Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
---Battlestar Galactica---
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
mi a lényege a push-pull hangerõszabályzónak? Ilyenrõl még nem hallottam
Függ a stílustól, a játékmódtól, az ízléstõl...
Tekergesd aztán csak ráérzel... ezt neked kell tudnod
Van egy cort action ws aktív bass gitárom. Nem nagyon tudom, hogy a 2 hangszínt hogy állítgassam. Emelett 2 hangerõ is van. A híd és a nyak hangszedõk hangerejei. Nem nagyon tudom hogy a 2 között mi a különbség. Valaki eltudná nekem mondani a jó beállításokat?
Ha érdekel valakit, vagy ismer valakit, akit érdekelné írjon e-mailt a [email protected].
Will Calhoun dob, és Doug Wimbish bass. És mondjuk határozottan nem a torzított mókákra gondolok, hanem erre: (csak mint entry level) 😛
http://www.youtube.com/watch?v=6sLPR8lGOw8
Más videóikat esetleg a Metal vs Funky kérdéskör tisztázására ajánlom sok szeretettel. 😊
egyelõre csak arról van szó hogy keresek egy basszusgitárost. ...Aki hajlandó felhivni, vagy levelet írni ha kérdése van. 😉 Zenébõl akar megélni (mint én), nem hobby szinten (amit egyébként tisztelek). Tud esetleg kottát olvasni, vagy mondjuk cubase-be beirt cuccokat (tabot is tud nyomtatni asszem a cubase) meg bír emészteni. Képes felkészülni egy próbára 3-5 számmal. Meg bírja pengetni a hangszerét 32 ütemen keresztül ugyanúgy, van tempója, és nem utál engem 😊... Vagy ha ezekbõl valami még nincs meg, akkor nem rest dolgozni rajta. Én sem vagyok tökéletes, most per pillanat emberrel akarok gyakorolni grooveokat, témákat, satöbbiket. Nem géppel. Van per pillanat pár zenekarom, az is lehet hogy ezekbõl mind kilépek és csinálnék egy jobbat, de az is lehet hogy szükség van valamelyikben új bézre, ezt most még nem tom 100%-ra... Szóval amit irtam, kb annyi van. Tehát egy Pesti basszgitárost keresek, aki ráér gyakorolni velem, és tud már kellõképpen játszani a hangszerén.
Barna +36709672 962
Peace!

Positive Mental Attitude
Szendõfi Balázs: Basszusgitár-iskola (Elsõ könyv)
ár: 4,000HUF (Mátészalkán/Debrecenben személyes átvétel vagy plusz pkcs)
Az meg más kérdés hogy ez a módszer basszusgitáron is kivitelezhetõ-e, ha jól tudom, annak jóval feszesebbek a húrjai.
itt van a gitártab, bár gondolom hasonlót találtál teis a számhoz.
namármost: ebbõl kurvajól le lehet követni a basst is.
pl: itt van egy ilyen power chord
e|------|
B|------|
G|--10--|
D|--10--|
A|--8---|
E|------|
akkor bassgitáron ennek a power chordnak az alaphangját kell játszanod
G|------|
D|------|
A|--8---|
E|------|
így összetudod magadnak rakni. ha megfigyeled, pl. egy metallica számot (riffet) akkor a bass ugyan azt játsza mint a gitár, csak a legmélyebb hangját az adott akkordnak. arra figyelj hogyha van bass kiállás (pl ennek a számnak az elsõ verzéje 0:26tól csak dob + bass szól...azt csekkold le hogy a 2. verzében a gitár is ugyan ezt játsza-e le. meg pl. pre chorus/bridge -tehát a szám más részeinél) figyeld ki elõbb a ritmust, majd csekkold le hogy akkor mit játszik a gitár és csak simán "támaszd meg" a ritmusgitárt az akkord alaphangjával ahogy mutattam.
mivel ez "pengetõs" punk szám, így csak tényleg a kísérés a lényeg. én régen így tanultam be olyan számokat amikhez nagyon nehezen találtam tabokat.
a funkosabb basstéma az már más, oda kell nagyon fül (mivel ugye a funky stílusban is szinte már-már szólóhangszer a bass, rengeteg frazír elemmel, bonyolultabb ritmussal írják meg a dallamot)
szerintem ezzel a posttal többet segítek neked mintha csak simán megcsinálnám neked a tabot😊
The all-american rejects - Real world
burton volt az igazi sztem, sõt õ volt a metallica bass részéért a felelõs😊 newsteed éra valahogy másabb...teljesen mások a dalok is...cliff végülis ugyan azt játszotta amit a ritmusgitár csak 1 oktávval lejjebb
trujillonak most örülök amúgy, végre egy igazi fingerpickes metálos 😊
"aki kurvának megy ne sírjon ha baszni kell"
én olyan basslineokat játszom amik nagyrésze EADG-re van írva😊
Ezt az A 0-a bundon lévõ vibratot nemtudom ki tabozta... konkrétan letudod fogni az E húr 5. bundján.
G|--
D|--
A|-0~
E|--
ebbõl >>>
G|--
D|--
A|--
E|-5~
ha tabon van akkor hülyén van írva. sztem 5 húroson tudod meg csak
vagy lehangolod egy fél hanggal és akkor az elsõ bundon fogod le (pl. guns n roses tabokat úgy játszom EADG-ben hogy 1 bunddal lejebb "csúsztatva" az egészet)
De még én se kaptam választ a kérdésemre.
Nah ezt a gyakorlatban hogy kell?
Itt a segítség:----0~---- mert ha így van ----2~---- akkor tudjuk hogy 2-es bundot lefogom és aaz ujjamal fel le mozgatom de a 0-t nem fogom szóval hogy mozgassam fel le?
Tompítás: Egy más meglévõ hangot tompítasz vagy a jobb, de inkább a bal ujjaiddal
Ghost note: a húrt tetszõleges helyen megfogod, de csak hozzá érsz a húrhoz és így pengeted/slappeled