Digitális Videokamera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Üdv Ti milyen progival szerkesztitek a videokat amiket áttöltötök a gépre, Légyszi adjatok egy tippet mert én még nagyon kezdõ vagyok ebbe. Thx
illetve még1 , ha anyagilag nem úgy jövök ki, akkor a pana GS35 vagy sony HC42 közül melyiket érdemesebb venni? :-)
köszi
köszi
hát köszönöm szépen. akkor így fogok cselekedni. nekem is a Pana felé húz a szívem. 😊
köszi
köszi
A panákban állítólag Sony elektronika dolgozik a legtöbb esetben, tehát ami eltérés van, az ebbõl következtethetõ. Mint említettem én a GS140-et választanám, de a Sony sem lehet rossz választás.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
aha, értem, ezt valahogy így gondoltam én is.
3CCD mellett tegyem le a voksom?
Ja még annyi, hogy a PanaGS140 az már Leica lencsés a GS35 Panasonic lencsés, a Sony pedig Carl Z. lencsés.
A nagy vacilállás részemrõl, hogy 3CCD Pana GS140 vagy Sony HC42 1CCD közül melyiket vegyem? Annyira nem értek a témához, viszont hosszú távra tervezek és jó kamerát akarok venni...
Tom
3CCD mellett tegyem le a voksom?
Ja még annyi, hogy a PanaGS140 az már Leica lencsés a GS35 Panasonic lencsés, a Sony pedig Carl Z. lencsés.
A nagy vacilállás részemrõl, hogy 3CCD Pana GS140 vagy Sony HC42 1CCD közül melyiket vegyem? Annyira nem értek a témához, viszont hosszú távra tervezek és jó kamerát akarok venni...
Tom
A Sony esetén a nevet kell megfizetni. Szvsz annyit nem ér, én a felsorolt háromból a Pana NV-GS140-est venném meg személy szerint.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
szerintem azt az úsztatást nem fogod használni, mert úgyis számítógépen fogod szerkeszteni a videódat.
Ha jól tudom, a kamera beépített effektjeit akkor érdemes használni, ha pl a kameráról egyenesen videóra küldöd az anyagot. Ilyenkor ezekkel az effektekkel tudod kicsit feldobni a filmedet.
Ha jól tudom, a kamera beépített effektjeit akkor érdemes használni, ha pl a kameráról egyenesen videóra küldöd az anyagot. Ilyenkor ezekkel az effektekkel tudod kicsit feldobni a filmedet.
Nieleen
Sziasztok !
Gondolkozom , hogy veszek egy DV kamerát.
Kinéztem párat. Segítenétek választani? Hátha valakinek már van tapasztalata ezekkel a kamerákkal(akár pozitív, akár negatív) :
-Sony DCR-HC42 br. 146.194 Ft
-Panasonic NV-GS35 br. 106.560 Ft
-Panasonic NV-GS140 br. 158.880 Ft
Igazándiból nem tudom, hogy mi a nagy különbség közöttük, egyedül annyi, hogy a Sony-ban több extra szolgáltatás van, amit lehet, hogy nem használnék (ilyen-olyan átúsztatás stb.). Illetve an NV-GS140 az már 3CCD-s. Viszont érdekes, hogy a Sony majdnem ugyanabban az árban van...
Tehát így kissé tanácstalanná váltam, mert felmerült, hogy miért kerül majdnem annyiba? Netán annak ellenére jobb, hogy a Pana 3CCD-s ?
Segítsetek légyszíves !
Köszönöm !
Tamás
Gondolkozom , hogy veszek egy DV kamerát.
Kinéztem párat. Segítenétek választani? Hátha valakinek már van tapasztalata ezekkel a kamerákkal(akár pozitív, akár negatív) :
-Sony DCR-HC42 br. 146.194 Ft
-Panasonic NV-GS35 br. 106.560 Ft
-Panasonic NV-GS140 br. 158.880 Ft
Igazándiból nem tudom, hogy mi a nagy különbség közöttük, egyedül annyi, hogy a Sony-ban több extra szolgáltatás van, amit lehet, hogy nem használnék (ilyen-olyan átúsztatás stb.). Illetve an NV-GS140 az már 3CCD-s. Viszont érdekes, hogy a Sony majdnem ugyanabban az árban van...
Tehát így kissé tanácstalanná váltam, mert felmerült, hogy miért kerül majdnem annyiba? Netán annak ellenére jobb, hogy a Pana 3CCD-s ?
Segítsetek légyszíves !
Köszönöm !
Tamás
nem a videókarin lesz, hanem tudtommal az alaplapon.
Nekem nem volt, így vennem kellett egy firewire (IEEE-1394) kártyát. 3500Ft volt, nem egy nagy pénz. Ha analóg cuccot nem akarsz szerkeszteni, akkor ez pont elég. A tipus mindegy, a minõségen nem változtat. A kábelnél viszont fontos meggyõzõdni róla, hogy jó legyen a kamerához, mert van 4-es, meg 6-os, ha jól tom.
Nekem nem volt, így vennem kellett egy firewire (IEEE-1394) kártyát. 3500Ft volt, nem egy nagy pénz. Ha analóg cuccot nem akarsz szerkeszteni, akkor ez pont elég. A tipus mindegy, a minõségen nem változtat. A kábelnél viszont fontos meggyõzõdni róla, hogy jó legyen a kamerához, mert van 4-es, meg 6-os, ha jól tom.
Nieleen
nos most hogy utaltál rá hogy melyik ami esetleg nekem is szól ezáltal rá tudtam keresni és találtam 1-2 leírást ami által sikerûlt valamit kiokoskodnom. Már csak abban reménykedem hogy van a videokarin bemenet...
ASUS P8Z77-V, Intel i7 3770K,GTX 680 2GB,16GB DDR, 2TB
Meg valszeg ha nem értek hozzá akkor nem ilyen gépet rakok össze magamnak ami itt van lent!!!<#mf3>#mf3>
A géphez értek bazmeg!!! A kamerához nem értek, a ps-t meg utálom! Elavúlt lószar!
Bocs hogy ilyeneket irok csak ez van amikor szépen kérek valamit és basznak rá meg lehurrognak!!!
Bocs hogy ilyeneket irok csak ez van amikor szépen kérek valamit és basznak rá meg lehurrognak!!!
akkor használj playstationt pc helyett
Kúrvára nem értek hozzá és azért kérdezem itt! Azt se tudom mi mit jelent, szóval ha vissza olvasnák sem tudnám hogyan kell csinálni!!!
Vegyél egy TV tuner kártyát. 10000+Áfából kintvagy és nem kell görcsölni.
sg forum,vagy téma keresõ használata javallott.
És ezt hol találom meg mondjuk itt? (ugye ez egy fórum,vagy ilyesmi...?)
Megoldható az (ha van a kamerán bemenet),hogy a video lejátszót rákötöd a kamerára,és a kamerát egy firewire kapcsolaton keresztül összekapcsolod a PC-vel.
segíteni nem tudok, de itt is meg a HWSW-n is, meg a prohardveren van kimondottan VHS digizésrõl szóló topic.
Nieleen
Meg van egy videókaremám (sony) és a kézikönyvében azt írja hogy analóg jelek digitális jellé alakítása lehetséges.
Ez azt jelenti hogy kamerán keresztül át tudom venni a VHS kazit?
Még azt írja hogy ehhez kell egy olyan program mely képes felfogni a jeleket.
Segítsetek már légyszi!!!
Ez azt jelenti hogy kamerán keresztül át tudom venni a VHS kazit?
Még azt írja hogy ehhez kell egy olyan program mely képes felfogni a jeleket.
Segítsetek már légyszi!!!
Segítsetek már!
Van egy VHS kazim,amit át akarok venni számítógépre.Amit felvettem a VHS kazira azt akarom áttenni a gépre.Hogy kell,mivel kell,mi kell hozzá?
Légyszi segítsetek már!!!!
Köszönöm!
Van egy VHS kazim,amit át akarok venni számítógépre.Amit felvettem a VHS kazira azt akarom áttenni a gépre.Hogy kell,mivel kell,mi kell hozzá?
Légyszi segítsetek már!!!!
Köszönöm!
Hi van egy Panasonic NV-GS400 videókamerám, de nem találok hozzá sehol leírást, meg semmi pdf filet. Ti találtok hozzá? Esetleg akinek ugyanilyen típusu videókamerája van írhatna egy pm-t.
nice legs. what time to open?
tény és való a "korlátlan" felvételi lehetõség nagy úr😊
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
nos nézzük csak... a kamerán van egy IEEE-1394 kimenet, van a gépeden egy IEEE-1394 bemenet és van közéjük egy kábel. Meg írtam, hogy ezeken keresztül tudod a gépedre húzni a filmet. Szerinted össze lehet akkor kötni a kamerát a géppel? 😄DD
Nieleen
a pal ntsc dologtol fuggetlenul is ez tetszik.. plusz ettol meg a nagymuttereknak lehet hogy regebbi dvd juk van ami nem jatszik le mindent
Üdv!
Lenne 1 kérdésem! Nekem van 1 ILYENkamerám!
Az lenne a kérdésem mivel ebben van memó kárty igaz csak 8 mb és azt is csak a képek tárolására lehet használni és ugyebár van benne kazetta a videónak! Azt a bizonyos videót én hogyan tudom a kamerából áttvarázsólni a számitógépbe?Mi kell hozzá milyen kábel esetleg berendezés?
Segítsetek lécci!Köszi.
Lenne 1 kérdésem! Nekem van 1 ILYENkamerám!
Az lenne a kérdésem mivel ebben van memó kárty igaz csak 8 mb és azt is csak a képek tárolására lehet használni és ugyebár van benne kazetta a videónak! Azt a bizonyos videót én hogyan tudom a kamerából áttvarázsólni a számitógépbe?Mi kell hozzá milyen kábel esetleg berendezés?
Segítsetek lécci!Köszi.
És ezzel a FireWire i-LINK el összetudom kötni a kamerát és a PC-t?
aszittem azt kérdezte, hogy mire jó...
Ha van a gépedben egy firewire kártya, meg beszerzel egy kábelt is hozzá, akkor azon a kimeneten keresztül tudod a gépedre tölteni a filmet.
Ha van a gépedben egy firewire kártya, meg beszerzel egy kábelt is hozzá, akkor azon a kimeneten keresztül tudod a gépedre tölteni a filmet.
Nieleen
FireWire I-link
Valaki megtudja mondani hogy az i.LINK kimenet a kamerán mire jó?
szokás nem szokás,ha egyszer összejön,akkor elszáll minden mint a rigófing.
Manapság a nálunk kapható lejátszók 95% simán leszarja ,hogy a felvétel Pal,vagy NTSC ben van,mindent megesznek.
Manapság a nálunk kapható lejátszók 95% simán leszarja ,hogy a felvétel Pal,vagy NTSC ben van,mindent megesznek.
nem szokasunk dobalni a cuccokat..
a JVC pedig valami G SHOCK cuccal van felszerelve...tehat ha leejted is elnyel egy csomo energiat.. amugy meg bele van epitve egy gravitacios figyeloke.. aminek a dolga hogy levetesse a tut a vincsi korongjarol ha leejtened... ennek szerintem egyetlen hatranya hogy nem lehet felvinni hullamvasutra😄😄😄 mert kikapcsol magatol.
mini dvd vel az a bajom hogy nincs kedvem vasarolgatni a dvd ket... es szerintem csak NTSC be vesz fel... ja... amugy amcsiban vagyunk.. tehat NTSC cuccot vennenk.. igy az otthoniak nem tudjak meglesni.... viszont ezt a cuccot alapbol bedigiznem.. es ugy irom ki ahogy akarom.... elvileg..
a JVC pedig valami G SHOCK cuccal van felszerelve...tehat ha leejted is elnyel egy csomo energiat.. amugy meg bele van epitve egy gravitacios figyeloke.. aminek a dolga hogy levetesse a tut a vincsi korongjarol ha leejtened... ennek szerintem egyetlen hatranya hogy nem lehet felvinni hullamvasutra😄😄😄 mert kikapcsol magatol.
mini dvd vel az a bajom hogy nincs kedvem vasarolgatni a dvd ket... es szerintem csak NTSC be vesz fel... ja... amugy amcsiban vagyunk.. tehat NTSC cuccot vennenk.. igy az otthoniak nem tudjak meglesni.... viszont ezt a cuccot alapbol bedigiznem.. es ugy irom ki ahogy akarom.... elvileg..
ja, és nem kell itt valami komoly effektekre gondolni, csupán hétköznapi minõség javító eljárásokra. Sosem tudja az ember mikor kell egy kis árnyék csökkentés, vagy color correction a filmre és akkor már elõáll a probléma...
Nieleen
igen azt írtam, hogy nem a legjobb. Erre felsorolsz egy valag programot, és megkérded, hogy mi ebben a nehéz? 😄DD
De a lényeg, hogy kinek-kinek mi a legjobb a saját igényeinek megfelelõen, ezért készséggel elfogadom, hogy ez is lehet tökéletes.
Viszont mindenhol azt írják, hogy archiválásra kiváló, ha editálni, effektezni akarod a kész filmed, akkor felejtõs. Ezeknek az árán már nagyon jó kis kamerákat lehet kapni, feltéve, ha arra van igényed.
De a lényeg, hogy kinek-kinek mi a legjobb a saját igényeinek megfelelõen, ezért készséggel elfogadom, hogy ez is lehet tökéletes.
Viszont mindenhol azt írják, hogy archiválásra kiváló, ha editálni, effektezni akarod a kész filmed, akkor felejtõs. Ezeknek az árán már nagyon jó kis kamerákat lehet kapni, feltéve, ha arra van igényed.
Nieleen
Azt írtad,hogy nem a legjobb.
Nekem tökéletes és azt hiszem még nagyon sok embernek..
Nekem tökéletes és azt hiszem még nagyon sok embernek..
egyébként hol írtam, hogy nehéz? nem arra céloztam volna, hogy nehéz, hanem arra, hogy minõség szempontjából nem a legjobb az mpeg2. Az már egy tömörített formátum. Ha editálod, effektezed, akkor kitömöríted és ismét veszteségesen tömöríted majd, tehát megint romlik valamelyest a minõsége.
Nieleen
he he
Na ne mond már mert még elhiszem😊
Be a mini lemezt a számítógépbe decrypterrel berippeled és mehet az Unleadba vagy a Tmpeg-be és szerkeztheted😊
Ebben mi a nehéz??
Na ne mond már mert még elhiszem😊
Be a mini lemezt a számítógépbe decrypterrel berippeled és mehet az Unleadba vagy a Tmpeg-be és szerkeztheted😊
Ebben mi a nehéz??
Mpeg2 be vesz fel automatikusan.
vob+ifo tartalommal.
vob+ifo tartalommal.
Hát nekem sony minidvd videokamerám van,és nagyon kis pöpec.
Én személy szerint ezt tartom a legpraktikusabnak most a piacon,lévén hogy mindenkinek van már dvd lejátszója igy bárhol meg tudod nézni a felvételt fölösleges kábel csatttogtatás nélkül.Minõsége kiváló,20x optikai zoomja van,tehát baró.A dvd felvevõ rész érzékenynek tûnik,de bírja a strapát.
Vincsis felvevõs,lejátszós videókamcsit meg azért nem vennék,mert nagyon érzékeny.
Egy rosszabbúl irányított ütõdésre minden belsõ alkatrésze darabokra száll,és rajta a 30Gb anyag is.
Olyan ipod érzés szerintem,és nem az új nanosra gondolva😊
Én személy szerint ezt tartom a legpraktikusabnak most a piacon,lévén hogy mindenkinek van már dvd lejátszója igy bárhol meg tudod nézni a felvételt fölösleges kábel csatttogtatás nélkül.Minõsége kiváló,20x optikai zoomja van,tehát baró.A dvd felvevõ rész érzékenynek tûnik,de bírja a strapát.
Vincsis felvevõs,lejátszós videókamcsit meg azért nem vennék,mert nagyon érzékeny.
Egy rosszabbúl irányított ütõdésre minden belsõ alkatrésze darabokra száll,és rajta a 30Gb anyag is.
Olyan ipod érzés szerintem,és nem az új nanosra gondolva😊
nekem is ilyenvan. Kell egy firewire kártya és egy kábel. A legtöbb editáló program fel tud venni a kameráról, de a movie maker alapból ott van a gépeden, ha XP-t használsz.
Nieleen
Van egy Sony Digital8-as kamerám, azt szeretném megtudni hogy milyen program segítségével tudom a videófelvételt felrakni a gépemre?