Tunerkártya-HELP ??????

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egy fehér, egybe nyolctû
A hangkábelek nem fekete tokosba mennek? pl CD

az a nyolc tûs csati nem 2db 4-esbõl áll?
Nekem az Asus Tv tuner kártyám a live-al van simán összekötve,szerintem ennek nálad is igy kéne mûködnie.

Mert nem tudom. egy nyolctûs foglalat van a tuneren, a sb audigyn meg nincs ilyen.
Meg ha egyszer volt neki összekötés nélkül akkor reménykedem nem kell egy plusz kábel.

Klasszikus kérdés....
Miért nem kötöd össze a két kártyát???
Lehet úgy egyszerübb lenne a dolog.

---------------------------------
www.izbsystem.hu

Sziasztok!
Vettem egy AcerTV PVR (M150)
Az a gondom se Dscaler, ChrisTV alatt nincs hang.
A kártya nincs kábellel a hangkártyához kötve, PCI buszon szeretném hogy adja hangot a hangkártyához.
Minden beállítást megpróbáltam már.
Chris TV 2. telepítésénél egy ideig volt hang, de aztán megszünt.
DScaler alatt pedig egyáltalán nincs.
A kártya OEM-es, csak egy driver CD adtak hozzá.
A hivatalos oldalon nem találtam progit hozzá.

horpeti
a csatornákat kézzel írtam be, tehát PVRben custom Area jelenik meg.
De Germanyra áttéve és ott megkeresve hasonló képes mutat, mintha így nagyon nem lenne nagy különbség!!

antenna/cable is hasonló...

De gondolom az area az ugyanazt a frekit ugyanúgy hozza... szóval ebbõl a szempontból az area nem döntõ, vagy igen?

horpeti
Na sziasztok itt volt a szerelõ, átkötötték a cuccot (bemenetre kötötték a kimenetet a ház építésekor lol)

na most ezek a képek készültek:
az adás nem tökéletes, mintha az egész picit vízszintes hullámokban mozogna, nem tudom jobban elmondani... tehát állóképnél is az egész kép mintha mozgolódna.

néhány kép:

kérdeztem tõle, hogy ehhez mit vegyek, mit lehet tenni mondta, hogy nem tudja, lol... szakember rulZ...

csillapítót erõsítõt nem ajánl, mert lehet hogy akkor más meg rosszabb lesz.

De az érdekes, hogy összes adó ilyen!
Mondta lehet a kábel a falakban hajlott vhol, de ahhoz meg teljes kivizsgálás kellene..

Én szerintem maradnék vmi olyannál amit az aljzat és a tuner közé lehetne tenni. mit tegyek? 😊

Mindegyik adó ugyanilyen, szóval szerintem globálisan lehetne ezen javítani, de mit?

horpeti
Durva, 3*osan árnyékolt koax kábel ott 90 ft/méter, dugó 250 ft.

a Hamanal meg dugóstul a 2*esen árnyékolt jön ki 146 Ft/méterre 10 méteres esetén, ehh ehh...

Média Markt szép hasznot rak rá.

horpeti
Nah, voltam a Rákóczi téri antennaboltban.

A letni mûszaki rajzot kinyomtattam, és az egyik csóka szabályosan kinevetett, hogy mi ez???

Akkor mondtam neki hogy 2 kondenzátor, akkor valamit nézett még: "de ilyen nincs, mi ez??"

Szimpi vót 😛

Aztán õ elvonult, jött egy másik szaki, õ sokkal normálisabb volt, kérdezgetett, hogy egyáltalán mire kell a cucc. mondtam, hogy szemcsés a kép meg minden, meg, hogy tuner, erre rajzolt a papíromra grafikont a jelrõl, stb, meg hogy valszeg csillapító kell, mert nem esik bele a tuner tartományába a jel tartománya (a tunereknek elég szûk a mittoménmilyen tartomány), de méressem be, mennyi is kell, stb...

Mondtam neki hogy másnak meg jó, erre mondta, hogy ahány tuner annyi féle... de szerintem azért egy ilyen Tunernek nem kéne ennyire gáznak lenni, hogy + több ezret költök csillapítóra, szûrõre meg minden, hogy jobb legyen...

Most ha havernál se lesz jó, akkor hogy vigyem vissza gariba, mit mondjak nekik?
Hogy teljesen szemcsés képet ad több jelbõl is?? Akkor erre mondhatják, hogy a tuner jó, csak a jel ami nem megfelelõ...

Ne féljetek, ha havernál jó, akkor a szolgáltatót fogom csesztetni... de hiába csesztetem, ha õ specielolyan jelet ad, mi nincs benne a tuner érzékelési tartományban, csak ha csillapítok, erõsítek...

A szûrõkre csak annyit mondott, hogy igen szoktak, ha pl. internet, stb bekavar, akkor bizonyos sávtól sávigra szûrni... szóval majd azt lehet bevetem, de ez a full hangya nem sima szûrésprobléma..

Most olyan patthelyzetben érzem magam...

szia
én hauppauge 350 pvr t vettem, teljesen jo, nem volt gond telepitéssel, xp n és xp mce n is megy, hibátlanul lehet felvenni vele, hardware es mpg tömöritö van benne, szoval én ezzel megvagyok elégedve, csak ajámlani tudom, elötte egy leadtek winfast al 2 napig szivtam és sehogy sem müködött jol, azután vettem meg a hauppauge t
légyszi!
fontos
"milyen tv tuner kártyát érdemes veni?
(amivel kiváló minõségû felvételeket lehet készíteni)"

Hát ennél egyszerûbben nem tudom elmagyarázni mint ahogy a képen van 😊

lenne egy kérdésem:
milyen tv tuner kártyát érdemes veni?
(amivel kiváló minõségû felvételeket lehet készíteni)

horpeti
oké, köszi!

ezt a kis rajzot vidd be a Rákóczi téri antenna üzletbe,és percek alatt összedobják neked.
Ha meg bénáznak,akkor csókoltatom õket,és mehet a molotov koktél...

---------------------------------
www.izbsystem.hu

horpeti
és ezt magyarul elmondanád? 😊))

hátha akkor megtom én is csinálni 😊

Én így megcsináltam ahogy le van írva, ez megoldotta a hullámzást és a szemcsézõdést (ezt sajnos nem telejesen, csak akkor tökéletes ha a TV nincs elosztóval rákötve).

horpeti
nem veszek most még semmit, megvárom a "szakvéleményt", ill. kipróbálom anyukáméknál is. aztán ha nem vok elégedett a jellel, amjd erõsítek... de ez a full hangya ez abszúrd, ha csak kis probléma lenne, nem óbégatnék 😛

horpeti
szerintem nem fogja megoldani, mert a jel annyira fos, hogy a full hangyás az egész (nem hinném, hogy ti tuner tulajok full hangyásan nézitek , és hátradõltök hogy juj ez a max...), szóval a jelet is megpróbálom felülvizsgáltatni, de ezzel tán rásegítenék picit.

Vagy a jel tökéletes, csak én vok balfax, hogy nem tudok használni 1 tunert!!! Vagy a tuner hibás. Majd ezt is kiderítem, mert elviszem anyukámékhoz a karit, és ott is kipróbálom, ha itt nem oldódik meg addig.

de remélem megoldódik...
köszi a címeket!

Ha ez megoldja a problémádat bár csodálkoznék rajta,akkor a Bajcsy jobb oldalán indulj el a Skála metro mellett az Arany felé,és egy 200-300 méter után van elviekben egy elektronikai bolt,ahol mindenféle kütyüt lehet kapni.Én még ott nem vettem kábel alkatrészeket,de elviekben lehet nekik.
Ha itt nincs,akkor a Rákóczi téren van egy speckó antenna bolt ahol mindent megkapsz.Ez direkt ilyen irányúltságu.

horpeti
BP, arany jános utcai metrómegállóhoz közel nem tudtok valami TV boltot, ahol lehetne ilyet venni? 😊

igen simán a falba is mehet

horpeti
hazsó, ennek mind2 végére kell koax kábelt kötni nem?
tehát ennek az alkalmazásakor min. 2 kábel kell nem?

(fal - kábel - szûrõ - kábel - tuner)

vagy tévedek, ezt simán be lehet dugni a falba??

(írtad hogy aljzatba dugod, csak nem látom, hogy ez azt jelenti-e, hogy a falba😄)

kovy79
Vazz, te mekkora tapló vagy.
<#taps>

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

horpeti
köszi! lehet nézek én is egy ilyet.. 😊

ennek a szûrõnek mind a két vége sima koax csati megy rá nekem a fali ajzat és a koax között van azthiszem 600ft én 1 tv szerelõnél vettem az van ráirva hogy ATTENUATOR FR2-12L 12dB 5-2400Mhz ja rosszul emlékeztem nem 6 hanem 12 dB-es

horpeti
A jel gyengeséget erõsítem. az adás minõségére meg akkor a szûrõ 😛

Képet megkaptam.

Hol lehet ilyet kapni, és hova rakod?

mennyibe kerül?

horpeti a képet remélem megkaptad de ha nem jó az adás akkor mit erõsítesz rajta?

horpeti
hogy csinálod a szûrést?

Nekem is ilyen karim van (ha emiatt szimpatizálunk!! 😄)

Én még egy vásárolható erõsítõn is gondolkodom, ha szükséges (ma kötik be)

Leadtek WinFast TV 2000XP Expert PAL BG/DK + FM nekem ilyen van tökéletesen müxik a saját driverével az tény hogy a tv adásnak annak jónak kell lennie nekem még van benn 1 6 decibeles szürõ is mert nagyon hullámzott a kép és most igy jó bármilyen formátumban lehet vele felvenni csak a divx et nem tom összehozni rajta tökéletesen most probálgatom xviddel.

Mondom kérdezz meg valakit és ha nincs igazam csak azután "lámázz" le. Kösz.

Tényleg nem tudsz,ez tény.<#alien>
Én jókat mosolygok a hozzászólásaidon,a légbõl kapott feltételezéseiden.
És ha valamit állítasz érdemes lenne a késöbbiekben igazolnod is.
Adios<#lama><#taps><#taps>

izb: tényt nem tudok, érd be ennyivel. Vagy ha nem hiszed keress vagy kérdezz utána (majdcsak jól kiröhögnek) te!
horpeti: próbálj meg rövid és minõségi kábelt használni, galvanikus leválasztóval (2db 10nF-os nem elektrolit kondenzátor). Gyári progit inkább felejtsd is el, DScaler sokkal jobb 😊

stp4trick
nekem valahogy a következõ szavak jutottak eszembe:

-elszaladt
-vele
-a
-ló

vajh miért???

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

horpeti
kedves vagy.

na akkor élvezd.
sokkal jobb nem lesz.

nem a hülyeséget kértem,hanem a tényeket.
linkek hivatalos írásokat izibe.a szöveged nem tény,hanem csak fikció

horpeti
azt hogy lássam a képet.

kb. olyan most a kép, mint ha a faxomat használnám antennának.. bár még az is jobb.

Nem a dvd minõség a lényeg, hiába kötekedsz...

a 320as felbontás is jobb ennél, mert az bár pixeles, de nem szemcsés... tudod, a hangyák mozgása... csak valamennyi kép azért van, nem full hangyaháború...

De azért kösz 😛

mit vártál tv adásnál??
hdtv minõséget,vagy netalántán dvd minõséget???

horpeti
Helló a bajom az lenne, hogy a hang tökjó, a kép full szemcsés összes csatinál, mi lehet a gond?

alábbi karim van.

050610és Driver
060210es PVR van fenn...

Germany , tune finoman van, ennél jobb kép nem lesz...

2 koax kábellel is próbáltam, mind2 HAMA, eddig 5 méteres, másik 10, 1, és 2 napja vettem õket.

horpeti
Leadtek Winfast TV2000XP Experthez milyen drivert, PVR-t javasoltok?

Esetleg ezt a DScalerta, amit szasza_1 mondott??

A lényeg, hogy igen szép legyen a TVmûsor képe (tesztelni keddtõl tudom, akkor telepítik kábelTVt..😄)

Köszi!

Most a 060210es PVRt, és a 050610es drivert szedtem le hozzá, de még nem telepítettem a kártyát, csak infót gyûjtök.

A legújabb DScalerrõl tudnátok egy linket nyomni?

Kiprobaltam a DScalert, abban nem csinalta ezt a hibat. Nem lehet valahogy kivenni a DScaler sajat driveret, es azt feltelpiteni a kartyahoz? Kulonben sokkal szebb a kep a DScalerben, es a deinterlacing is sokkal jobb, magatol felismeri, ha videokameraval felvett cucc megy a tvben, mert akkor 50fps-es kepet ad, ha meg filmre vett cucc megy a tvben, akkor meg 25fps-es kepet ad. Nem tudom, hogy a gyari driver es progi iroi miert nem tudnak ilyent csinalni. Foleg az Extreme Channelen lehet eszrevenni a kulonbseget, ahhol csakis videokamerakkal vesznek fel, es nagyon gyors mozgasok vannak. De azert jo lenne, ha a gyari progi is mukodne. <Bocs az ekezetert>

kovy79
A gyári PVR progi nálam és az ismerõsi körben (kb 10en használnak hasonló kártyát) tökéletesen bevált.
Bár az biztos, hogy néha nagyon problémás tud lenni a telepítése.

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

Erre csak annyit tudok mondani: ha nem értesz hozzá nem tudom miért szólsz hozzá 😊 Ha a TV-nek más felbontást küldesz mint 625 sor, akkor az vagy nem fog menni, vagy rosszabb esetbe tönkremegy.

Miért vinné el néhányszor tíz perc az egész vinyót? PicVideo-ban (kb4-5x tömörítés) 2-2,5h nem foglal többet 20-22 GB-nál (18-as minõségi beállítás esetén. Fentebb nem érdemes menni, mivel nem okoz lényeges minõségjavulást, viszont akár kétszer-háromszor annyi helyet is foglalhat). Aki csak egy kicsit is komolyan gondolja a capture-t, az egyébként is külön vinyóra (és nem külön partícióra!) ment. Mennyi manapság egy 80GB-os HDD? Kb10-12k. Nem tétel. (Egy A64 3500+ CnQ-val még csak fel sem vált 1000MHz-rõl PicVid kódolás közben a CPU terhelés pedig 50% alatt van. Semmi FrameDrop. Nem tudom miért kell erõmûvekrõl és csillió-billió GB RAM-ról beszélni. A HW codec értelmét nem látom ebben a szegmensben, mivel eléggé alacsony színvonalúak. Továbbtömörítésre alig alkalmasak az így rögzített stream-ek.)

Az Avi nem egy kiterjesztés, hanem egy [/b]konténerformátum[/b]. Nincs sok megkötés a benne alkalmazható video és audio codecekre. Sokkal inkább azok mennyiségére.

Az SVCD minõsége finoman szólva is problémás. Igencsak hajlamos a blokkosodásra real-time tömörítés esetén.

Hivatalos infókat,linkeket ha szabad.

Ja az lehet hogy annak nem akkora a valódi felbontása, mivel átméretezik nagyobbra, de hogy a kábelen 720x576-ba jön a FIX! Máson nem is jöhetne mivel akkor a TV-k nem tudnák kezelni.

hehe
szerintem ez óriási baromság.
Nem az a lényeg,hogy te a tuner kártyádon mit tudsz beállítani,hanem amit ténylegesen fogni tudsz.De hogy az nem dvd felbontás az tuti...
De ha mégis abban a felbontásban nyomnák a képminõség és az adatfolyam nagysága,képpontok száma nagyon alacsony.így a minõség talán nem véletlenül sz@ar... fõleg a UPC bemutatásában...

Figy ha a tvkártya 720x576-os képet küld akkor ha azon kívül más felbontást állítasz be, romlik a kép. Egyébként ez szabvány, ugyhogy más méretbe nem is szolgáltathatnak!!

Tudomásom szerint a UPC nem szolgáltat M.O-on DVD felbontásban vagyis 720x576-ban.
Nem is lenne sok értelme lévén,hogy a legtöbb TV max 640x480-as felbontással megküzd azt jóvan.
A UPC oldalán nincs semmi olyan info ami arról szólna,hogy nagyobb lenne.