Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán tompított húrokon gyakoroltam 1-2 film megnézése közben... gyakorold, menni fog az😊
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Ha erõsebben akarom pengetni, mindig beleérek az alatta lévõ húrba ami megszólal. Pl.: A-t megpengetem lágyan az OK, de ha erõsebben akkor mindig beleérek a E-be..
Van valami okosság hogy pengessem?
A fontos hogy egyenes legyen a nyak és pontos az oktáv, a többi kényelem kérdése.Nyilván a hangszer is szab bizonyos határt,de a lehetõségek szerint kell beállítani a kényelmet, az elõbbiek figyelembevételével.
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Tegnap elhoztam a gitárt. A szólógitárhoz képest mekkora durung húrok vannak rajta!!😊 Kicsit fura volt megszokni, és a húrtávolságokat is, de éjjelre belejöttem.
Szétszedtem a gitárt,megpucoltam, kifõztem a húrokat, aztán fellhúroztam és beállítottam. A nyak nincs csavarodva, csak a pálcán kellett állítani, és sikerült is halál egyenesre állítani. A húrmagassággal még bajban vagyok, mert az elsõ bundon 1mm, az utolsón (21) kb 4-5mm. Hiába emelek a húrlábnál, be-bezörög ha odapendítek neki. Most vagy a fej felõl kellene emelni a húrokon, (nem tudom) vagy az egész nyakat kicsavarni és újrailleszteni..
Pár év kihagyás után úgy 2 hónapja újra kezdem bõgõzni, amimhez beszereztem a Peavy Grind 5 húros (anno Washburn T25 volt emg vel), nem bántanám a hangszert nem rossz, de nekem nem igazán jön be se a hangja se a nyaka, pedig most egészen pöpecûl be van lõve. Egy Ibanez sr505 öt néztem ki utódnak, kipróbáltam és nagyon beleszerettem, bár olvastam hogy az elektronika összerakásánál lehetnek gondot (Made in Korea), de ezen még akadok fel. Ha van valakinek bármi véleménye pro/kontra, vagy tudna ajánlani valamit amit még érdemes lehetne megnézzek ebben az árkatban az írjon plz.
irányvonal: beat, rock, alternatív
Kor: 28-36
saját dalok: http://www.goodday.hu/
Tel: 06 20 3975308
A húrmagassághoz meg annyit hogy ismerõs most állítatta be a hangszerét (nem kínai bass)jó pénzért, és az enyémhez képest az egekben vannak a húrok. Mivel slappelek is, nekem alacsonyan van. Az hogy erõsebb pengetésnél esetleg picit bezörren az meg ilyenkor egyáltalán nem baj. Akkor nem jó ha teljesen elveszi egy hang a kizengését(sustain). De pl. a jazz bassemen a 14. bundnál zörög CSAK(és ott meg is hal a hang), na ez pedig azt jelenti hogy az utána lévõ bund kicsit magasabb, lehet csak finoman beljebb kell kalapálni, vagy csiszolni rajta, majd megnézem.
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Egyébként talán azért jó egy olcsó bassgitár, mert ha utána veszel egy jobbat, akkor nagyon is érezni fogod a különbséget, miután hozzászoktál a gagyibbhoz😊
Viszont azért ne Harley Bentont vegyél... akkor már inkább Johnson, vagy valami hasonló...
Tudom hogy a nyak szinte a legfontosabb. Néztem egy gitárt, azt írja róla az eladó enyhén meggörbült a nyaka, de nem befolyásolja a játékot.
Kérdeztem tõle milyen jellegû, mekkora a görbület (mert ha jól tudom van ezekben SX feszítõ/nyak állító pálcacsavar), de nem nagyon reagál 😞 Potyára meg nem utazgatok egy métert se csak úgy kipróbálni.
Én nem bántam meg, hogy elõször vettem egy olcsó szart, aztán meg egy jobbat, ha a régit most eladom havernak (haveri áron) 10 ért, akkor két évig 17000-bõl élvezkedtem.
Azt azért megkérdezném a hozzáértõktõl, hogy van eltérés a fogólap szélességét illetõen, ill. bundtávolságokban egyes basszusgitárok (gyártmányok) között? Eléggé bumfordi ujjaim vannak😊
---Battlestar Galactica---
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Arnold Te milyen gitárral kezdtél?
30ért a gitárok az alapok megtanulásához jók, de ha megtetszik, és rákapsz, elõbb-utóbb úgyis akarsz venni egy sokkal jobb gitárt. Saját magam is megjártam, hogy beleöltem 30 000 egy kezdõ gitárba, aztán másfél évvel késõbb vettem egy jobbat.
Nézegetem a hirdetéseket.
Egy éve pötyögök egy Stagg strato gityón, de nemrég jött az ihlet, hogy basszusgitároznom kellene inkább. Az akkordok nem kötnek nagyon le, de a ritmus/alap basszusgyakorlatok könnyen mennek, szeretem is õket.Csak az a baj hogy sima gitáron egy oktávval magasabban szól minden. Mindenki átesik ezen gitártanulás közben, vagy hogy van ez?
Gondolkodom hogy veszek egy kezdõ basszusgitárt, ki is néztem, de nem értek hozzá. Egy olcsó SX darab. Pénzkidobás, vagy kezdésnek megfelel? Sajnos nagyon nem vagyok eleresztve anyagilag.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
remélem hogy pár embert érdekel😛 jameg még:
csak mivel a kottaolvasás elmélete nem megy így gázos lett a gp fájlként való imaginizálása...valaki kikorrigálná aki jobban ért az ütemekhez?
tessék
Ugynézki sikerül eladnom a Harley Benton HBB5000-t.Nem rossz gitár de nem az én világom.Mit ajánlottok 80eig, kizárólag 5 húrosban?Néztem a Fernandes Atlas 5, Cort Gb75-öt.
De amúgy nem tudom... ennyi pénzért már lehet jobbat venni, mint Squier sztem.
Milyen precession bass-t tudnátok ajánlani ami jó árba (max 80 ezer) és nagyon faszán szól.
próbálj meg elsõ körben elemet cserélni.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Jó negyed évig nem jelentkezett... már azt hittem soha nem is fog😊
De köszi a gyors segítséget!
2. lépés próbáld ki más erõsítõvel
3. lépés ahol tudsz nézz bele a testbe hogy nem e látsz vmi szakadást vagy engedést a kábelezésnél, forrasztásnál(szedd le a 2 csavarozott fedelet a hátáról)
4. lépés vmi jobbféle szakinak mutasd meg
Minden félét játszok, funktól kezdve zúzós metálig minden féle hangolásba.
Milyen húrt ajánlanátok?