Digitális Videokamera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan szapulják a dvd-s videókamkordereket. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel rosszabbak, mint a MiniDV-sek?
Nem tom jó helyen érdeklõdöm-e, vagy hogy esetleg hol lehetne e téren segítséget kérni. Nem 100%-ig épp ebbe a topicba tartozik, de hátha valaki tud segíteni.
Hogyan lehet és mennyibõl megoldani egy olyan rendszert, ami 4-6 fixen rögzített digitális kamerából áll (autofókusz, ha lehet), mely számítógépre van kötve.
Ott osztott képernyõn látható egyszerre akár mind a 4-6, vagy egy kiválasztva és teljes képernyõsen, és lehetõleg tudja a 2-3x digitális zoomot.
Ipari jellegû felhasználásra kellene.
A segítséget elõre is köszönöm!
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Még nincs kamerám, de a kölcsönbe kunyerált kamerák alapján elmondom a tapasztalataim.
Samsung-ot tényleg ne vegyél, mert a kezelésük és a fogásuk idegesítõ, és mondjuk ez nem a gép hibája, de amivel dolgoztam, annak tönkrement az érzékelõje, és nem volt színhelyes, ergo pirosas képet csinált, és nagyon világos volt, és a minõsége is enyhénszolva sz*r volt.
Canon-ról nem tudok véleményt alkotni.
Panasonic kamerák elég jók szoktak lenni, sokat nyújtanak.
Sony kamerák egyértelmûen a kamerák csúcsai. Ha teheted, és van jó sok zséd, akkor vegyél ilyet.
Az én személyes ajánlatom egy 3CCD-s MiniDV-s Sony videókamera. Sajna ezeken nincsen csipisz meg mikrofon tartó és foglalat. De azthiszem akinek ilyen kívánalmai vannak, azok nem ebben az árszegmensben vesznek kamerát, és nem ilyeneket.
Üdv:
DJviolin
kérdezgettem és a samsungra azt mondták ne vegyek mert nem jó! sztetek canon, panasonic, sony, samsung?
REAL MADRID
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Nieleen
DV-nél akárhogy is erõlködnek az icipici méret miatt sem normális képstabilizátort, sem normális éjjellátót nem tudnak beleapplikálni
Szóval egyenlõre D8 nekem jobban bejött
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A Panasonic 3CCD-s kameráiról mik a véleményeitek?
Nieleen
Viszont azért sem tartom egyformának a kettõt, mert a felvételek minõsége között is látok különbséget. Az már csak magánvélemény, hogy nekem valamiért a digital8-é jobban bejön. :-)
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
"Digital-8 (or D8)' is a consumer digital videotape format developed by Sony in the late 1990s.
The Digital8 format is the combination of the venerable Hi8 tape transport with the DV codec. Digital8 equipment uses the same videocassette-media as analog Hi8 equipment, but differs in that the audio/video signal is encoded digitally (using the industry-standard DV codec.) Since Digital8 uses the DV codec, it has identical audio and video specifications."
A lényeg, hogy ugyanaz mindkettõ, csak más kazira vesz fel 😊
Nieleen
Nieleen
De pontos adatot nem tudok mondani, mert nekem digital8-am van, csak annyit tudok, hogy sok.
Egyébként ha áttöltök egy 60 perces dv kazit a számgépre, akkor az kb mekkora tárolókapacitást fog felemészteni?
Megaztán többet is tudsz kamerázni a minidv-vel magas minõséget (legalábbis úgy tom). Én a DVD és Digital 8 közt is az utóbbit választanám.
Melyik a jobb videókamera típus? A minidv, vagy a dvd?
Elérhetõségeim: [email protected]
Tel:06702716284
Pölöskei Balázs
nem mindegy itthon hogy pal vagy ntsc nem? mi a különbség a kettõ között?
kinéztem azt a 3ccd-s jvc-t, amcsiktól rendelném csak az ntsc formátumú, help me
Avanti Italia!
Nem tudtok olyan magyar szórakoztató elektrónikával foglalkozó oldalt, ahol videókamera tesztek is szoktak lenni?
Üdv:
DJviolin
ez a mondat meg kimondottan tetszik 😄
Nieleen
Nieleen
Nieleen
Az USB-t azért raktak a kamerába, hogy Webkameraként tudd használni (Skype, Netmeeting ...), Firewire-t meg azért, hogy ami a szalagon van, azt egy az egybe digitálisan át tudd "tölteni" PC-re
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Szerintem USB is elég kellene, hogy legyen neki. A felbontás nem függ a mérettõl és fordítva sem. A felbontást vagy be lehet állítan a kamerán, vagy fixre van csinálva a kamerában vagy a szoftverével lehet bajlódani. A firewire 400 Mb/s, az USB 100 Mb/s (ha jól tudom). Egy általános jó minõségõ váltottsoros MPEG-2 videó kb. 9 Mb/s. De a videó felbontása semmiképpen nem függ a sávszélességétõl.
Nem vagyok hacker, de ha te az akarsz lenni ám legyen: http://www.lme.hu/forditas/hacker-howto.html
Segítségre van szükségem! :-)
Mindennél jobban érdekel a filmezés, azonban technikai szinten kicsit le vagyok maradva. :-)
A gondom a következõ:
Van egy digital8-as kamerám, amibe vettem is kazit. Amikor áttöltöm a felvett anyagot a számítógépre (USB-n és szerintem ez lehet a gond) akkor 320x240-es felbontásban kapom meg a videót. Ez nekem elég kicsi. Ez program függvénye, vagy hagyjam az USB-t a francba és vegyek fireware kártyát?
Nekem nem igazán jött össze, mert sokat fagyott, de jól használható ha nem túl hosszú a film. DVD-re írásnál volt, hogy csúszott a hang ha sok effektet használtam. Mindettõl függetlenül jól használható. FireWire kártyához is adják, van magyar nyelvü is. Ha annyira kezdõ vagy próbálkozz a WindowsMovieMaker2-vel.
Az alapok elsajátításához jó. (ha xp-d van). Van még az Ulead Videó Studió.
Ha linuxod van akkor Pl. a Kino 😊
.jpg)