3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
time laps videokat is le lehet lassitani, hogy lásd , mit mikor csinál és mivel .
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Tudtok esetleg ajánlani kurzus félét, ami bemutat ezt-azt az alapoktól? (örülnék az ingyenesnek, vagy nem horror árúnak)
Illetve melyik verzióval lenne érdemes neki kezdeni?
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/AutoDesk-3ds-Max-2017-GeForce-GPU-Performance-816/
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/AutoDesk-3ds-Max-2017-Quadro-GPU-Performance-822/
https://www.youtube.com/watch?v=TUctSOkYHfw
1.42:
3ds max alatt az azonos felépítésű quadro és geforce egyforma sebességet nyújt.
catia meg creo alatt sokkal jobban hasít a quadro (de én ezeket nem használom)
4.10:
maya alatt (szintén nem használom) sokkal jobb a geforce még wireframe-ben is.
Egyebkent 1060 6GB ma mar szerintem mindre eleg.
Amúgy az enyémek nem kattognak, talán más firmware.
Van valamilyen beépített alap vagy ingyenes plugin vagy eljárás azzal kapcsolatban, ha van két vagy több különálló terület/panel egy modellen akkor azokat kijelölve egyforma polygon sűrűségre hozza okét és egyenlően elosztva a polygonokat.
Maxba az alap render enginnel lehet ilyen visszaverődő texturát renderelni, hogy ahol fényt kap sokkal világosabb legyen?
Mint ezen a képen a kék rész pl, olyan metálos világosítást szeretnék, mintha ilyen fényvisszaverős lenne
KÉP
Valamikor anno csináltam ilyen flip-flip designt ahol, a sötétebb részek zöldek, a fényesek lilásabbak voltak, de most csak a textura egy részére szeretném ezt alkalmazni, valahogy megoldható lenne?
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is az majdnem összes HDD-m WD a NAS-ban, van 2 és 4 TB-os is. Egyik sem csinálja.
Ami még nagyon jó, megbízható az a Seagate Ironwolf séria. Halkabb mint a WB és még gyorsabb is.
Egy apró kérdésem lenne, bár nem közvetlen 3D, de biztos találkozott már valaki ezzel, és jól jönne a segítség. Mindig WesternDigital Black vinyókat használtam. A NAS-ban egy 1TB-osat cseréltem ma le egy 4TB-osra, és az új kopog! Kb öt másodpercenként egy halk koppanásnyi hangot ad ki. Elkezdtem a neten keresgélni, hogy a mi a franc ez, és úgy tűnik, hogy valami feature (Preemptive Wear Leveling (PWL)), és egy csomó ember szív ezzel, visszaküldik a HDD-t, de a kicserélt is ugyanolyan rendszeres, kopogó hangot ad ki magából, amikor "Idle" állapotban van. Nagyon idegesítő. :( És akkor most következzenek a kérdéseim:
- Az a rengeteg vinyó teszt a neten, főleg a Youtube-on, akik vinyókat hasonlítgatnak össze, hogy a fenébe nem említik ezt meg? Csak annyit, hogy a WD a legjobb, stb.
- A gyártó tech supportja erre a problémára a legtöbb esetben játssza a tudatlant, és nem értem, hogy ezt a piszkosul idegesítő "feature"-t hogyhogy nem kommunikálják a vásárlók felé, főleg, hogy egy csomóan emiatt küldik vissza a terméket.
- Mivel ez nem hiba, ilyenkor van-e értelme egy webshoppal ide-oda küldözgetni a terméket garancia miatt?
- És a bónusz kérdésem pedig az lenne, hogy milyen más vinyók jöhetne szóba a WD-n kívül, amik megbízhatók, hosszú távon jól működnek, és halkak!?
Köszönöm a válaszokat és a megosztott tapasztalatokat előre is!
Ki korán kel, poligont lel.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
mi az istenért fakó a renderelt képen lévő komód, amikor a material editorban jól jelenik meg a szín?
Mintakép
Szerencsére csak néha kell elővenni az ac-t. Akkor viszont kicsit segít a vérnyomásnak és az adrenalinnak beállni az üzemi szintre :-).
vagy options selection es ott a shiftes resz elol kivenni a pipat.
vagy maskor irj ram messengeren es segitek:D mert mar eltelt 2 honap:D
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
ujra feltamad a forum?
A legszebb, hogy *csak* photoshopban változtatták meg. Így még tudathasadásosabb a helyzet, ha mondjuk egyszerre dolgozol Illustratorban, AfterFXben és PSben...
per aspera ad astra
Pl. az autocad-nél egy hirtelen ötlettől vezérelve megváltoztatták a shift funkcióját a kijelölésnél. Az ellenkezőjére, hogy még viccesebb legyen. Most folyamatosan nyomva kell tartani, hogy több objektumot kijelölj, így aki régóta autocad-ezik simán olyan +20% szerkesztési idővel számolhat az elején(az elbaszások miatt).
Az interaktív rendereléshez egy kis adalék: nem tudom, használtok-e proxyzást, xrefelést, stb, de ha linkelt alembic-ben tartjátok az asseteiteket, akkor minden tök gyors marad. Mi épp úgyahogy befejeztük az asset libraryra való átállást és az összes statikus asset külsö fileba menekítését, és örömmel mentegetjük a 20-30MB-os főfileokat a régi 2-3GB-ok helyett, de a belinkelt tartalom frissítéseeléggé megfogta az interaktív renderelést.
Alembic esetében ilyen nincs. Hurrá.
per aspera ad astra
Amúgy, az interaktív renderelés is egy fura jószág. Az egyik erős érv volt Corona mellett, és most ott tartunk, hogy a VRay aktuális implementációja sokkal reszponzívabb. Lehet, én használom rosszul, de sokszor olyan esetekben is újratölti az egész jelenetet, amikor VRay nem. pl. egy napocska odébbmozgatásnál.
No mindegy, megint nem panaszkodás, inkább csak tapasztalat. Ettől még tudunk dolgozni, jól, kényelemsen.
per aspera ad astra
Amúgy nem olyan nehéz megtölteni 96GB ram-ot. Kell egy kis "hair and fur", vagy rosszul beállított displacement, vagy egy kis scan optimalizálatlanul és teljesítve is a küldetés.
Mivel lehet 96GB memóriát megtölteni?
Az összetettebb munkáknál jön ki igazán. Nemrég gyártottunk egy nagyobb filmet és bizonyos render feature-ök végett VRay-el toltuk végig az egészet. Coronával nem tudtuk volna ilyen hatékonyan és ennyi idő alatt összehozni, mint tettük azt VRay-el.
Valahol ezt tudják a Chaos groupnál is, mert mind VRay mind Corona gyakorlatilag már csereszabatosan rendereli egymás shadereit, fényeit...
De ott is előjön, hogy Coronánál épp kifutottam a 96GB RAM-ból, pedig amikor az új munkaállomást beröffentettem egy pár hónapja, úgy éreztem, hogy az mindenre elég lesz a világ bevégeztéig... aztán mégsem.
per aspera ad astra
Épp azt néztem, hogy corona-ból 1ws+10node 1 éves bérleti díja most annyi, mint amennyiből nekem a ws-t akarja upgrade-elni vray 5-re a chaos.
Szerintem Vladonak sürgősen el kellene beszélgetni a sales-esekkel, ha szeretne még 5 év múlva is vray-t látni, különben úgy fognak járni mint a final render.
per aspera ad astra