Digitális Videokamera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon gondolkodunk egy JVC kamera vásárlásán:
JVC
Viszont hallottuk, hogy a kamera nem szabvány MPEG-2-t rögzít, hanem a JVC által kifejlesztett formátumban, de a hozzá adott szoftverrel át lehet konvertálni a szabványba.Ha valaki használt már ilyen kamerát nagyon megköszönném, ha megosztaná velem, hogy mennyi idõ alatt lehet mondjuk átkonvertálni 1 óra anyagot, ill. az észrevételeket, tapasztalatokat is szívesen veszem.
Köszönöm a segítséget!
csak gép indítását követõen rádugni kikapcsolt állapotban gépre kamerát
kamera módba át
ha nincs kép, akkor play, illetve capture mód kipróbálható
ha fel sem jön, hogy új hardvare-t érzékelt, akkor esélyed sincs (Ulead azért néha mégis megtalálja, bár van hogy a vezérlõ gombok nem mûködnek), ha szépen mûködik akkor felismeri a kamerát, majd feldobja hogy mit akarsz kezdeni vele. Pl Windows Movie Maker egész jól müxik nekem.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Kaptam egy SONY DCR-HC27-es kamerat .
Van hozza Ulead VideoStudio 11Plus is csak hozza ertes hianyzik.
Mondom mi a gond.
Van IEEE1394 FireWire card , kabel , minden ami kell. Csatlakoztatom a kamerat a PC-hez de semmi nem tortenik.
A szoftver VideoStudio csak a webcam-ot latja.
Megkoszonem ha segitene valaki mert a nagyszuloket szeretnenk meglepni egy DVD-vel a fiurol.
Koszi
ゾルターン
tudnátok tippet adni milyen külsõs tv tunner-ek között érdemes válogatni?
thx,
b.
mondjuk egy 105.000es géptõl sokat ne várj, bár azért a sony nem hiszem, hogy annyira látványosan rosszat csinálna. így kicsiben tényleg nem látni a problémát, úgyhogy szerintem vidd vissza a boltba.
van egy JVC GRD-23E típ kamerám, tudnátok vmi kép és filmszerkesztõ progit mondani, amit könnyû kezelni, az sem baj ha magyar nyelvû.
köszi
Kaptam karácsonyra egy Sony DCR-SR32 digitcamot.
Lehet, hogy csak én vagyok béna hozzá, de a vele készített felvételeket, gyenge minõségünek vélem....
Beállításoknál a minõség maxra van álítva, de nagyon gyengén muzsikál a mûszer... (vhs sokkal szebb, csak hát az nem digit)
Mondjuk eleve rosszúl kezdtem neki, mert auto zoom on volt a cam, én meg rc repülõket vettem, oszt mindenhová fókuszált csak oda nem ahova kellett volna....
Itt a gyengére sikerült videó
Mondjuk ez már konvertálva/vágva van, de az eredeti mpg sem sokkal jobb....
Valakinek van ötlete, min lehetne finomítami? Vagy egy 105 000 huf os kamerától ennyire tellik?
Ha van hozzá egy jó erõs PC-d akkor minden OK.
Bõvebb infó: 20/3519393
A merevlemezre rögzítõ jvc mod filesekbe ment, amit a mediaplayer lejátszik, de nem tudom szerkeszteni semmivel. (premier proval szeretném)Mivel konvertáljam át? Vagy egyáltalán mit tegyek? Elõre is kösz!
Kameravásárlás elõtt állok, de sajnos nem igazán tudok dönteni. Most 2 között vacilálok de nem igazán tudok dönteni mert mindkettönek vannak jó opciói. A következõ 2 kameráról lenne szó:
http://img228.imageshack.us/img228/6660/kamerayo6.th.jpg" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" />
Vagy ha esetleg hasonló árkategóriában tudtok más, jobb alternatívát én az ellen sem vagyok.
Elõre is köszönom!
Lenne nekem is 1 kérdésem. Most töltöttem át gépre a kamerával készített videokat, viszont nemtudom, hogy mivel konvertáljam át a .MOD fájlokat, avira vagy mpg-re. Valaki segítene? Elõre is köszi!
A gyári CD meg kellhet, mert kéne egy WDM driver róla, ami nélkül egyik program sem fogja látni, amivel konvertálhatnád a videot.
Manchester United! Catherine Zeta-Jones!
Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit
Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit
Samsung VP-D371W
Sony DCR-HC27
Panasonic NV-GS60
Melyiket ajánljátok?
Köszi
Manchester United! Catherine Zeta-Jones!
‎\"A nõk azért vannak, hogy szeressük, nem pedig azért, hogy megértsük õket.\" /Oscar Wilde/
‎\"A nõk azért vannak, hogy szeressük, nem pedig azért, hogy megértsük õket.\" /Oscar Wilde/
Ez egyébként a CCD szenzor mérete, ami minél nagyobb annál több fényt enged be a gépbe, tehát jobb lesz a képminõséged.
miniDV:
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=1182
HDD:
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=1188
Sztem elõször nézz utána annak, hogy a 3CCD- nek nevezett kemerának mekkora a CCD csipje...
Ebben az árkategóriában amit rászánsz.
Panasonic videokamera beszerzésén gondolkozom, eredetileg egy 3ccd hdd-s (kb 170 e Ft) és 3ccd mini dv-s (kb 120 e Ft) között vaciláltam.
Tud nekem valaki segíteni? Ami a problémát okozza:
- Félek a mini dv esetében a képminõségtõl. (Jogosan?) Különösképp azért, mert számítógépre át akarok tölteni mindent (Megér ez +50 e Ft-ot?)
- Egy írástudó (?) azt mondta, hogy a 3ccd kamerák képe rosszabb (!?) , mint az 1ccd kamerák képe, mert rendes gyújtótáv nélkül nem ér semmit az egész.
- Tényleg nem éri meg most drágább kütyüt venni a HD kamerák miatt?(Állítólag szórni fogják õket, én azért szkeptikus vagyok)
Elõre is köszönöm
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
Azt szeretném még kérsezni,hogy vettem egy Firewire kártyát.Át is töltöttem a képeket,meg minden,de nagyon nagy a méretük.1 perc olyan 200Mb.A format avi.Mibe kellene átkonvertálni,hogy kisseb legyen a nagyság,de a minõség ne nagyon romoljon.Vagy jobb miniDvn õrizni a videókat?Meddig birja egy?
Van egy Sony Handycam DCR-HC37-es video kamerám.A kérdésem az lenne ,hogy meg tudná -e valaki mondani,hogy fényképezni lehet -e vele!
Elõre is köszönöm.
Mi a véleményetek errõl
a kameráról? Leginkább úgy használnám, hogy nálam van, és ha hirtelen felvennék, akkor ottvan nálam, és sport cuccokat vennék fel, és hát olvastam a kameránál hogy ez ilyen sportos...nade ugye nem mindíg kell hinni a gyártónak... Elõre is köszi!
Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN
Mert lenne vele kapcsolatban egy kérdésem!
Mégpedig hogy a jó életbe lehet beállítani hogy szép nagy és jó minõségbe csináljon képeket??
Mert amit ir használati utasítás olyan menük meg beállítások nincsenek is a kamerán.És igy a vele készült képet marhaocsmányak kb a fos telefonom csinál olyan képeket!
Next PC upgrade: 2022
Érdeklõdnék, hogy mi a véleményetek a következõ két kameráról:
- JVC GR-D340
- SAMSUNG VP-D361
Amatõr videózásra, családi eseményekhez, autós talikra, érdemes-e.
jah, és mire kell odafigyelni vásárlás elõtt.
Elõre is köszi:
Muki
Üdv: Huncolin