: Címlap-Információ-Akciók
Nem itt dolgozok, csak "aki nem hiszi, járjon utána" alapon: www.tarr.hu
Lemondásos esetem:
#1044 #1055
#1074 #1076 #1111
Narxis
Kösz! 😄 Még 2 hónap és én is kábelnetes leszek.

Nálunk csillagpont rendszerû tv + internet + telefon van (tehát mondhatjuk kábelnet). Egy "koaksz", csillagpontos kábelen jön be minden. Éjjel-nappal pl. az origó szoftverbázisáról EGYFORMA, ráadásul az "ígért"- havidíjban fizetett sebességgel jön le az anyag. (Tv adás lehet analóg, set-top--boxxal digitális, minõségeik rendben.)

Nem egyedüli háztartás vagyunk ezekkel a paraméterekkel, kb 2 megyényi a lefedettség. Ezelõtt a topik címében szereplõ cég adott netet, nem voltam elégedett, alig vártam az 1 éves hûségnyilatkozat végét, arról meg írtam itt valamikor, milyen tortúra volt a lejárat utáni lemondás...

Ráadásul informatikus féle is vagyok, mindezek alapján csak azt tudom javasolni, hogy aki teheti, kábeles netet szerezzen be, vagy rádióst. Csak ezeket a telefonvonalas megoldásokat ne, mindegyik az "Atyaisten" cégtõl függ...

Sajna, akik "ezekkel" kénytelenek valamilyen formában "kapcsolatba" kerülni, azoknak csak kitartást tudok remélni, míg nem lesz másik megoldási lehetõségük.
Narxis
Szívatják az ügyfelet.

RaveAir
A nagy kábelszakadás után egy hétig tartott a boldogságom, ugyanis valamilyen rejtélyes okból kifolyólag 3mbitnél nagyobb sávszélességet is biztosítani tudtak számomra. Úgy tûnik, hogy a hét elején lejjebb tekerték megint a potmétert. Miért jó ez nekik?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Narxis
Hát amit én eddig megtuttam az az, hogy kábelnetnél kevésbé számít a távolság a központtól viszont csúcsidõben érzékenyebb a terhelésre. ADSL-nél meg pont fordítva.

Én tavasz végén fogok Invitel adsl-rõl T-kábelnetre váltani, elvileg nem lesz semmi gond mert kábelTV már be van kötve. Azért váltok mert ADSL-nél 5km-re vagyok a központtól és 1megásnál nagyobb csomagot nem tudnak adni és a jelenlegi vonalam minõsége is gyatra, megnéztem modemben, szar SNR érték, szar attenuation stb. :/

Zs0lt1
Merre lax? Ha van nálatok adsl is, akkor inkább azt köttess!

Illetve mások véleménye is érdekel, aki tudja milyen, megéri-e. Köszi elöre is.

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

Van valakinek kábel netje? Érdekelne a tapasztalata.

Zs0lt1
A routertõl utp kábelen megy a jel a set top box-ig, onnan meg vagy scart vagy hdmi.

jaja, meg most olvasom, hogy a tv-hez bekell kábelezni a házat. És hogy külön vevõ kell minden tv-hez. A kábelezés is gond, mivel 3 szintes a ház, és minden szinten van legalább egy tv.
A tv-kábelnek UTP-kábelnek kell lennie?

Zs0lt1
Ezen sztem még gonolkozz, nem nagyon ajánlom 😄
Ha elmegy a net, nem lesz semmi! Se tv se telefon. Szóval jól gondold meg!

Narxis
LOL, ez szép.

csabka77
Sziasztok!

Én sokáig voltam t-onlineos,(6év)most váltottam Rubicomra

Sztem érthetö,csak ajánlani tudom, Bp. III.ker Óbuda.
Aki a környéken van annak érdemes váltania

A RALLYnál nincs is jobb dolog........kivéve.....

Hali!
Gondolkodunk egy telefon internet tv szolgáltatáson. Van valakinek tapasztata erröl?
megéri?
látom hogy a telefonhoz is már spéci cucc kel..

Zs0lt1
A szûrõn nem sok múlik!

RaveAir
Örülj neki, hogy neked ennyi jön. A nagy T-összeomlás pozitív hozadéka nálam, hogy valamit gyorsult a net. Most már a speedtest inkább 3000kb/s-hez közelibb értéket ad a letöltésnél, és nem 2000kb/s környékit.
Különbözõ fórumokon olvasgattam, hogy esetleg egy normálisabb splitter, és nem a gyári t-ssel jobb értékeket is el lehetne érni. Ebben mi az igazság, és milyent lenne érdemes venni?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Zs0lt1
A szerzõdésedben nem az áll, hogy 8Mb/s, hanem AKÁR 8Mb/s!
Nagy különbség!

bajgunar
Akkor mennyi??
Ha a szerzõdésben is az áll, hogy 8Mb letöltési, 0.5Mb feltöltési sebesség!
A fél (0.5Mb) = 512 Kb
512 / 8 = 64 - lejön a Ping, jó ha 58Kb/s a feltölés!!!
Amúgy SpeedTest is azt mutatja!
[/img]
Azt ozd le 8-al! És meglátod! 412 / 8 = 52 kb/s
Nekem annyi! De a letöltés is csak 6025 / 8 = 753 (annyi)
De viszont 6025 / 1024 = 5.8 Mb az se 8 Mb
Vagy én számolom rosszul?
bertino
"512 a feltöltés osztva 1024-el = 0,5 tehát fél megabyte a feltöltésed."

hát... nem.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bajgunar
A 48-50 KB/s az teljesen reális, és a maximális feltöltési sebesség.
512 a feltöltés osztva 1024-el = 0,5 tehát fél megabyte a feltöltésed.
Nem???
Inkább a letöltés miatt rinyálj, mert pl vasárnap du-tán örülj neki, hogy ha a letöltésed eléri a 2Mb-ot!!!
Szerda éjjel 2kor, meg a max 6.5-7 Mb !!! (amiért 8Mb os-at fizetsz)
Ennyit a Tré-Kom ról.
És nincs vírus, vagy trójai, ennyit ad a központ, kicsit túlterheltek.
Lépj fel a saját adsl@test felhasználónévvel, és test jelszóval, és úgy végezz sebességtesztet T-Online sebességteszt és meglátod, hogy mennyit mér!!! Itt hardveres tûzfal van, és a központ méri, tuti vírus mentes mérés!
Nah csipesz
gee23
köszönöm szépen!! így már értem😄 este meg is nézem hogy mennyire voltam hülye 😄

5c0rp330n
így elsõ körben a bit (b) és byte (😎 fogalmak közti különbség tisztázása lenne célszerû 😊

koryne
A különbözõ progik (ftp, torrent, egyéb p2p) többnyire nem Kb/s-ben (kilobit per sec), hanem KB/s-ben (kilobyte per sec) írják ki a sebességet, a szolgáltatók viszont Kb/s-ben adják meg. 8 a váltószám, tehát a Te 40-50 KB/s-ed 320-400 Kb/s. A minimális 192 Kb/s 24 KB/s átváltva. A progik többségében be lehet állítani, hogy milyen mértékegységben mutassa, állítsd át és nézd meg, hogy úgy mit ír, és ha nem éri el a 192-t, akkor reklamálhatsz.

Xbox Live gamertag: kilencnad

gee23
sziasztok, kérdésem lenne: van 1 8mb es ADSL em t-online , és olvasom oldalukon hogy garantált minimális feltöltési sebesség 192Kb/s . ezek helyett örülök ha 40-50kb/s re felkúszik a feltöltési sebességem! Mi lehet a gond? mert ez nem csak nálam van így.. esetleg régifajta a modem vagy õk nem tudják garantálni mégsem? köszi várom segítõ válaszotokat ha tudtok rá vmi okosat 😊

5c0rp330n
nem akartam senkit megbántani itt. természetesen nem a dolgozók miatt vannak az ilyen elcseszett dolgok amúgysem, hanem a tisztelt vezetõség miatt.

Zs0lt1
t-home, csak elqrtam 😄

Zs0lt1
hát nézd, nekem aztán mondhatja, én már nem a t-jome-nál dolgozom, bár telekomon belül még mindíg, szal nem hat meg 😄

Narxis
XD
am. mondjuk én is mindenkitõl ezt hallom. Meg van nekem is ismerõsöm aki ott dolgozik.

bertino
ezt ebben a formában a lehetõ legjobb embernek válaszoltad a topikban... pff.

5c0rp330n
jaja, az sem volt eléhwtõ. aztán késõbb elérhetõ lett, 50 kicseszett percig hallgattam az agyb@szó dallamukat, de basztak bárkit is kapcsolni, ezért meguntam. múltkor is fél óra után kerültem scak sorra mondjuk. úgy tûnik magasról leszarják az embert. mocsok szar szolgáltató.

Zs0lt1
LOL 😄
ment 😉

koryne
Megadhatod, megígérem, hogy nem fogunk gyakran zargatni 😉

Zs0lt1
A 1412 nem is volt elérhetõ XD
Egyébként nincs meg a mobilszámom? Azt hívhattad volna :-)
Ha nincs, meg szólj, pm-ben küldöm ;-)

koryne
Jah, észrevettük 😛 Gondolkoztunk, hogy telefonáljunk-e vagy sem, de aztán rájöttünk, hogy úgysem ismerõs venné fel, tehát felesleges... Akit ismerünk, azok már mind prémiumosok vagy tök máshol vannak 😞

Narxis
<#wow1><#wow1>

aztakurva

Zs0lt1
Nah ez volt ma, egy kissebb országos leállás:

5c0rp330n
"l 1,2 millió háztartásban lesz elérhetõ új generációs hozzáférési hálózat."

nincs is annyi háztartás :o

Zs0lt1
Hát a t-home 25 megás vonala perpill Pesten 3 helyen elérhetõ, vidéken meg azt hiszem Debrecenben, de ott is csak kevés helyen.
De ne add fel!
http://sajtoszoba.magyartelekom.hu/process?action=news&id=4139
Idézem:

2013 végére a tervezett hálózatfejlesztések eredményeképpen összesen körülbelül 1,2 millió háztartásban lesz elérhetõ új generációs hozzáférési hálózat.

5c0rp330n
nem 10-et fizetek most, "csak" asszem 6-7k körüli összeget, 4 megabitért. 10k-ért lehetne 25 megabites, és annyit meg is érne nekem, csak ezt mondtam. nem ragaszkodok én itt a thome-hoz, de ami másról tudok (digi tv, tv networks), ide nem tudnának szintén nagy sebességû cuccot kötni.
ezek után megpróbáltam a 8 megabitre váltást is, hogy legalább annyi legyen akkormár, az eredményt itt írtam le, nem is rég: #1798..

Zs0lt1
Ha sokallod a havidíjad, akkor válts szolgáltatót vagy díjcsomagot. Senki nem kötelez arra, hogy nagy összeget fizess havonta internetre. Egyébként elárulom, hogy perpill a t-home-nál a 8 megás csomag (ami ugye akár 8 mega :p) az 8 390 Ft-ba kerül, szal feleslegesen fizetsz plusz 1500 ft-ot. Ha régebbi díjcsomagod van válts, ezt akár az online ügyfélszolgálaton belül is elintézheted, nem kell várakozni órákat a 1412-n.

bertino
nyilván ezért van tele az sg a német adsl-rõl szóló terület ellátotlanságokkal.

5c0rp330n
a 10ezer forintos havidíj meg kibaszottul sok ahhoz képest, hogy külföldön feleennyiért kapnál ilyen sebességet. ráadásul ott kapnál, nem mondanák, hogy nem tudják kiépíteni.

Zs0lt1
azért, mert kibaszott drága az optika, a központi eszközökrõl nem is beszélve.