Digitális Videokamera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Nagyon gondolkodunk egy JVC kamera vásárlásán:
JVC
Viszont hallottuk, hogy a kamera nem szabvány MPEG-2-t rögzít, hanem a JVC által kifejlesztett formátumban, de a hozzá adott szoftverrel át lehet konvertálni a szabványba.Ha valaki használt már ilyen kamerát nagyon megköszönném, ha megosztaná velem, hogy mennyi idõ alatt lehet mondjuk átkonvertálni 1 óra anyagot, ill. az észrevételeket, tapasztalatokat is szívesen veszem.
Köszönöm a segítséget!

mrzed001
Egy kissé érzékenyek a Sony-k. Ami nálam beválik:
csak gép indítását követõen rádugni kikapcsolt állapotban gépre kamerát
kamera módba át
ha nincs kép, akkor play, illetve capture mód kipróbálható
ha fel sem jön, hogy új hardvare-t érzékelt, akkor esélyed sincs (Ulead azért néha mégis megtalálja, bár van hogy a vezérlõ gombok nem mûködnek), ha szépen mûködik akkor felismeri a kamerát, majd feldobja hogy mit akarsz kezdeni vele. Pl Windows Movie Maker egész jól müxik nekem.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

gurubefree
Sziasztok

Kaptam egy SONY DCR-HC27-es kamerat .

Van hozza Ulead VideoStudio 11Plus is csak hozza ertes hianyzik.

Mondom mi a gond.
Van IEEE1394 FireWire card , kabel , minden ami kell. Csatlakoztatom a kamerat a PC-hez de semmi nem tortenik.
A szoftver VideoStudio csak a webcam-ot latja.

Megkoszonem ha segitene valaki mert a nagyszuloket szeretnenk meglepni egy DVD-vel a fiurol.

Koszi

ゾルターン

Sziasztok,

tudnátok tippet adni milyen külsõs tv tunner-ek között érdemes válogatni?

thx,

b.
Gladiator
mondjuk így kis képen nem sok minden látszik. esetleg az lehet, hogy zoomnál digitális zoomot használ, azt kapcsold ki, csak otikait használj.

mondjuk egy 105.000es géptõl sokat ne várj, bár azért a sony nem hiszem, hogy annyira látványosan rosszat csinálna. így kicsiben tényleg nem látni a problémát, úgyhogy szerintem vidd vissza a boltba.

Gladiator
legegyszerûbb (bár nekem még nem sikerült rájönnöm hogy mûködik), az a windowsba épített movie maker. attól egy fokkal jobb a sony vegas, majd szerintem a legjobb, bár laikus számára túl bonyolult, az adobe premiere.

csrolli
hali
van egy JVC GRD-23E típ kamerám, tudnátok vmi kép és filmszerkesztõ progit mondani, amit könnyû kezelni, az sem baj ha magyar nyelvû.
köszi

Cream78
Üdv!
Kaptam karácsonyra egy Sony DCR-SR32 digitcamot.
Lehet, hogy csak én vagyok béna hozzá, de a vele készített felvételeket, gyenge minõségünek vélem....
Beállításoknál a minõség maxra van álítva, de nagyon gyengén muzsikál a mûszer... (vhs sokkal szebb, csak hát az nem digit)

Mondjuk eleve rosszúl kezdtem neki, mert auto zoom on volt a cam, én meg rc repülõket vettem, oszt mindenhová fókuszált csak oda nem ahova kellett volna....

Itt a gyengére sikerült videó

Mondjuk ez már konvertálva/vágva van, de az eredeti mpg sem sokkal jobb....

Valakinek van ötlete, min lehetne finomítami? Vagy egy 105 000 huf os kamerától ennyire tellik?

Pinnacle Studio 11 ismeri az mpeg2-t nem kell konvertálni semmit.
Ha van hozzá egy jó erõs PC-d akkor minden OK.
JVC GZ-MG575 40GB-os HDD nagyon egyszerû kezelhetõség kiváló képminõség (megfelelõ fényviszonyok mellett). Pinnacle Studio 11 szerkesztõvel pillanatok alatt kész a film. Én az enyémet el szeretném adni, mivel elkapkodtam a vásárlást. Novemberben vettem 180E Ft-ért, 140E Ft-ért eladom. 3CCD-s változatát szeretném megvenni.
Bõvebb infó: 20/3519393
polgi
Hello!
A merevlemezre rögzítõ jvc mod filesekbe ment, amit a mediaplayer lejátszik, de nem tudom szerkeszteni semmivel. (premier proval szeretném)Mivel konvertáljam át? Vagy egyáltalán mit tegyek? Elõre is kösz!

Danecay
No hát így sem az ihgazi de a képre kattintva behozza a 2 kamera fõ tulajdonágait

Danecay
Ez lemeradt:

Danecay
Sziasztok!
Kameravásárlás elõtt állok, de sajnos nem igazán tudok dönteni. Most 2 között vacilálok de nem igazán tudok dönteni mert mindkettönek vannak jó opciói. A következõ 2 kameráról lenne szó:
http://img228.imageshack.us/img228/6660/kamerayo6.th.jpg" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" />
Vagy ha esetleg hasonló árkategóriában tudtok más, jobb alternatívát én az ellen sem vagyok.
Elõre is köszönom!

Hibás döntés, bár gondolom megkésett is😊 A kommersz kategóriában 2 kameragyértótól szabad vásárolni, SONY, CANON. Nem szeretném ecsetelni miért lom a többi. És a Sony japánban gyártatja a kameráit.

szbm
Sziasztok!
Lenne nekem is 1 kérdésem. Most töltöttem át gépre a kamerával készített videokat, viszont nemtudom, hogy mivel konvertáljam át a .MOD fájlokat, avira vagy mpg-re. Valaki segítene? Elõre is köszi!

Hát ha digitális kamera akkor IEEE1394 alaias FireWire alias iLink kábellel kéne rákötni a géped ugyanilyen bemenetére, ha nincs akkor meg kéne bele venni. Vagy én értettem félre, hogy most USB-n van?
A gyári CD meg kellhet, mert kéne egy WDM driver róla, ami nélkül egyik program sem fogja látni, amivel konvertálhatnád a videot.

Help17
Mi a különbség a Panasonic NV-GS27 és a Panasonic NV-GS60 között?

Manchester United! Catherine Zeta-Jones!

na jo már felismerte webcameraként a gép..de hgoy kell bemásolni rola a holmit ? + mivel kell átcsinalni ?

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

nem.......behuzni rola a dolgot,és átkonvertálni.....de webcamnak is lehetne

Gigabyte H61M-S2V-B3, Intel Core-i3 2120 (3,3GHZ), DDR3 Corsair 8192mb (1333Mhz), Sapphire HD 6850 1GB ,Windows7 Ultimate 64bit

Gladiator
attól függ minek akarod rádugni. webkameraként akarod használni?

de muszály hozzá cd amugy ? vagy mien kábel kell vagy mivan ?

Gladiator
panasonic oldalan biztosan találsz hozzá drivert, de ha simán beírod googlbe, szentem az elsõ 3 találat között találsz megfelelõt.

szevasztok,van egy panasonic videokamim, NV-GS 11 .... amikor bedugm a géphez,kiirja hogy uj eszközt észletlt,DVC-t keres, rögtön kéri az instalaciot...na msot nekem nincs Cd--m hozzá.......Mien megoldást tudtok ?????????? kösz elõre is .......

Help17
De sokkal drágább is😞

Ombika
Hidd el nekem jobb,sokkal! 😊

Help17
de annak csak 10X az optikai zoomja

Ombika
Egyiekt se DCR-HC96 az korrek vetel es nem is draga!

Help17
Sziasztok!
Samsung VP-D371W
Sony DCR-HC27
Panasonic NV-GS60

Melyiket ajánljátok?

Köszi

Basic
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni. Szeretnék venni egy hdd-s kamerát, de fontos, hogy legyen rajta mikrofon bemenet, szóval ne csak a beépített mikforont használhassam. Szeretném a vásárlást 250 ezer ft alatt megúszni. Vki tud ajánlani esetleg vmilyen kamerát?

bandi007
Sztem nézz körül Sony irányba is...

‎\"A nõk azért vannak, hogy szeressük, nem pedig azért, hogy megértsük õket.\" /Oscar Wilde/

bandi007
Ha kicsi a CCD mérete egy 3CCD-s kameránál, akkor csak annyi pluszt kapsz, hogy jobbak lesznek a színek.De ez sokszor nem a valós színhûséget eredményezi.A hátrány viszont, hogy ha csökken a fény , akkor romlik a képminõség akár drasztikusan is.

‎\"A nõk azért vannak, hogy szeressük, nem pedig azért, hogy megértsük õket.\" /Oscar Wilde/

bandi007
Más márkában nem gondolkodsz?
Ez egyébként a CCD szenzor mérete, ami minél nagyobb annál több fényt enged be a gépbe, tehát jobb lesz a képminõséged.

Mit jelent ez a méret? Egyébként 1/6 coll mindkettõ.

miniDV:
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=1182
HDD:
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=1188
bandi007
Az a jobbik amelyiknek a mérete 1/xx kisebb.

bandi007
Hy!
Sztem elõször nézz utána annak, hogy a 3CCD- nek nevezett kemerának mekkora a CCD csipje...
Ebben az árkategóriában amit rászánsz.

Üdvözlet!
Panasonic videokamera beszerzésén gondolkozom, eredetileg egy 3ccd hdd-s (kb 170 e Ft) és 3ccd mini dv-s (kb 120 e Ft) között vaciláltam.
Tud nekem valaki segíteni? Ami a problémát okozza:

- Félek a mini dv esetében a képminõségtõl. (Jogosan?) Különösképp azért, mert számítógépre át akarok tölteni mindent (Megér ez +50 e Ft-ot?)
- Egy írástudó (?) azt mondta, hogy a 3ccd kamerák képe rosszabb (!?) , mint az 1ccd kamerák képe, mert rendes gyújtótáv nélkül nem ér semmit az egész.
- Tényleg nem éri meg most drágább kütyüt venni a HD kamerák miatt?(Állítólag szórni fogják õket, én azért szkeptikus vagyok)

Elõre is köszönöm

Sziasztok! Segítségeteket kérném a következõ kamerához. JVC GZ MG505 vagy 575 Tipusról szeretném megtudni mekkora a minimum fényigénye, valamint a tartós igénybevételt mennyire bírja. Szokott e hibázi felvétel közben?
Gladiator
Elméletileg egy olyan 10 évig bírja egy miniDV. Azért 200 mega, mert tömörítetlen avi. 1 óra tömörítetlen avi 13,6 giga, vagy ekörül van. Tömörítéshez nem értek, én egybõl ki szoktam õket írni. a Premiere, vagy az Encore DVD automatikusan betömöríti. Egy olyan 2.5-3 órát tök jól be tud tömöríteni.

dienesoft
Wao, thx a tippet, de annyira azért nem vagyok gyökszi, hogy erre ne jöjjek rá 😊

Próbáld bekapcsolni a kamerát!😊

OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate

Hali megint én vagyok!
Azt szeretném még kérsezni,hogy vettem egy Firewire kártyát.Át is töltöttem a képeket,meg minden,de nagyon nagy a méretük.1 perc olyan 200Mb.A format avi.Mibe kellene átkonvertálni,hogy kisseb legyen a nagyság,de a minõség ne nagyon romoljon.Vagy jobb miniDvn õrizni a videókat?Meddig birja egy?

Gladiator
nem

Gladiator
Mit is szeretnél? Próbáld meg mégegyszer.

Hello!
Van egy Sony Handycam DCR-HC37-es video kamerám.A kérdésem az lenne ,hogy meg tudná -e valaki mondani,hogy fényképezni lehet -e vele!
Elõre is köszönöm.

Ray Z
Hi!
Mi a véleményetek errõl
a kameráról? Leginkább úgy használnám, hogy nálam van, és ha hirtelen felvennék, akkor ottvan nálam, és sport cuccokat vennék fel, és hát olvastam a kameránál hogy ez ilyen sportos...nade ugye nem mindíg kell hinni a gyártónak... Elõre is köszi!

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

dienesoft
Azt elfelejtettem: Panasonic NV-GS27 -es típusú kamerám van.

dienesoft
Sziasztok! Problémám van a Fireware kártyámmal, pontosaban a kamera csatlakoztatásakor.A kártyát a számítógépem bõven felismeri, de amikor csatlakoztatom a kamerát, az égvilágon semmi sem történik. Mivel elég láma vagyok a dolgokhoz, ezért még a kártya megvétele elõtt megkérdeztem az eladót, hogy mivel tudnám digitalizálni a felvett videokat (a kamerám miniDV-s) és azt mondta, hogy a Nero 7-es programmal. Na most a Nero-ba sem veszi észre a kamerát, a számítógép nem jelez, hogy egyáltalán lát-e valami eszközféleséget, ha bedugom. Mit tegyek, hogy valahogy észrevegye?

grebber
Nincs valakinek véletlenül Sony Handycam DCR DVD92E tipusú kamrája??

Mert lenne vele kapcsolatban egy kérdésem!
Mégpedig hogy a jó életbe lehet beállítani hogy szép nagy és jó minõségbe csináljon képeket??
Mert amit ir használati utasítás olyan menük meg beállítások nincsenek is a kamerán.És igy a vele készült képet marhaocsmányak kb a fos telefonom csinál olyan képeket!

Next PC upgrade: 2022

Hello mki!

Érdeklõdnék, hogy mi a véleményetek a következõ két kameráról:
- JVC GR-D340
- SAMSUNG VP-D361
Amatõr videózásra, családi eseményekhez, autós talikra, érdemes-e.
jah, és mire kell odafigyelni vásárlás elõtt.
Elõre is köszi:

Muki

Üdv: Huncolin