3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt kérdeztem én is, de úgy tűnik Al csak idetrollkodott, most meg röhög, hogy nem értjük :-)

a blender-es videóktól én is mindig lehidalok... mi az az usd?

pont ezert nem tudok en se atszokni. :(

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Jabar
Rég néztem de úgy rémlik mintha kapott volna valamikor egy max szerű ui-t, azt nézted már?

"Jabar sa bu eeda murishani!"

repvez
hogy tudtál átszokni max rol blenderre? ugy értem, nekem az a legnehezebb része, hogy blenderben szinte mindent billentyű komboval kell aktiválni és ehhez fejbe kell tartani mindent.
Maxnál azt szeretem, hogy én szinte csak a CTRL, ALT,Shift gombot használom meg a Z gombot.
A többire csak az egeret minden ott van egy menü tablón kéznél.

Blendernél nem tudom igy használni a dolgokat.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.04.01. 23:16:47
Sziasztok,

ezt a képet próbáltam hangulatában rekreálni (csak a móka kedvéért) :

most a "képeken látható három apró eltérést" ne figyeljétek
az eredmény ez lett egyenlőre:

három kérdésem lenne:
a referencián látható kameraszöget hogy tudom beállítani?

a tükröm miért homályos? sub-ot felnyomtam 30-ra semmi változás

miért festi meg a falat pinkre? és mit tudok tenni ellenne?
valószínűleg a paplan tükrözi de azt meg csillogóra akarom csinálni
amit próbáltam, hogy melegebb fényeket használok az sem segített

PS-el valamit tudok rajta mahinálni de úgy sem jó:
Mi az az usd?
Tényleg teljesen átálltatok blenderre?

Aldaryn
Mi már turmixgépen toljuk. Hiperűrsebességgel fejlesztik, ingyenes. NEmsokára az USD is teljesen rendbe lesz téve benne, onnantól pedig más már nem is kell.

per aspera ad astra

Sok hasznos dolgot :D HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (bocs)
Ti aztan tenyleg elvagytok. Meg mindig a vilag leglassabb szkript nyelven fut az egesz.
Az arnold tud vegre GPU-val rendeleni ez hasznos, bar arnold vs art inkabb az utobbi.

Viszont a kepernyokezeles hiaba vannak igeretes funkciok is rohadt lassu.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Én továbbra is azt tudom mondani, hogy próbáld meg fényképezővel.
Vagy telefonnal lőj egy új sorozatot dupla annyi képpel( az 50 kicsit kevésnek tűnik).

...aztán a sales-szesek és a marketingesek beszéltek a fejlesztéssel.

Aldaryn
Ha reaálisak lennének, akkor most tartanánk a MAX 10-nél. Vagy 8-nál...

De jók is voltak azok. :D

per aspera ad astra

megjelent a max 2022... a szokasos... de... a megjelenites minden elvarsason aluli, legalabb 1/5-re esett vissza az fps, mindent kikapcsolva...
minden ugyanolyan szar, ket monitoron nem jelennek normalisan menuk

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

repvez
egy 20x5x10 cm-es tárgyat akarom, bevinni, igy a max távolság talán 1m lehetett a fényképezés közben és az 50 fénykép kb fele átfedéssel készült az elözövel, hogy biztos minden helyről legyen minta több szögböl is
És te milyen messziről fotóztál?
Amit Jabar mond, az sem butaság.
Én sem a mobilt, hanem a torzítást tettem felelőssé. Írhattam volna drónt is, csak az kevésbé valószínű.
Amikor analizálja a fotókat, akkor keresi a részleteket, ami alapján "össze tudja fűzni" őket egy path-ra. Lehet hogy túl messze voltak a képek egymástól.

repvez
Nem a tárgy végig mozdulatlan csak én járom körbe .
fehér lapot tettem alá, hogy minél nagyobb legyen a kontraszt és könnyebb legyen az éleket elkülönítenie .
Jabar
Nem a tárgyat forgatod ugye hanem körbejárod és úgy fényképezel? Mert ha forgatod akkor lehet azért nem jó. illetve próbálj meg az asztalra lerakni kisebb "jeleket" körbe amit tud követni ha körbejárva nem megy.
Utoljára szerkesztette: Jabar, 2021.03.25. 18:35:00

"Jabar sa bu eeda murishani!"

repvez
Sajnos egyenlöre igen, De ahogy néztem, a mobil telefonos fotot nem emlitik kizáró oknak, hogy az nem jo vagy , hogy tul nagy lenne a torzitás.
Nem macro modban vagy vide modban fotozom hanem a telével .
Illetve a folyamat már ott megakad mielött bármi feldolgozás történne a képekkel, tehát kiderulne , ha törzitott vol a kép.
Egyszerüen a bemnásolt képeket analizálja, és kijelöli, hogy melyiket tudja felhasználni és a legtöbbnél nincs ott a zöld pipa igy azok nem is szerepoelnek a feldolgozásnál.
//www.youtube.com/embed/k4NTf0hMjtY
Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.03.25. 18:30:25
Csak telefont tudsz használni?
Mert szerintem az óriási torzítás nem tesz jót az ügynek.

repvez
Elötte megnéztem tutoriálokat és probáltam ezt a célt követni.
Letettem az asztalra a tárgyat és lehetőleg ugy hogy ne legyen árnyékban egyik része sem és ne is legyen tüzö fényben a másik része.
Majd fogtam a telefont és a manuális állásban az apertuát és a zársebességet fixre téve elkezdtem felülrül lefele körkörösen fényképezni.
kb 50 fényképet készitettem , de csak max 10 et hasznáűlt fel belöle .
Azt olvastam, hogy ha a fényképek beállitása fixen van akkor sokkal könnyebben tudja feldolgozni .

Amugy a telefon egy xiaomi mix2s. és a leujabb meshroomot hjasználom, de valamiért nem ugyan az elsz az eredmény ahogy a YT vidokban mutatják.
amúgy már a 2021-es változat is sokat gyorsult, látványosan gyorsabb a mentés/megnyitás.

akkor várjuk lelkesen a vray forest stb. 22-es változatát :-)

lényegében igen

Ahogy elnézem a 22 a 21.3 optimalizált változata :-)

Most kezdtem el gondolkodni a 2021-en :-)

úgy tűnik végre sok hasznos dolgot raktak bele

nem bírom követni...

Max 2022 perzsa változata megjelent.

Ez így elég kevés info.
A lényeg, hogy a tárgynak(és a környezetének) mozdulatlannak kell lenni és körbe kell járnod a fotóapparáttal. De nem ám összevissza, hanem egy jól behatárolható út mentén. Mintha a panorámához készítenél képeket, ügyelve arra, hogy minden képen legyen az előző képből infó.

repvez
Használ valaki Meshroomot vagy valamilyen más ingyenes fotoscan programot ami fényképbol tudja elöállitani a 3d tárgyat lehetoleg pontosan ?
Én kiprobáltam a meshroomot, de nem tudom miért csak néhány fényképet fogadott el használhatónak amibol meg még nem állt össze a test.
Csináltam vagy 50 képet mobillal manuál modban mindegyik képet ugyan azzal a beállitással és még raw-ban is, bemásoltam a megfelelő helyre, de csak pár kép lett zőld a többinél nem vette figyelembe.
És nem tudom, hogy mi volt a baja velük .

Esetleg ha valakinek van már egy bejáratott metodusa hozzá az nem lenne rossz, hogy milyen beállitások kellene fénykép oldalról hozzá.
illetve az utána valo retopologiához is, hogy szerkeszthető formát kapjak utána.
Csak 1 tesztkep es 2-3 masodperc alatt megvan, es egesz jo a glossy stb is a render idohoz kepest. Egyebkent azert jo minosegu gi is realtime.

Utoljára szerkesztette: nenad, 2021.03.12. 21:00:50

Enscape nem neztetek? 3as triallal nyomtam egy ket rendert es brutal jo es tenyleg majdnem realtime.

Aldaryn
A turmixgép, ha még nem is zecset, de már sárdoboz.

per aspera ad astra

Jaa, tényleg igazából a turmixgépre gondoltam, hogy fejlődik komolyan.

Aldaryn
Ciklusos turmixgép :D hehe

per aspera ad astra

Amúgy a Zecset egyre komolyabb, néha nézegetem és lehidalok...

És egy másik gyöngyszem: Zecset

Nem max de vajon mi lehet.
Egy képaláírás a faceről:

Nyirkos napi utcai jelenet, és különálló épületek.. 2.9-es turmixgépben modellezve, ciklusokban.

Mutans Zombi
Miért lehet az, hogy a view nézetben "elfogadható" a textúra nézete, a render képen meg köszönő viszonyban sincs ezzel?
UVW Planar van rajta, de hiába.

View,
render

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/quick-attach

gyors attach script, neha aranynal is tobbet er. Kicsit gyorsabb mint az enyem, memoriat nem veszi figyelembe de nem is eszik tobbet, 1gb geomon probaltam ki es nagyon jo volt.

Met
Így jó lett köszi.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

A max-ot ne rendszergazdaként futtasd, hanem csak simán, saját felhasználónévvel. Ha amúgy is rendszergazda vagy, semmi hátrányod nem lesz belőle. Ha rendszergazdakétn futtatot, akkor nem te, hanem admin felhasználó lesz a program gazdája, szerintem emiatt nem működik neked most.
Utoljára szerkesztette: bencsab, 2021.01.15. 07:53:01

Met
Valaki találkozott már olyannal hogy nem tud max file-t megnyitni dupla kattintással filekezelőből mert " A kért művelethez magasabb felhasználói szint szükséges"?
Rendszergazda vagyok és nincs más windows felhasználó a gépen.
Max-ből meg tudom nyitni.
Ma hoztam létra a file-t.
Más file, pl. cdr, dupla kattra megnyitja a Corelt.
A Max rendszergazda módban fut.

Ötlet valakinek?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Tesztelni kellene a ram-ot és azt a vinyót, amin a max és a pagefile van.

Töröltem mindent amit, csak felleltem. Kb 3 hónapja játszotta el először a szétesést pedig már elég régóta használtam, és akkor is a végső megoldás a teljes ujratelepítés volt. És most 3 hónap elteltével ismét ez van. Sajnos megint a teljes újratelepítés lesz a megoldás. Másnál is jelentkeznek hasonló problémák feltört verzióknál?
Aldaryn
A felhasználói fiókon belüli kapcsolódó mappákat is törölted?

Ezer meg ezer oka lehet egy ilyen szétesésnek, és egy Windows reinstall néha pont jót tesz mindennek.

per aspera ad astra

Kedves Mindenki!
Van egy olyan problémám, hogy a Max 2018 egyszer csak megadta magát. belépésnél nem töltött be 1005-ig, majd lefagyott és úgy maradt. Azóta sem működik, hiába töröltem az egészet és telepítettem fel újra a programot. Megpróbálkoztam feltelepíteni a 2019-et de azzal ugyanezt csinálja. Gondolom én, hogy ez egy plusz védelem a feltört verziókra, de kérdésem, hogy erre van-e megoldás, vagy csak az, hogy az egész gépet újratelepítem aztán működik megint ameddig működik?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
repvez
van valami olyan megoldás a 2020as maxban a boolean szekcióba vagy bárhol, hogy két test közös részét törölje anélkül, hogy a két testet összeolvastatná mint a normál unio? vagy ne kelljen duplázni és kivonogatni az egyiket a másikból majd visszailleszteni a másolatot

illetve van két bugom vagy nem is tudom hogy az e vagy csak valami elállitodott.
Az egyik, hogy néhányszor az ALT+ középső gomb komboval nem a test közép pontja közül forgatja a testet hanem mintha valami nagyon távoli center körül és igy inkább csak eltolja és nem forgatja , de nem PAN funkcio, mert minimálisan forog is.

a másik, hogy ha shift mozgatással extrudálok egy élt, akkor miért teszi az összes élt hardra és külön smooth groupba vagy külön résznek veszi, mert amikor utána az element részre megyek akkor mindent kijelöl kivéve az ujonnan extrudált részt egészen addig, mig arra is rá nem kattintok és a smoothing groupnál nem teszem egységessé.
Egy kicsit kapcsolodó baromi vicces/brutális dolog. Vidéken terjed vagy terjesztik azt a szokást, hogy megfőzik a videókártyát vagy felmelegítik azt kiszerelve...

https://www.facebook.com/groups/875349532668455

Es akkor a cimkek:
<#boxer><#circling><#hehe><#taps><#pias><#violent>