Digitális Videokamera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Nagyon jó oldal. Tömörítetlen tesztfelvételek minden mennyiségben. Ez majd segíteni fog a döntésben. 😊
Sony DCR-HC96-al készült felvétel nincs, csak DCR-HC94-el, de a két kamera képminõségileg teljesen megegyezik. Vannak Panás tesztfelvételek is.
És nem azért nem szeretem a Sony-t, mert kínában gyártják, hanem azért, mert az egyéb cuccaik mindig elromlanak, hát akkor a kamerájuknak miért kéne jobb minõségûnek lennie?
Vannak Japánban gyártott Sony cuccok(azok jók is), de azokat nem exportálják, Japán vevõknek készítik, azért mert a Japánok nem vennék meg, ha Kínában gyártatnák le.
Másrészt nem az én pénzembõl lesz megvéve, hanem valaki olyanéból, aki nálam is jobban utálja a Sony-t(tapasztalatból), úgyhogy a Sony mindenképp kizárva.
Nekem az Armageddon egyik vicces mondata jut eszembe errõl, hogy:
"Amcsi technika, Orosz technika egyre megy, mindkettõ jönni Made in Taiwan. 😊 Ugye érted, hogy mire akarok célozni?
Hülyeség lenne egy nagyon jó kamerát megbélyegezni csak azért, mert egy hosszúlépéssel elmaradtabb országban pakolják össze. Csak halkan jegyzem meg, hogy a drága jó mi autóinkat, a Suzuki Swift-eket itthon pakolják össze, és ettõl az ember elvérné, hogy mivel Magyar, valami minõségit kapjon. Ehelyett egyszer egy balesetnél nem nyílt ki a légzsák (OWNED).
Viszont a Gyõri Audi gyárban tényleg ugyanolyan minõségi autókat és motorokat gyártanak, mintha germán honban pakolnák össze.
Nekem az a véleményem, hogy a minõség nem a gyártás helyétõl, hanem az adott cég gyártástechnológiájától függ. (Audi-Suzuki összehasonlítés). Az elektrónikai alkatrészeket ugyanolyan hightech futószalag gyártja Kínában is, mint Japánban, és szerintem az t*kmindegy, hogy most egy hatdiplomás, vagy egy elemit SEM végzett húzza be összeállításnál a csavart. Sõt, lehet hogy a kõagy elemis jobban berántja a csavart (Erõs Pista = nagy izom elv). 😊
Ha Kínában, akkor nem Sony lesz az biztos, elhiszem, hogy a "A filmiparban és a tévécsatornáknál csak Sony-kat használnak.", de azokat 100%, hogy Japánban gyártják, viszont a megfizethetõ árú Sony cuccokat általában Kínában.
Technológiában tényleg õk a legjobbak, azt elhiszem, de a minõségük a kínai gyártás miatt...
mrzed001!
A Sony termékeket, mint például a kamerákat, mobilokat, tévéket, fényképezõgépeket egyáltalán nem a "trendiség" miatt szokták ajánlani / mewgvenni, hanem mert nagyon megbazhatóak és kiváló minõségûek. 😊 Az már más kérdés, hogy r*hadt drágák.
Az pedig hogy miért 1:1 az átjátszási idõ? Mert csak ekkora sebességgel tudja a kamera lejátszani (persze SP/LP lehetne trükközni, de minõségromlás lenne).
Ja, és nem vagyok trendmániás, de ez az egy ahol elsõsorban csak Sony-t ajánlok.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Mindkét kamera, amit nézegettünk USB-s is.
Mivel a valós idejû átvitelt a firewire-re olvastam, ezért reménykedek esetleg abban, hogy USB-n keresztül gyorsabban jön át.
Szóval USB-n gyorsabban jön, vagy azon is valós idõben?
az átírás úgy megy miniDV-s esetben, hogy a kamerát rádugod a gépre, kiválasztassz egy progit, ami erre való, aztán capture. és szépen lejátsza kazit amit átmásol magának.
DVD-s nem tudom hogy mûködik. Szerintem ott inkább vmi grabberrel le kell szedni, vagy csak simán lemásolni.
Mindenképp MiniDV-s lesz, mert a HDD-sek nagyon drágák, a DVD-sek meg szerintem azoknak valók, akiknek csak arra kell a kamera, hogy csináljanak felvételt, aztán megnézzék az asztali dvd lejátszójukon.
A következõkre gondoltunk eddig:
JVC GRD360M
Panasonic NV-GS37
Mit gondoltok róluk?
Ami nagyon érdekelne, és nem sokat tudok róla az az, hogy hogyan megy a felvétel átrakása a számítógépre.
Milyen sebességgel megy?
Ugyanúgy meg kell várnom, míg normál sebességgel lejátszódik a felvétel, vagy a digitális formátum miatt olyan sebességgel fog menni, amennyivel csak tud.
Próbáltam utananézni a dolgoknak.
Inkább technikai információkat találtam, mint gyakorlati információkat.
Körülnéztem egy kicsit itt a fórumon is, és arra jutottam, hogy itt is valami capture program kell.
Meg olvastam valami streamrõl valahol máshol, ahol csomó technikai adat volt csak.
Ebbõl olyasmire tudok következtetni, hogy a kamera átküldi digitális adatként a felvételt egy programnak, ami meg ezt az adatot tolja tovább a kiválasztott video tömörítés encoderének.
Jól gondolom?
És a MiniDV kazettákról is szeretnék egy kicsit megtudni, errõl is mondjatok 1-2 dolgot plz.
Azért még egyszer köszi a tippeket<#worship>#worship>
Lehet maradok a DCR-HC96E-nél (még arra is gyûjteni kell)
Pedig abban is van hangbemenet.Már csak egy jó mikrofon kell, és indulhat a BANZAI!<#vigyor>#vigyor>
Én egy DCR-DVD405E -t néztem ki<#idiota>#idiota>
A hangbemenet és a dvd-re írás lényeges
Extreme Digital
És tényleg nem tesz semmit.
(Amúgy én egy Sony DCR-HC96E-t szúrtam ki magamnak, csak még gyûjtögetek rá. 😊)
Csak Sony, és csak MiniDV. A Sony MiniDV kínálata minden árrésben kínál minõségi terméket. Ne tévesszen meg a Panasonic-ok 3CCD-s csábítás, és ne vegyél DVD-set. A HD és a DV sajna meg nagyon drága. A MiniDV az ideális választás.
Kamera tesztekkel foglalkozó honlapok, amelyek kötelezõek:
Zsigabá oldala
(Magyar oldal, melyen szinte az összes videókamerával készítettek tesztfelvételeket. KÖTELEZÕ!!! Jelenleg valami miatt nem elérhetõ sajnos.)
http://www.camcorderinfo.com/
(Egy nagyon jó kameratesztelõs honlap.)
http://digikamgyik.atw.hu/
(Általános videókamerás tudástár, amely mindenkinek kötelezõ.)
Végezetül pedig az index Digitális videókamerák fóruma:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9024180
(Itt kérdezz. Itt sok hozzáértõ fog hasznos tanácsokat adni.)
De szerintem õk is erre jutnak:
Valamilyen Sony MiniDV
Üdv:
DJviolin
Kameravásárlás elõtt állok, és tanácsotokat, segítségeteket szeretném kérni.
100-120 ezet Ft értékben akarok digitális kamerát venni, csak nem vagyok jártas a témában. Én erre gondoltam: Panasonic NV-GS37. Egész jó a véleményem róla, de lehet hogy mégsem nagy szám. Fénykép minõség lényegtelen, csak videózni kell.
Segítségeteket elõre is köszi
Ami nagy mértékben segít a döntésben, mert az egyetlenegy honlap, ahol tesztfelvételek vannak a hosszas rizsa helyett. Hiánypótló!
Össze lehet, de egyrészt atomdága, másrészt semmi értelme. Az analog képminõségének akkor se lesz semmi köze a digitálishoz.
Sony video8-as videokamerát akarok összekötni számítógéppel. Firewire-al össze lehet hozni vagy az csak digitális kamerákhoz jó? please help!<#help>#help><#vigyor2>#vigyor2>
Tudna valaki nekem segíteni, hogy a miniDV-s kamerák vagy a merevlemezes kamerák a jobbak, mármint minõségileg. Van egy Sony DCR-SR90E tipusú merevlemezes videokamera kb 255 ezerért. Megéri e az árát vagy inkább egy olcsób miniDV-s kamera?
WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]
hallod, 80ezerért újonnan biztos nem találsz, annyiért még jó fényképezõt is neccesen lehet venni. vagy nézz szét használtan egy sony, panasonic, jvc miniDV-t, vagy inkább vegyél egy fényképezõt.
WihARsarok | German Front Mod | www.h2qbull.extra.hu| 84.2.39.213:28966 COD UO GFM Nick: [H2Q&BULL]JOHNNIE, COD4 nick: JOHNNIE, COD WAW nick: --JOHNNIE-- Battlefield Bad Company 2: Johnnie [HUN]
Vagy ez, vagy valami Panaspecifikus hiperszuperrejtett beállítás
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Panát nem ismerem, de próbáltad már PC-re átjátszani Firewire-ön? Ott volt kép?
Holnap utazom a nagy messziségbe ezért kaptam kölcsön egy Panasonic minidv kamerát de sajnos gondom támadt vele 😞
Kamera üzemmódban kiválóan mûködik de sajna a felvett anyagot képtelen vagyok visszajátszani hiába váltok át vcr üzemmódba. A kijelzõ tök fekete marad, se kép se hang.
Mivel nem tudtam mihez kezdjek letöltöttem egy angol leírást de ott sem találtam utalást ilyesmi problémára, illetve annyit, hogy bizonyos szerzõi jogvédelemmel ellátott kazetták esetén a képernyõ fekete marad=lehetne ez is de a kazik mezei sony kazik.
Nagyon hálás lennék ha valaki segítene!
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?