BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Effe88
ez bevett szokás
kb. 5 éve láttam ilyet
ugyan ez a szitu volt, szintén nõtõl loptál el így a telóját,
ilyenkor már nincs mit tenni

Narxis
Jó utólag könnyû okosnak lenni, azért sztem 10 emberbõl 10 nem számít rá, hogy kikapják a kezébõl a mobilt, utcán is megteheti, hiába kiáltozna, a legtöbben "nem akarnak belekeveredni".

A csuklóhoz kötés jó ötlet, de már nem mindegyik telefonon van olyan lyuk amihez kötni lehet.

A szigorításról meg akkor tudjuk majd ha tényleg szigorítanak mert ami eddig volt a rendszerváltás óta az csak maszatolás.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Mindenhol kint van a tájékoztatás-figyelmeztetés, hogy figyelj az értékeidre - az, hogy ez az átlag utazót marhára nem érdekli, az csak annyit jelent, hogy a saját hibájából fog tanulni, mert máséból nem hajlandó.
Én a hátizsákot is leveszem és kézben tartom a metrón, és a mozgólépcsõn, mert egyrészt nem foglalok annyi helyet, másrészt ha sokan vagyunk, akkor észre sem veszem, hogy kinyitják a lökdösõdés közepette.
Az pedig alap, hogy nem lóbálok a kezemben olyan dolgokat, amiket egy villanás kikapni és elszaladni vele - ha nem bírja ki Facebook nélkül azt a 10 percet amíg utazik a metrón, akkor egy szíjjal kösse a csuklójára a kütyüjét.

Nálunk nincs bekamerázva az összes közterület és jármû (lásd: Egyesült Királyság), és a metróban lent is hiába van biztonsági ember (pl. a Kossuth téren), azért nem fogja meg valakinek a grabancát, mert az utolsó pillanatban száll le a jármûrõl. Tehát maximum letiltatja a SIM-et és a telefon IMEI-jét, de vissza nem fogja kapni akkor sem, mert egy órán belül már eladta, és/vagy kiütötték belõle az elõzõ IMEI-t.
A büntetések súlyosbítása pedig - ez már sokszor kiderült más eseteken is - a legtöbb esetben nem visszatartó erõ, mert nem azért csinálja, hogy elkapják.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Az ilyen típusú lopásokat 2 módon lehet megelõzni:

-figyelemfelhívás, pl. teleplakátolni errõl szóló rendõrségi tájékoztatókkal a metrót, de talán elég az ajtókra is tenni kívül-belül

-büntetés szigorítása, ha 3 hónapot kell majd kényszermunkán dolgoznia(nehéz fizikai munka) akkor meggondolja, hogy megér-e egy telefon annyit, persze ez feltételezi azt, hogy elõbb utóbb elkapják amihez az kell, hogy minél több rendõr mászkáljon az utcán, ha épp van 1 a metrón az tudja értesíteni az állomás közelében lévõ egységeket és elkapják azonnal

Egyébként kitették fõoldalra is ezt a videót, ez is a megelõzés egy módja.

CattiBrie
hmm.. azért filmezik, mert vicces volt, ahogy kómázik az ajtó mellett állva (és várták, hogy pl elesik)?

[/spam]™

CattiBrie
Én nem értem a felvételt készítõt. Feltételezésem szerint tettestárs.. vagy ha nem is az, de valahonnan tudta, hogy mi lesz. És utána még meg is osztja a felvételt mindenféle arc kitakarása nélkül. Mondjuk még nem néztem az esetleges kommenteket.

[/spam]™

Dzsini
Ja de, mégis találtam valamit - a videót készítõnek eszébe sem jut figyelmeztetni a leendõ áldozatot vagy közbelépni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Ez bármelyik országban mûködik, vagy esetleg látsz valamilyen megoldást, ami nem arról a kivitelezhetetlen dologról szól, hogy minden ajtóba biztonsági õrt teszel?

Narxis
Na ez nem semmi. Közbiztonság Abszurdisztánban 2012 végén. Elképesztõ.

Yoda001
bár a többség szerintem látta már, de ha nem, akkor:

http://9gag.com/gag/5135249

Itt látni hogy nem kell ám nyugatra menni hogy lássa az ember milyen a normális állapot. Sajnos a BKV-ból profi maffiózók talicskázzák ki a pénzt, és ha valaki megkérdezi hogy miért nincs fejlõdés, mindig a pénzhiánnyal takaróznak.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Tarajos Sül
Igaz-igaz.. 😄
Nem olvastam egyébként.
Yoda001
egyetértek, a végével viszont nem:
ha a próbajegy nem úgy lyukaszt ahogy neked már a magaddal vitt jegyed, akkor mi történik? garantált büntetés, ez még rosszabb is, mintha csak akkor lyukasztanál ha látod az ellenõrt 😊

Met
Hát, mintha a BKV írta volna hogy piramis játék az a szervezet.
Gondolom nem tetszik nekik de nem tudnak semmit csinálni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Tarajos Sül
*(van pár sumák jegyvizsgáló, de kevés az ilyen, valljuk be, és nem mindegyik nézi meg rendesen a jegyeket, de azért szerintem olyanok az érzékszerveik, hogy a sok ezer "járaton" eltöltött idõk után tapasztalatból 1 mp alatt észreveszik, ha valamelyik utas sumákol. 😊 )
Tarajos Sül
Lehet megint hülyeséget mondok, ha a mávot a bkv-hoz hasonlítjuk, de pl. mindenki tudja, hogy a vonaton jár az ellenõr oda vissza.
(van pár sumák, de kevés az ilyen, valljuk be, és nem mindegyik nézi meg rendesen a jegyeket, de azért szerintem olyanok az érzékszerveik, hogy a sok ezer "járaton" eltöltött idõk után tapasztalatból 1 mp alatt észreveszik, ha sumákol valaki.. 😊 )
A bkv, és a máv között az a különbség, hogy utóbbin rendszeresen jár az ellenõr a BKV-hoz képest.. BKV-ra mindenki úgy száll fel szerintem, mintha ingyen lehetne utazni, mert nem jönnek az ellenõrök.
Közterületessel sem érnek semmit, ki vannak azok öltözve, akiket én láttam.. Amíg a busz/villamos egyik részében igazoltat az ellenõr/közterületes, akár egyenruhában, akár civilként, addig a busz másik részében utazók ezt kiszúrják, és már pittyegnek is a pecsételõ automaták.. Ahol meg a lyukasztó van felszerelve, ott még jegyet se kell venni..Viszel magaddal egy kilyukasztott jegyet, és ha jön az ellenõr, akkor ott van nálad az "érvényesített" jegy.

Egyébként mi van azzal a csoporttal, aki kifizeti a büntetéseket, ha befizetsz nekik egy éves bérlet árát?
Nem kell elérhetõség, nem akarom õket igénybe venni, csak érdekel, hogy a BKV-t ez mennyire érdekli, illetve mit tudtak ellenük tenni.
Met
Csodás Lesz piktogram a füstölõ metróra és lerobbant buszra is?

Metwork
Azok nem érnek semmit, 2 méterrõl nehogymár elolvassa milyen pecsét van a bérletbe nyomva már ha éppen odanéznek...

I will use google before asking stupid questions.

Pluskast
Meg mondjuk majd minden metró megálló bejáratánál és kijáratánál ott állnak az ellenõrök és nézik, hogy van e érvényes jegyed, bérleted. Vicc az egész.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Narxis
Abszurdisztán

Metwork
Évente ezerszer kell büntetnie egy bkv ellenõrnek
Arra még nem jöttek rá hogy esetleg azért kevesebb a bírságolás mert ott vannak a közterületesek is szép egyenruhában?
5 emberbõl kettõ száll fel a megállóban.

I will use google before asking stupid questions.

Dzsini
A videó címében a "New Moscow Metro Station, Novokosino, Opened By President Putin" pedig nyilván elkerülte a figyelmed 😊

Tarajos Sül
Nem, nem ismerem, de sejtettem, hogy igencsak magas rangú, az ország élén "táncoló" egyénke, mert nagyon kisérgették a testõrök, és majdnem mindig õt mutatta a kamera.. :'D
Mighty
😊

Egyébként észrevettétek, hogy nem nagyon használja a jobb karját? Tisztára, mint Stalin, csak fordítva, mert õ a bal karját lógatta.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Dzsini
*cárja 😊

Mighty
Ez komoly? Nem ismered Putyint? Ororszország elnöke...

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Tarajos Sül
fú=fõ
Tarajos Sül
Nem probléma, fú, hogy megy a busz. 😊

Hétvégén múlthét vasárnap jártam szegeden, és mivel vasútbuzi vagyok többek között az ottani villamosról, és pályájáról és készítettem pár képet. 😊
K.rvajól néz ki minden, a buszokon nem utaztam, de amiket én láttam mindeggyik ugyanolyan volt, és mindegyik csillogót kivülrõl, sehol egy rozsdafolt. *.*
Az új swing villamos is jól néz ki, és a régi olyan típusú, mint ami itt az 1es vonalán van, az se néz ki rosszul, nem szakadt, se semmi. 😊(bár itt pesten sem)
A videó amúgy nagyon komoly, pont egy buszvezetõ készítette, reklámozza, hogy milyen helyen dolgozik.. 😊.
...bár én is lekaptam volna, hogy mikre nem vetemedik a BKV.
Tarajos Sül
*nemhogy
Tarajos Sül
Nem tudom ki ez a kopasz csóka, de ha miniszterelnök, látszik, hogy szereti az adózókat, és gondol is rájuk.. Orbánt szerintem legközelebb betonfal választja majd el a néptõl, mert simán fejbeverjük, nehogy kezetfogunk vele... 😄
Elsõ észrevétel. 😄
zoliii
Azért az orosz metró sem lett volna rossz! 😄

banok
És lõn bárki utazhatott rajta.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

ChaosTeam
Mivel a BKK is azt kommunikálja, hogy várnak minden érdeklõdõt és közzétették a "tervezett végállomási idõket is", így valószínûsíthetõ, hogy megváltoztatták az eredeti terveket és már holnap is utazhat rajta bárki.

Persze ez ténylegesen holnap derül majd ki...
Yoda001
jó hír, bár a hetedikei indulás elvileg csak a "VIP" emberkéknek lesz, normális átlagember csak nyolcadikától utazhat, vagy azután, miután a vipmenet ment egy kört 😊

mondjuk az induláskor nem leszek ott, bár jó lett volna... mindenesetre szombaton úgyis kell metróznom, hátha jön majd 😊

Dzsini

ChaosTeam
Le vagy maradva... további 7 Alstom szerelvény érkezik majd elméletileg "kötbér" miatt. Mivel a 2-es és 4-es vonalra is megvan már rendelve a teljes szükséges szerelvényszám, így azt tervezik, hogy ezt a 7 plussz szerelvényt majd a 3-as vonalra viszik.

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=144475
zoliii
Nálunk mire kész lesz a 4-es metró, az alagút egyes részei úgy fognak kinézni, mint a régi majmok bolygója film egyik részében! 😄
Szerintem a horvátok, amilyen tempóval építenek autópályákat, alagutakat, már õk rég megcsinálták volna! 😄
Ez is csak pénz szerzésrõl szól, szerintem 😞 2050-re csak kész lesz 😄
Amúgy a mostani orosz kék metrónak van modernebb változata! 😄
Az talán olcsóbb lett volna!

Molnibalage
Mindent azért nem, de a teljes busz- és troliparkot, a 3-as metrót fel lehetne újítani, venni új szerelvényeket a metró, HÉV és földalattikra és némi villamossín felúításre meg két hídépítésre telne. A villamospark cseréje önmagában több száz milliárdos tétel...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Met
Az Alstom számára is, meg még pár vezetõ beosztású ember számára...

Yoda001
és nyolcadikán már menni is fog... 😊

*színükkel

orichalcos
Nem most kellene valamikor indulnia a 2-esen a az egyik új metrónak? Mintha szeptember elejét ígértek volna...

My streams: https://beam.pro/oriic

Yoda001
szuper, végre több évnyi állás után elvitték õket az Örsrõl, az alap zöld színûkkel együtt... 😊

#6318: a hármas vonalra a kettes vonal kocsijai kerülnek, új nem

Dzsini
Igen, sajnos a pénznyelõ helyett, ami a négyes földalatti villamos néven épül, az sok mindent jó lett volna, de ezen már kár keseregni, inkább el kellene készülni vele és gyorsan munkába állítani, tehermentesítve a 7-173 buszcsoportot, az ott felszabaduló, még egész jó állapotú buszokkal pedig kiváltani a leginkább szétrohadó állományrészt.

banok
Tarajos Sül
A 3-as metróvonalra gázos lesz vadiúj szerelvényeket telepíteni, mert állítólag ott a pálya is igen csak elhasználódott.
Valahol olvastam, hogy ha az orosz kocsikat új forgóvázakkal szerelték fel, akkor azok is tönkrementek.
A forgóvázak azok, amikben a kerekek vannak a tengelyekkel, és amin üzemszerûen mozog a kabin. 😊

Egyébként vitézi megmondta, hogy amit most a 4-es metróra költenek 300-400 milliárdot, abból az egész BKV-t fel lehet újítani tetõtõl talpig, mindent..

Jelen pillanatban így áll a 4-es metró keleti p.u.-nál lévõ állomása:

2012.08.31.-ei kép a Keleti Pu. meletti 4-es metró készülõ megállójáról.

2012.08.31.-ei kép a Keleti Pu. meletti 4-es metró készülõ megállójáról. 2

A képek a Keleti Pu. piros pöttyös nagy analóg órájának másik oldaláról készültek.
Dzsini
EU szabvány volt, aminél a helyi rendelkezések egy fokkal szigorúbbak.

Narxis
Mégse volt megfelelõ a fékrendszerük nekünk, nem? 😄

Dzsini
Õk se hülyék 😊
Amúgy a négyes vonalon - ha egyszer elkészül - is Alstom szerelvények lesznek, õk a második legnagyobb metrógyártó, és a legnagyobb nagysebességû vasútgyártó cég a világon, valószínûleg tudják, hogy mit csinálnak.

ChaosTeam
Gondolom nem véletlen, hogy az Alstom szerelvényekkel akar fizetni.... vajon, ha a 3-as vonalon lesz 7 Alstom szerelvény.. akkor nem lesz majd "célszerû" lecserélni idõvel az ottani orosz szerelvényeket is... mondjuk pont Alstomra? Ha igen, akkor ez a húzás további szép üzletet jelenthet az Alstom számára...