3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Ambient Occlusion kikapcsolása segíthet szerintem.
Apropo. azt tudja valaki, hogy hol lehet állitani, ha alt+x el átlátszóvá akarom tenni a modelt akkor ne olyan legyen mintha renderelné a képet és nagyon lassan kezd szemcsés képbol kitisztulni és átlátszani a modell, de amint megmozditom a wievportban a modellt akkor ujra viszzavált és kezdi elörol az átlátszóvá válást.
Olyan mintha real time viewport rendert használna, de nem tudom hol tudom kikapcsolni, hogy ne igy legyen.
Karesz50 ez a script se rosz, jó lenne valami alternativa hozzá. Silo programban van ilyen alapbol.
Bár ez is egy kicsit pepecselős, ha nagyon vad a topologiaja az objektumnak.
Egy probanak jo lehet.
A swiift loop majdnem tökéletes azzal a hibával, hogy nem marad egyenes az ujonan létrehozott loop hanem a két régebbi loo között párhuzamosan leköveti ugyan ugy.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Igy pont nem lesz párhuzamos a tengelyekkel, és minden egyes uj vágás után még végig kell jelölni az uj élt , hogy a megfelelö pozicióba is tedd.
Palinko:
Pont a Blender miatt kérdezem, hogy 3dmaxban hasonló nincs e, mert a Blender féle slice ami nagyon jó, viszont a Blendert még nem tudom ugy használni, hogy ott csináljam meg a modellt, az ide oda importálgatás meg macera és gondot okozhat .
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Olyan megoldás mint ez , csak ami nem venné figyelembe a meglévő élek futását, hanem maradna egyenes anélkül, hogy a formát megváltoztatná
Tehát ha a meglévő élek cikkcsakban vagy ferdén mennek , a toollal lehessen uj loopot létrehozni ami egyenes éleket csinál, hogy törölni lehessen a régieket és igy egy kicsit átláthatóbbá tisztábbá lehessen tenni a topologiát.
Egy nagyon intrikált ezermillió csillió stukkóval és szobrocskával díszített beltéren dolgozunk, ahol az elkészült adathalmaznak relatíve könnyen (de nem realtime-könnyen) renderelhetőnek kell maradnia. A díszítések nagy részét szkenneljük, javítgatjuk, sculptoljuk, és mid-poly retopologizált modellek készülnek belőlük.
A bakelés szerintem MAXban szörnyű, ez a per-face projection alapú megoldás annyira kőkorszaki. :/ Épp Blender bakelést tanulom, ég és föld... btw, gondolom Blender 2.8-at látad már... agyam eldobom, mekkorát fejlesztettek.
Viszont most, hogy említetted, rá is nézek, mit tettek hozzá 2021-ben. Bár,gondolom, maradt ugyanaz, csak kapott egy összeszedetebb UI-t.
per aspera ad astra
Mert az alap edge loop az körbe osztja a modellt, de ugyan olyan minta mentén amilyen a mellette lévő élek voltak.
A topológiát akarnám rendbetenni anélkül, hogy összezavarnám a formát. a régi élek meg törlésre kerülhetnének és a végén akkor csak szép egyenes élek maradnának.
Vagy csak sima mazochizmus?
Egyébként, ahogy néztem a 21-ben pont a baking-en is fejlesztettek. Várjuk a teszteredményeket! :-)
nálam a 2020.3 patent.
A kedvencem, amikor eltűnik az undo. Utána két három lépéssel mindig atomfagyás.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Amúgy minden plugin megy 2021 alatt ami 2020 alatt, azért nem adták ki újra a legtöbben, mert nem kell.
Stabil.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Érzek a 3rd party oldalon is némi bizonytalanságot. Eddig csak a vray jelent meg a 21-re. gondolom nem véletlenül. Tavaly a 20-ssal szinte egyidőben jöttek ki a fontosabb, nagyobb pluginek.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Beharangozták, hogy jelentősen gyorsult a fájlok mentése, megnyitása. Lemértem 3 különböző jelenettel is: hát nem igaz!
A megnyitást hibahatáron belül gyorsult kb. 2-3%-ot, de a mentés mindenhol lassabban csináltam. Egy nagyobb 1,5GB-os fájlnál 2× tovább tartott a mentés, mint az előző verziónál.
Ami még fura, hogy ha crtl-s nyomok, mindig a save as... ugrik fel (ugyanez a save menüpontra vagy a save ikonra kattintva). Ez mondjuk lehet törés hiba...
De azért van még aki beruház/befektet, ez a kis aparmantház pl. Mátraszentimrére készül.
Utoljára szerkesztette: npeter, 2020.04.11. 11:08:29
A art renderer mar teljesen hasznalhato megoldas, pl egy karosszekre, kis csendeletre stb.
web/webshop, php, js, css, maxscript 3d melót vállalok!
máshol mi a helyzet?
hogy vagytok?