Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Believe me, my heart is exceptionally pure. Pure evil to the core.
*nubhozzá*
pl. 9-4 közötti int
Believe me, my heart is exceptionally pure. Pure evil to the core.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Ha pedig gyakorolnál és abban kérnél segítséget, hogy hol számoltad el, akkor nem elég csak a végeredményt közölnöd.
kikell vonni egymásból a fokszámot, és x a -19/60-on lesz a vége?
szóval:
hogyan tovább?
Akkor írj a számok helyére ismeretleneknek, amiket az ismertekbõl kapsz.
Kéne egy kis segítség egyenletben mert elakadtam.
A feladat: Mennyivel több kénsav van 2,2 kg 24%-os kénsavoldatban, mint ugyanennyi 15%-osban? (ez a része megvan)
A 2,2 kg 24%-os kénsavoldatnak hány gramját kellene tiszta vízzel kicserélni hogy 15%-os kénsavoldatot kapjunk?
"2 érdekes karakter 3-as ismétléses variációja" erre a megközelítésre pedig nem is gondoltam <#eljen>#eljen>
megoldás
jff
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Javaslom az állapotok neveit is írd át találóan, h segítsen, mert így fölöslegesen köti le a gondolataid, h mégis melyik állapot miért is felelõs.
A kezdeti állapotok lerendezésével együtt 12.
feldobtam dropboxba
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Mellesleg: ezek a "jelek", amik átfutnak a hálózaton egyszerre, vagy "óralépésenként", történnek, azaz nem azonnal jelenik meg mindegyik ilyen bemenet-kimeneten az infó?!??!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
elírtam
gyakorlatilag annyi, hogy a (háromszöggel jelzett) bementre adva szavakat betûnként dolgozza fel. A q "állapotokból" a kimenõ élek mutatják, hogy adott betûre milyen (nem feltétlen, lásd q0-ban "b"-re nem megy sehova) másik q állapotba kerül.
A végállapotokat jelzik a duplakörök - ha ezek közül valamelyik ér véget a szó, akkor felismerte, ha sima állapotban, akkor nem ismerte fel.
Maga a mûködése a dolgoknek nem olyan nehéz, csak a feladta elég fura.
Majd elolvasom a wikin, mi ez a véges automata dolog, mert a jelöléseket sem értem a rajzodon.
Azt se tudom, h betûnként kapja meg? Honnan tudja, hogy egy szó véget ért? Na, ezeket kell még ma megtanulnom, h tudjak neked érdemben válaszolni...
Szóval a feladat:
Adjon meg az adott nyelvet felismerõ véges determinisztikus automatát!
L = {w
Jelenleg itt tartok, de ez pl nem jó ezekre a szavakra: "abababa", "abaaa"
Ez a szám prím szám? 304321343?
Ha nem akkor mivel tudnám elosztani?
BattleTag: kabel15#2672
-a deriválási, integrálási szabályok ismerete mit sem ér majd annak, aki nem tudja
a simán 2dimenziós függvényeket kapásból, kvázi "fejbõl" ábrázolni!
(Személyesen ismerek olyan személyt, aki böngészve is elérhetõvé tette ezen magyararul írt, Bolyai-s könyveket)
helyesen rendezve :) Egyébként a google elég hasznos, a beépített számológép megadja a választ. Csak a keresõbe beírod az eredeti mûveletet és átrendezi neked
48 / 2(9+3)
Az a helyzet, hogy errõl nem találtam semmilyen, ide vonatkozó anyagot. Mármint, hogy azt a rejtett szorzást magasabb prioritásúnak kellene-e kiértékelni, vagy simán mehet a balról jobbra módszer.
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
Nem is véletlenül találták ki azt a vízszintes törtvonalat az "írógépes perjel" helyett !
Az én olvasatomban, ez így írva; 48/22
Egy nagyon pitiáner kérdésem lenne:
Adott egy mûvelet: 48/2(9+2)
A kérdés az, hogy a zárójel elõtti szorzás bír-e magasabb prioritással - tekintettel annak rejtett voltára - vagy a standard kiértékelés szerint balról jobbra haladunk?
Vagyis, az eredmény 2 vagy 288?
Elõre is köszönöm a segítséget!
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
Kb. 10 éve találtam ki ezt a valamit. A videóból kb érthetõ lesz: http://www.youtube.com/watch?v=OykZ_9J6iiU
A dolog lényege (ha esetleg a videóból mégse érthetõ), hogy van egy 3d forma, amelynek a vertexeit a normaljuk irányába elmozgatom és ezt ismétlem többször. Ezáltal érdekes formák alakulnak ki. Kicsit fraktál jellegû, de a természeti formák is eszembe jutnak ahogy nézem õket.
A videó alatt van pár hasznos link. A dolgot a ResearchGate-re is felvittem (link a videó alatt), bár sok idõm nincs foglalkozni vele.
Ha esetleg ismertek olyan embert aki ért a matematikához és érdekelné valamiféle "kutatás" ezzel kapcsolatban, kérem vegye fel velem a kapcsolatot.
Csinálsz egy gépet, amivel ezt méred. Ezzel tudod mennyi 1s.
"A méter a fény által a vákuumban a másodperc 1 /299 792 458-ad része alatt megtett út hossza."
Akkor már csak a megtett utat kell változtassad addig amíg a fényed az elõbb leírt idõ alatt meg nem teszi a távot és már tudni fogod mekkora az 1 méter.
Persze a mérésed elõtt ki tudod számolni a fénysebesség értékét, csupán a definíciók alapján. De attól még a méter és a másodperc meghatározásánál azt sehol nem használtad fel.
c=s/t; ebbõl kell 2-t definiálni, teljesen mindegy melyik kettõt, a 3. adódik.
Talán a Google "fénysebesség mérése", "fénysebesség meghatározása" találatok között lesz értelmes, ami eligazít...
Persze az is lehet, hogy nem is fénnyel végzik a kísérletet, hanem valamilyen más elektromágneses sugárzással, amit könnyebb "kezelni"???
Nem tudom, laikus vagyok ;)
De szinte biztos, hogy idõt tudunk a legpontosabban mérni, így valami olyan mérés lesz, ami ezt kihasználja.
Ezért fel lehet használni, mint "konstanst" a távolság definiálásakor.
Ehhez persze az is kell, hogy az idõt eléggé pontosan, pontosabban tudjuk mérni, mint a távolságot.