Digitális Videokamera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ramore
sõt a rossz fényviszonyok mellett, mint mondjuk egy szobában, igen gyengén muzsikálnak.
Gladiator
nem rosszabbak, csak nem jobbak. azé olyan rohadt drágák, mert új technológia, meg miegymás, semmivel se tudnak többet azért a plusz pénzért.

Sziasztok!

Sokan szapulják a dvd-s videókamkordereket. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel rosszabbak, mint a MiniDV-sek?

Rettenthető
Hellósztok!

Nem tom jó helyen érdeklõdöm-e, vagy hogy esetleg hol lehetne e téren segítséget kérni. Nem 100%-ig épp ebbe a topicba tartozik, de hátha valaki tud segíteni.

Hogyan lehet és mennyibõl megoldani egy olyan rendszert, ami 4-6 fixen rögzített digitális kamerából áll (autofókusz, ha lehet), mely számítógépre van kötve.
Ott osztott képernyõn látható egyszerre akár mind a 4-6, vagy egy kiválasztva és teljes képernyõsen, és lehetõleg tudja a 2-3x digitális zoomot.
Ipari jellegû felhasználásra kellene.

A segítséget elõre is köszönöm!

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Szia!

Még nincs kamerám, de a kölcsönbe kunyerált kamerák alapján elmondom a tapasztalataim.

Samsung-ot tényleg ne vegyél, mert a kezelésük és a fogásuk idegesítõ, és mondjuk ez nem a gép hibája, de amivel dolgoztam, annak tönkrement az érzékelõje, és nem volt színhelyes, ergo pirosas képet csinált, és nagyon világos volt, és a minõsége is enyhénszolva sz*r volt.

Canon-ról nem tudok véleményt alkotni.

Panasonic kamerák elég jók szoktak lenni, sokat nyújtanak.

Sony kamerák egyértelmûen a kamerák csúcsai. Ha teheted, és van jó sok zséd, akkor vegyél ilyet.

Az én személyes ajánlatom egy 3CCD-s MiniDV-s Sony videókamera. Sajna ezeken nincsen csipisz meg mikrofon tartó és foglalat. De azthiszem akinek ilyen kívánalmai vannak, azok nem ebben az árszegmensben vesznek kamerát, és nem ilyeneket.

Üdv:
DJviolin

hi? mosz szeretnék kamerát venni de nemistudom milyet😊 /milyen márkájut/

kérdezgettem és a samsungra azt mondták ne vegyek mert nem jó! sztetek canon, panasonic, sony, samsung?

REAL MADRID

hi! Sony CCD V-6000 digitális kamer és fényképezõgép használati utasítását keresem. Vigyázat ebbõl van egy nagy profi verzió is. EZ NEM AZ😊) eza kicsi ezüst oldalt kinyitható képernyõs kamera....aki segíteni tud az egy isten..én egy nap alatt nem találtam normális leírást (hosszú használati utasítást a neten)....na hajrá.....köszönettel m5..ja igen..ugyanis nem adnak ehhez a tipushoz használati leírást😞 (a boltban sem tudtak adni mikor visszamentünk
Yossarian
na ugye? 😄

Nieleen

Gladiator
ja, így már mindjárt más<#wow3>

Yossarian
látogatjuk

Nieleen

Gladiator
hát nem látogatjátok sûrûn a topikot, srácok.

Gladiator
ahh, de gyöngyörûûûû... ilyet akarok.
hdv-hez más kazi kell, vagy ugyanazt tudja használni?

Gladiator
13,* gigát

Gladiator
nézegetem most a HDV kamerákat, és valahogy nekem úgy tûnik, mintha mindegyiknek az LCD-je 16:9-es lenne. Ezek csak szélesvásznúban tudnak felvenni? Vmint mi van akkor, ha én egy HDV videót akarok lejátszani egy olyan tv-n ami nem támogatja? ugyanúgy csak 720*576-ot játszik le, vagy egyáltalán semmit sem?

Bandew
Mondjuk jómagam nem is szeretem az olyan pici kamerákat. Persze utazásoknál jól jön.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Yossarian
én laikusként úgy gondolom, hogy a képminõség leginkább az optikán, a ccd-n és a jelet feldolgozó procin múlik. Ez meg elfér simán a miniDV-ben is.

Nieleen

mrzed001
A digital8 azért szebb, mert sokkal több elektronikát pakoltak a kamerába.
DV-nél akárhogy is erõlködnek az icipici méret miatt sem normális képstabilizátort, sem normális éjjellátót nem tudnak beleapplikálni
Szóval egyenlõre D8 nekem jobban bejött

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Üdv!

A Panasonic 3CCD-s kameráiról mik a véleményeitek?

Üdv, Tudna valaki adni egy Panasonic NV-MD 10000 magyar használati útmutatót?
Yossarian
Sztem 2 minidv-s felvétel között is láthatsz különbséget, ha más márkájú kamerával készült. 😊

Nieleen

Bandew
Nem tom, mi úgy tanultuk, hogy a minidv egy lépcsõfokkal feljebb van, de mondom annyira nem vágom.
Viszont azért sem tartom egyformának a kettõt, mert a felvételek minõsége között is látok különbséget. Az már csak magánvélemény, hogy nekem valamiért a digital8-é jobban bejön. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Yossarian
Rákerestem, hogy mi a különbség.

"Digital-8 (or D8)' is a consumer digital videotape format developed by Sony in the late 1990s.

The Digital8 format is the combination of the venerable Hi8 tape transport with the DV codec. Digital8 equipment uses the same videocassette-media as analog Hi8 equipment, but differs in that the audio/video signal is encoded digitally (using the industry-standard DV codec.) Since Digital8 uses the DV codec, it has identical audio and video specifications."

A lényeg, hogy ugyanaz mindkettõ, csak más kazira vesz fel 😊

Nieleen

Bandew
Elvileg a miniDV jobb kategória, de annyira nem vágom a témát, hogy tudjam miben jobb.

Yossarian
tudtommal a digital8 ugyanaz mint a minidv, csak 8mm-es kazira veszi fel. Szal elvileg a méret ugyanakkoral kéne legyen

Nieleen

Amúgy melyek a jó videókamera márkák? Sony, Panasonic, stb. ?

A Sony videókamkorderekrõl mi a véleményed? Csak azért kérdem, mert a Légcsavar stáb mindig Sony-kkal jön. A nagy vállrolindíthatós is Sony, a két közepes is Sony, meg a kis kézi verkes is Sony. Persze a kézin kívül olyan Sony-kkal jönnek, amik a kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.

Bandew
Ha a legjobb minõségben rakod át, akkor nagyon sokat. :-D
De pontos adatot nem tudok mondani, mert nekem digital8-am van, csak annyit tudok, hogy sok.

Akkor dv-sekben kezdek el gondolkodni.

Egyébként ha áttöltök egy 60 perces dv kazit a számgépre, akkor az kb mekkora tárolókapacitást fog felemészteni?

Bandew
Én a minidv-t ajánlom. A DVD-sek eleve furcsán néznek ki. :-)
Megaztán többet is tudsz kamerázni a minidv-vel magas minõséget (legalábbis úgy tom). Én a DVD és Digital 8 közt is az utóbbit választanám.

Sziasztok!

Melyik a jobb videókamera típus? A minidv, vagy a dvd?

Panasonic NV-MD 9000 dv vállkamerát vennék reális áron!!
Elérhetõségeim: [email protected]
Tel:06702716284
Pölöskei Balázs
Barni
hi
nem mindegy itthon hogy pal vagy ntsc nem? mi a különbség a kettõ között?
kinéztem azt a 3ccd-s jvc-t, amcsiktól rendelném csak az ntsc formátumú, help me

Avanti Italia!

Sziasztok!

Nem tudtok olyan magyar szórakoztató elektrónikával foglalkozó oldalt, ahol videókamera tesztek is szoktak lenni?

Üdv:
DJviolin

Dolgozott már valaki SONY HVR Z1-es félprofi kamerával.Érdekelnének a TAPASZTALATOK. éN MOST sONY hcr 1000 DOLGOZOM MáR 2 éVE, DE SZERETNéK MELLé MéG EGY KOMOLYABB GéPET.
Bandew
Fúúú király! Kösz szépen!

Yossarian
" A felbontás nem függ a mérettõl és fordítva sem. "

ez a mondat meg kimondottan tetszik 😄

Nieleen

Yossarian
mikor megvettem a kamerám (szintén D8-as), még nem volt fw csati a gépemben. mindjárt ki is próbáltam USB-vel és ugyanaz volt az eredmény mint nálad. Kis méretû, nagyon rossz minõségû videó. Vettem 3,5e forintért egy firewire kártyát és azonnal tû éles 720-576-os videót kaptam

Nieleen

Yossarian
de nem elég neki az USB. Nem lenne hátrány, ha úgy írkálnál ilyen topikokba, hogy lenne minimális tapasztalatod...

Nieleen

mrzed001
Funkcionális szempontból nem ugyanaz.
Az USB-t azért raktak a kamerába, hogy Webkameraként tudd használni (Skype, Netmeeting ...), Firewire-t meg azért, hogy ami a szalagon van, azt egy az egybe digitálisan át tudd "tölteni" PC-re

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Bandew
Jah ezt nem is értem. Se a kemrán, se a szoftverben nem lehet állítani, de nem igazán hiszem, hogy fixen ezt a felbontást használná. Nem túl rossz az?

TRDaniel
ehh

Szerintem USB is elég kellene, hogy legyen neki. A felbontás nem függ a mérettõl és fordítva sem. A felbontást vagy be lehet állítan a kamerán, vagy fixre van csinálva a kamerában vagy a szoftverével lehet bajlódani. A firewire 400 Mb/s, az USB 100 Mb/s (ha jól tudom). Egy általános jó minõségõ váltottsoros MPEG-2 videó kb. 9 Mb/s. De a videó felbontása semmiképpen nem függ a sávszélességétõl.

Nem vagyok hacker, de ha te az akarsz lenni ám legyen: http://www.lme.hu/forditas/hacker-howto.html

Yossarian
mindenképp firewire kell neki

Nieleen

CSOCSO
JVC nek kijott a 3ccd-d vinyos camcordere... ha lenne penzem csakis azt vennem
Bandew
Halihó!
Segítségre van szükségem! :-)
Mindennél jobban érdekel a filmezés, azonban technikai szinten kicsit le vagyok maradva. :-)
A gondom a következõ:
Van egy digital8-as kamerám, amibe vettem is kazit. Amikor áttöltöm a felvett anyagot a számítógépre (USB-n és szerintem ez lehet a gond) akkor 320x240-es felbontásban kapom meg a videót. Ez nekem elég kicsi. Ez program függvénye, vagy hagyjam az USB-t a francba és vegyek fireware kártyát?

Princeman ! Én, már sok progit próbáltam, de amióta kipróbáltam a Néro 7-et azóta nem is érdekel más. Ez egyszerûen mindenre jó.
No azt nem csodálom. De jól el lehet vele tölteni az idõt... 😄
Yossarian
a pinnacle csodája engem az idegbaj határára sodort a sok fagyással.

Nieleen

A MovieMakert ismerem, azzal egész jó kis videókat csináltam, csak azzal az a gond hogy nem lehet olyan precizen szerkeszteni. Akkor kipróbálom amit mondtatok, és ha kész az amatõr filmem(Igazgató Urunk Kalandos Életérõl)😊 majd jelentkezek. THX for the help.
Yossarian
Adobe premire 1.5 lesz a te barátod

Nieleen

Próbáld meg a Pinnacle Studió valamelyik változatát.
Nekem nem igazán jött össze, mert sokat fagyott, de jól használható ha nem túl hosszú a film. DVD-re írásnál volt, hogy csúszott a hang ha sok effektet használtam. Mindettõl függetlenül jól használható. FireWire kártyához is adják, van magyar nyelvü is. Ha annyira kezdõ vagy próbálkozz a WindowsMovieMaker2-vel.
Az alapok elsajátításához jó. (ha xp-d van). Van még az Ulead Videó Studió.
Ha linuxod van akkor Pl. a Kino 😊