BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tarajos Sül
Dzsini
Ha késlekedtek, akkor a szerzõdésben meghatározott kötbért kell fizetniük - ha ez szerelvényekrõl szólt, akkor lehet.
Csak úgy, jófejségbõl nem fognak szerelvényeket ajándékozni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tarajos Sül
..az igaz egyébként, hogy az alstomtól kaptunk pár szerelvényt ingyen, mert késlekedtek, baj volt a fékekkel, és a többi?(kárpótlás gyanánt..)
Ilyen jól menne ennek az alstomnak?
ChaosTeam
No, már csak kb. 1 hét és lehet utazni a fantasztikus Alstom metrószerelvényen 😊
Tarajos Sül
Addig ezzel semmi gond, még mindenki fél a spraytõl, csak vannak olyan vadállatok, hogy pont nem egy spray fogja õket levinni a földre.. Ha mellé lõ az ellenõr, mert ugye nem mindennap fogja használni ezt a sprayt, akkor aztán rosszabbul járhat, mint spray nélkül.. :/
Fabio Capello

szart sem ér a tudás ha nincs kivel megosztanod

A nevedet az ellenséged is bediktálhatta, így 1000% az esélye, h semmi sem lesz belõle, mindössze csak le kell tagadni.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Prody
Jó mindegy... én csak két jeggyel utazom <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Dzsini
A húsz jegyes tömb még olcsóbb volt, mint a tíz jegyes, de ez elõbbit megszüntették.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Truck Driver001
Köszönöm a válaszokat! : D
Hát Matyi a nevem, igazándiból kétlem hogy lebuknék. Egy aláírással nem mennek messzire, küldhetik a kamu címre a leveleket, etc. Megtalálni nem hiszem, hogy fognak. Legalábbis reménykedem. 😄

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

Prody
Akkor mi van? 😊 Nem lehet venni "csomagot" ????

Narxis
Igaz a volánnál történt, de egyik volt tanárom megkapta valakinek a büntetését. Már nem emlékszem, hogy a név az övé volt-e vagy sem de a cím az igen. 😄 Lehet egy mérges diákja volt(matek-fizika szakos tanár), de lehet, hogy csak véletlen. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Sajnos már nagyon rég nincs húsz darabos gyûjtõjegy 😞

Prody
Sokan az elsõt és a "20-as jegytömböt" fogják választani 😄

Dzsini
Azt nehéz, mert aláíráskor (mivel az nem írás, hanem automata kézmozgás) simán le lehet bukni - fõleg, ha valamennyire olvasható az aláírás. Plusz ha visszakérdez menet közben, hogy, "ugye, Tamás?" miközben te Béla vagy, és nem reagálsz, akkor az elég ciki.

...vagy be kell tanulni oda-vissza egy alternatív személyiséget, aláírással, mindennel.

...vagy venni kell jegyet, bérletet.

Narxis
Nevedet is kamuznod kellett volna. 😄

Tarajos Sül
Magyarországon nem csak egy ... Tamás van, ami az én nevem pl. de ha nagyon rafkósak, és van egy adatbázisba bejegyzett aláírásod, egy aláirás összehasonlító rendszerük is van, akkor lehet, hogy elkapnak. 😄 😄
Prody
Ezzel törvényt sértettél, szóval ha lebuksz, csak többet kell fizetned... de kicsi az esélye...
Attól függ mi a neved... Tehát ha Kovács Ákos a neved, akkor nehezebben buksz le... De ha Xyx Xzy egyedi neved van, akkor helló!

Truck Driver001
Üdv!

Egy gyors, és érdekes kérdésem lenne. 😄
Mai napom megbüntetett egy ellenõr a villamoson, de kamu címet és adatokat adtam meg. Egyedül a nevem ami stimmel, pontosabban az aláírásnál.
De semmiféle okmányt nem adtam neki, sz.sz szám, etc, ezeket nem tudta felvenni. A cím, anyja neve, születésem, mind kamu. A nevem az egyedüli, ami stimmel + aláírtam. De ennyi.
A kérdésem az, ezzel tudnak kezdeni valamit? A nevem alapján betudnak azonosítani, megkeresni?
Én úgy gondolnám, hogy nem, mivel a többi gagyi teljesen, és semmiféle azonosításra alkalmas adatot, nem adtam ki.
Válaszokat elõre is köszönöm!

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

Narxis

birdo
Arra gondoltam, ha netán bezárják életveszély miatt a mondjuk a hármas metróvonalat, lehetne extrém futópályát kialakítani a föld alatt..... aki túléli, az kap jutalmat......vagy fizetõssé tenném, mint a vadvízi evezést.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Molnibalage
Nézd már meg a videót, amit linekletm. Elõször mûszaki tartalom kell, hogy lehessen költségelni és pályázni a EU-s pénzekre. Egy villamos esetén ez viszonylag gyorsan megy. A metró teljes hossza hányszor nagyobb? Hol is van? Föld alatt? Mennyivel több a kiszolgáló infrastruktúra?

A videóban szó van róla, hogy a probléma elõre látható volt, baszott rá az elõzõ bagázs, hogy legalább fölkészüljön. Szartak bele mindenbe. Csoda, hogy a BKV még mûködik valahogy. Alsó hangon 8 évig nem volt gazdája és semmiféle komoly kontroll felettük. Talicskázták ki a pénzt, és mindent hagytak lerohadni. A talicskázás mellett meg eltapsoltak ~400 milliárdot egy játékmetróra...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A pályazati pénzek elbírása nem igazodik a BKV infrastruktúrájának lerohadásához. Mit nem lehet ezen megérteni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tarajos Sül
Ezekszerint a feladatokat szarul ütemezték. 😊
Semmi bajom a 37-es viszonylattal, egy példa volt arra, hogy más, fontosabb dologra is beruházhattak volna/máshogy is ütemezhették volna a feladatokat, de látszik, hogy nem értem, ezért nem is írok errõl, mert nem is fogom megérteni. 😊
Dzsini
Az oké, hogy látszólag egyáltalán nem érted, hogy egy nagyvállalat hogy mûködik, és mirõl szól a feladatok ütemezése. De miért utálod ennyire a szerencsétlen 37-es viszonylatot? 😊

Tarajos Sül
Én nem mondtam olyat, hogy hagyni kell lerohadni. vagyis igen, de még más, fontosabb útvonal levan rohadva, addig a fontosabbra összpontosítsanak, és a gyengébb forgalommal rendelkezõ vonalat hagyják lerohadni, igen, ezt én mondtam.

"Nem csak a 37-es vonala lesz felújíva..."
Ezzel szemben én nagyon pesszimista vagyok, de remélem, hogy ok nélkül. 😊

Az, hogy egy jobb vonal utascsalógatóbb, azzal egyetértek, de csak azért szerintem nem fog több ember egy olyan villamossal közlekedni, ami jobb, hiszen ott a hármas metró esete..
Az a média szerint mégrosszabb állapotban van, mint a 37-es a vonala, sõt onnan nehezebb is menekülni egy esetleges kisikláskor, és szerintem a hármas metróval csak többen utaznak. 😊
Narxis

Molnibalage
A BKK-n belül egyébként a külsõ-belsõ kerületek kötöttpályás forgalmának gyorsítása a cél. A 37-es villamos egy ilyen dolog.

Egy alacsonyabb forgalmú vonal esetén a pályafelúítás, új lámpaállítás és gyorsabb menetidõ utascsalogató lehet.

Molnibalage
Nem értek egyet. Attól, mert egy vonal alacsonyabb forgalmú, attól miért kell hagyni lerohadni...? Nem csak a 37-es vonala lesz felújíva...

Tarajos Sül
Akkor is fa*ságot mûveltek, gondolom nem az unió mondta ki, hogy a 37-es vonalat muszáj felújítani, ha igen, akkor nem szóltam. 😊
Molnibalage

Molnibalage
Fogalmam sincs, hogy mennyire használt, soha életmben nem utaztam rajta. Mindig is terveztem, mert nekem olyan "egoztikus vonal" ráadásul magasvezetésû. Inkább megnéztem youtubon, mert fel van rava.

Nem értme, hogy mit rugózól ezen.

1. Bp-nek számtalan teljesen lelamortizált villamos vonala van. Ez az egyik.

2. A pályázati pénzek lehívásának van ütemezése.

3. A pálya karabantartásnak is van.

1+2+3 = 37-es vonal felúítása.

Tarajos Sül
Amirõl én írtam, és amirõl Te az két különbözõ dolog.
Én azt nem értem/nem örülök neki, hogy miért egy alig használt vonalat újítottak fel..
Teljesen feleslege volt szerintem, de az okosok ott fent a bõrfotelben ezt biztos jobban tudják.
Molnibalage
Az 1-es és 3-as villamosnál 94%-ban EU-s pénz jön. Ez lényegében azt jelenti, hogy mi kb. az adminisztratív költségeket és a tervezést fizetjük ki. Minden mást az EU áll...

Tarajos Sül
Szerintem a bkv-nak, vagy bkk-nak (de talán uniós pénzbõl van)nincs annyi pénze hogy egy évben 2-3 vonalat is felújítson, de az uniós pénz sem szerintem a munkálatok 100%-át állják.
Így gondolom, szerintem a legfontosabb lenne a lényeg.
Lehet mondtam pár hülyeséget a bkv-ról, lentebb a mûkõdésérõl.. 😄 de szerintem ez nem az...
Atisz
Na igen, csak ezt nem lehet bebizonyítani (legalábbis nehéz).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

akyyy
ez ugyanolyan büncselekmény akkor, mintha bliccelnék.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Atisz
Ha kiírom, hogy nem mûködik, ki dob bele pénzt?

- Bûnvadászok

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

akyyy
Ma a kosztolányin szerencsétlenkedett egy 3 tagú középkorú család, bedobálják az automatába a pénzüket, megnyomják a gombot, az meg közli hogy elfogyott a jegy. persze az aprót nem kapták vissza. mondtuk nekik hogy nyugodtan száljanak fel, ha a keletibe mennek, ritkán van azon a vonalon ellenõr, és ha jönne is, közöljék velül hogy szar volt az automata. ha nem jön, akkor meg "ingyen" utaztak.

de miért nem írja ki a gép elõtte hogy nincs egy?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Dzsini
Mert éppen az került sorra. Szerinted milyen móka lenne az egyes villamost iskolaidõben lezárni, és pótlóbuszokkal feltölteni a Hungária körutat? Az olyasmiket (ahogy a 4-6-ot is) nyáron szokták csinálni, mert bár több a turista, a diák és munkába járó sokkal kevesebb.

Tarajos Sül
Az addig oké. 😊
Azt nem vágom, hogy miért egy olyan villamost "gyorsítanak" amin van 3 ember, holott a kihasználtabb villamos pályájának egy kis szakaszán mozog a sín, ha rámegy a busz, mert "kimorzsolódott "körülötte az aszfalt..
birdo
pofon egyszerû... mert már olyan szinten lassan ment a villamos, hogy a menetideje majd egy órára növekedett.De így gyorsabb lett a 29-nél ))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Tarajos Sül
Ahelyett, hogy egy olyat pályát építettek teljesen újjá, amin félóránként megy át egy szerelvény, azon is ha van 10-20 utas, ahelyett belekezdhettek volna az elektronikus jegykezelõ rendszer kiépítésébe, vagy egy forgalmasabb útvonalat is felújíthattak volna.
...vagy talán uniós pénzbõl csinálták a munkálatokat, és pont a 37-es villamos vonalára adtak "engedélyt"?
Tarajos Sül
Nem tudom megérteni, hogy miért azt a szutyok 37-es villamos vonalát újították fel(a salgótarjáni utcánál, a volt józsefvárosi p.u. mögött), avagy teljesen új pályát építettek neki, mikor az 1-es, vagy a hármas villamos vonala sokkal kihasználtabb, mint a 37-es vonala, és az sokkal roszabb állapotban van..
Ilyen hülye ok nem játszik, hogy dugó lenne, ha a forgalmas villamos vonalat korlátoznák, mert felújítják a pályát(akkor akár az aszfalton is mehetne a villamos kereke, csakhogy ne legyen dugó.. 😄), a kihasználatlanabbat pedig így könnyebb volt felújítani..
Mondták nekem, hogy a 37-es vonalát azért újították fel, mert arra szokott menni a kombinó a garázsba, és hogy az ócska pálya ne tegye tönkre a forgóvázát.. ez jogos. de a forgalmasabb vonalakon nem csak a garázsba mennek 1x-2x a szerelvények..
Molnibalage
Van közük nagyon ütõs, de egy-kettõ kifejzetten gyenge. Összességében jó.

Atisz
Na igen, ez képzõmûvészet. Ha nálunk megrendelne ilyesmit a BKV, másnap ráfestené a monogramját a sok nyominger graffitis és utána nézhetnéd a krikszkrakszokat.

A motor által termelt hõt a buszok faránál oldalt elhelyezett hûtõ adja le a fagyálló hûtõfolyadékkal. A feleslegesen termelt hõbõl fûti egy fûtéskörön a fülkét is és egy másik körön az utasteret is. A történet a radiátorokhoz hasonlít. Minden körnek van egy elzáró golyóscsapja. Ha mindet elzárod, akkor csak a busz faránál, oldalt található radiátoron keresztül képes hõt leadni. Ezzel csak az a baj, h ez rendszerint a téli olajos latyakos permetet is beszippantja, ami erõsen rárakódik. Ezután a jól megfizetett, magasan kvalifikált szerelõ/kisegítõ egy egyszerû gõzborotvával idõnként átmossa a radiátort ha épp van kedve. Ezzel csak egy baj van, hogy a gõzborotva a vékony kis lemezecskéket elhajtja és ezzel drasztikusan lecsökken a hûtõ hõleadási teljesítménye. Ez télen nem is okozna akkora bajt mint mondjuk nyáron. Ugyanakkor tudd, h az a buszvezetõ aki nem zárja vagy záratja el a fûtésszelepeket az vét a belsõ utasítás ellen. Jobb esetben szerelõt hív, és az ki is jön és az el is zárja. Kis önszorgalommal saját magának elzárja. Rossz esetben elzárja, majd kinyomja a felforrt fagyállót a busz motorja. Még rosszabb ha semmit se tesz, vagy maga a buszvezetõ nyitja ki, mert tudja, h ha elzárja, felforr, aztán a szerelõ lehet inkább kinyitja, majd a második után beküldi garázsba, ahol nem tudnak a garázsdiszpécserek Neki másik buszt adni, így a fûtéssel közlekedõ busz helyett nem megy semmi.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Yoda001
"hol bezár, hol nem akar becsukódni a Mercedesek automata ajtaja."
most komolyan, ezeket a szaros merciket minek vették meg? se légkondi, se nyitható ablak, és ezek szerint az ajtóval is komoly gondok vannak, hurrá...

annak viszont örülök, hogy az új egyelõre egy darab MAN trolit nagyon sokat látom felénk, az nagyon jól néz ki, remélem ilyen szép állapotban marad kívülrõl-belülrõl😊 (bár tudom, reménykedni lehet, sok értelme nincs...)
a hûtõvizes dolog pedig valahogy úgy lehet, ahogy írod Tarajos Sül 😊

http://9gag.com/gag/5135249

Narxis
Te jó ég, ez nagyon jól néz ki!<#wow1>