Biblia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem vagyok katolikus, DE azért jó észbe venni, hogy õk is csak emberek. Igaz ugyan hogy rengeteg tévtanításuk van, de: "Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyûlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát? Az a parancsolatunk is van õ tõle, hogy a ki szereti az Istent, szeresse a maga atyjafiát is. 1Ján 4,20-21
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
egyébként senki nem halna bele ha legalább egy kicsit is tanulmányozná a buddhizmut vagy a hinduizmust, hidd el, ha nem is lennél "hivo", de sokat lenditene a gondolkozásodon, és nem affelé hogy el hidd van Isten, hanem ugy általában az életrõl, önmagadrol...
Érdekes modon a nagy fizikusok köztuk Einsten is hitt Istenben (tanulmányozta is a hinduizmust)
"Meg vagyok arról gyõzõdve, hogy a világnak semmiféle gazdagsága sem képes az emberiséget elõremozdítani: még akkor sem, ha egy a célnak magát teljesen odaadó ember kezében egyesülne is. Csakis nagy és tiszta személyiségek példája képes nemes felfogást és tetteket elõidézni. A pénz csak a haszonlesõt vonza, és megmásíthatatlanul visszaéléshez vezet. El tudja valaki képzelni Mózest, Jézust vagy Gandhit - Carnegie pénzeszsákjával felfegyverkezve?" Albert Einstein
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

elmélteileg nincs akadálya, hát ezzel kitörölhetjuk :)

Nem mi(materialisták) találjuk ki, hogy nincs, hanem ti találjátok ki, hogy van!
akik kitalálják hogy nincs létezés anyagi testen kívül is, azok mind materalisták, ez meg az én véleméynem, nyugi :)
Ha most beszállnál egy gépbe és lemásolnának (atomról atomra), egyszerûen két tökéletesen azonos példány lenne belõled. Mindketten teljesen aznos emlékekkel rendelkeznétek, addig a pontig ameddig ki nem léptetek a gépbõl. Ahogy telne az idõ természetesen a személyiségetek egyre inkább különbözne, mivel más élmények érnének benneteket. ennyi...

a test mindig változik, de te nem, az anyag mulik...
A létezés Bibliája, avagy az anyagok Krisztusa

Úgy érzem, teljesen normális vagyok. És a hangok is ezt mondják...
Igen, azt hiszem egyetértek! Már én is mondani akartam valami hasonlót, hogy a nézõpontunkból nézve mindkettõnknek igaza van. :)
Mi történik velünk ha meghalunk? Mi van, ha egy embert lemásolnak, mielõtt meghal és újrateremtik miután meghalt? Örökké fog élni?
Nem. Kívülrõl nézve ugyan az az ember, viszont ez az ember saját szemszögébõl nézve teljesen lényegtelen. Az õ szemszögébõl (ami már nincs is) már rég megszûnt minden. (Na ezért nem szállnék én be soha a Star Trek-ben látott transporterbe :) )
Kedves FTranX!
A te elmélkedésed nem más, mint az enyémnek egy transzformációja. Te ugyanezeket az állításokat értelmezed, csak te elõbbre helyezed az "anyagot", mely felveszi a "létezés" fogalmát.
Így már minden világos!!!!
Te is így látod?
"A "szeretet" és a "létezés" is mind mind olyan fogalmak, amik az agyadnak nevezett anyaghalmazban, rendkívül összetett szabályok szerint végbemenõ fizikai-kémiai folyamatok eredménye.
Elvileg le lehetne írni õket fizikai egyenletekkel is, csak végtelen hosszú és bonyolult munka lenne (elõbb le kellene írni az agyad mûködését)."
Ha ez tényleg igaz, akkor ha már leírtuk, le is másolhatjuk. Ha lemásolhatjuk, vissza is írhatjuk. Tehát nem ott vagyunk ahol voltunk? Ez az állapot állandó, mindig "létezni" fog!
Viszont egyetlen az még nagyobb hiba, ha felfedezés nélkül hiszünk valamiben.
Lehetnek, de amilyen fizikai jelenséget ma nem tudnak mûszerrel mérni, az nem is lehet rád hatással.
A "létezés" csak az emberi agy szemszögébõl univerzális, az anyagi világ szempontjából nem. Mivel az agy is az anyagi világhoz tartozik, ezért értelmetlen az anyagi világon felül más dimenziókról beszélni.
"Hiszen ami "létezik", az formát is ölthet, nem? Ez lenne esetünkben az anyag (MATÉRIA)!"
Inkább fordítva: ami anyagi formát ölt, az létezik, ami nem ölt az nem.
"A "létezés" nem kézzel fogható! Pontosítok: Nem minden "létezés" fogható meg kézzel."
"Ha ez valóban így van, akkor fizikailag légyszíves magyarázd el nekem a már fennt említett "szeretet" "létezõ" fogalmát. Ha ez sikerült, akkor meg fizikailag magyarázd el a "létezés"-t."
A "szeretet" és a "létezés" is mind mind olyan fogalmak, amik az agyadnak nevezett anyaghalmazban, rendkívül összetett szabályok szerint végbemenõ fizikai-kémiai folyamatok eredménye.
Elvileg le lehetne írni õket fizikai egyenletekkel is, csak végtelen hosszú és bonyolult munka lenne (elõbb le kellene írni az agyad mûködését). De nem csak ezen elvont fogalmak jelentenének problémát. Próbáld meg akár csak a "szék" fogalmát leírni.
"Ha nem tudsz homokvárat építeni, szórd szét a homokot és amit alkottál annak adj nevet, mondjuk "x"-et. Ezekután az "x"-ed, mint "létezõ" alkotás mások számára csak akkor lesz érthetõ, ha elfogadják az "x" "létezés"-ét! Vagyis az "x" a "létezés" egyik megnyilvánulása, persze lehet, hogy csak a TE számodra. De "létezik" ha létrehoztad, és ez itt a LÉNYEG!!!"
Na és akkor mi van? Pusztán annyi történik, hogy az agyamban létrejön egy kezdetleges modell (mert hogy nem homokszemenként tárolja el) egy X-nek nevezett dologról.
Ha az agyam megsemmisül, megsemmisül vele X modellje is. De attól még X létezhet tovább.
Idézek:
"Valóban ezt a legnezehebb felfogni, mert azt írtad: minden ami létezik annak van eleje és vége."
Nem teljesen: #134-es hozzászólás, 1. tétel c) pont:
"Ha valami "létezik", akkor annak van kezdete és vége."
A te idézetedben egy kijelentõ mondat áll, melyben egy univerzális kvantifikációról beszélünk. Az én idézetemben pedig egy implikáció szerepel.
Érthetõbben: A te idézetedben minden "létezõnek" van eleje és vége. Nos ezt én nem tudom, ezen még nem gondolkoztam el.
Ellentétben az én idézetemben: Ha "létezik" valami (!), akkor van annak eleje és vége. Ezért tudom létrehozni a körforgást, mert 1.c) a "valami"-re utal, nem a mindenre.
Logikusan végiggondolva a minden nem egyenértékû a "valmi"-vel. Mert a minden lehet egy "valami", de "valami" nem lehet a minden!
"Ha ezt globálisan nézzük, akkor a világmindenségnek is volt eleje, és lesz vége."
Ismét csak a 4. tétellel tudok válaszolni, illetve az 1. tétellel, hiszen a világmindenség is csak egy "valami". Azt nehéz nagyon felfogni, hogy csak a "létezés"-rõl beszélek, semmi többrõl. Jelen dimenziónkban vége lesz egyszer mindennek, de átalakul és "létezése" megmarad.
Valóban ezt a legnezehebb felfogni, mert azt írtad: minden ami létezik annak van eleje és vége. Ha ezt globálisan nézzük, akkor a világmindenségnek is volt eleje, és lesz vége. Akkoir viszont hogy lehet végtelen? :D
"Ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy létezik egy anyagon felüli létezés is."
Na ez nagyon tetszik. "Létezik" anyag feletti "létezés"?! Akkor te még mindig nem érted. Nem az anyag feletti "létezés" "létezik". A "létezés" univerzális és ennek a 4. tételbõl érthetõ módon "létezik" (létezhet) fizikai megnyilvánulása, kivetülése. Vagyis elsõ a "létezés", második ennek a formája más dimenziókban. Hiszen ami "létezik", az formát is ölthet, nem? Ez lenne esetünkben az anyag (MATÉRIA)!
Ha meg mondjuk arra gondolsz (próbálok a fejeddel gondolkodni), hogy "létezik" a "létezés" feletti "létezés", mivel a tételek ezeket nem zárják ki, igazat kell hogy adjak. De minek a "létezést" a "létezés"-sel magyarázni???
"Ha létezik egy anyagon túli világ, az miben nyilvánul meg?"
Fingom sincs! De még mindig nem értem, minek kell konkretizálni. A "létezés" nem kézzel fogható! Pontosítok: Nem minden "létezés" fogható meg kézzel. Miben nyilvánul meg a "létezés"??? Például benned!
"Mondj egy olyan dolgot ami teljesen független az anyagi világtól és nekünk tudomásunk van róla! (attól még hogy a tételedbõl ez következik semmit sem jelent, csak akkor, ha errõl meg is tudunk bizonyosodni)"
Na látod, most ezzel rátapintottál a lényegre! Mondjak valamit, ami független az anyagi világtól és nekünk tudomásunk van róla?
"Szeretet", "öröm", "félelem", "gyávaság", "hit", "esztétikum", "barátság"...
Folytassam? Gondolom ezekrõl neked is tudomásod van. Ezek mind-mind "létezõ" dolgok, mégis anyagi világunktól függetlenek. Vagy te képes vagy materiális szempontból elmagyarázni nekem, miért is szereted pl. édesanyádat?
"Ahhoz, hogy valami új (pl ember vagy akár homokvár) létrejöjjön miért lenne szükség arra, hogy az valahol fogalom szinten elõtte létezzen?"
Talán azért, mert ha te egy homokvárat építesz és megmutatod másoknak, képesek legyenek felismerni a homokvár fogalmát, melyet formába öntöttél. De már megint a matéria. Ha nem tudsz homokvárat építeni, szórd szét a homokot és amit alkottál annak adj nevet, mondjuk "x"-et. Ezekután az "x"-ed, mint "létezõ" alkotás mások számára csak akkor lesz érthetõ, ha elfogadják az "x" "létezés"-ét! Vagyis az "x" a "létezés" egyik megnyilvánulása, persze lehet, hogy csak a TE számodra. De "létezik" ha létrehoztad, és ez itt a LÉNYEG!!!
"Pusztán anyagra és anyagra vonatkozó -fizikai- tövényekre van szükség, aminek nyomán az anyag bonyolultabb formákba szervezõdik."
Ha ez valóban így van, akkor fizikailag légyszíves magyarázd el nekem a már fennt említett "szeretet" "létezõ" fogalmát. Ha ez sikerült, akkor meg fizikailag magyarázd el a "létezés"-t.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Ha csak arra gondolok hogy a fény, amivel képet alkotsz, a feléd érkzeõ hullámoknak stb a 15% át teszi ki, akkor sokminden ér téged, amirõl fogalmad se lehet."
Miért ne lehetne fogalmam? Pont erre vannak a tudósok, hogy kitágítság az emberi érzékelés lehetõségeit.
Ha csak arra gondolok hogy a fény, amivel képet alkotsz, a feléd érkzeõ hullámoknak stb a 15% át teszi ki, akkor sokminden ér téged, amirõl fogalmad se lehet.
Olyan dolgot meg nem lehet mondani, teljesen független az anyagi világunktól és tudunk is róla, mivel mi is anyagi világban élünk. Tehát akármilyen elvont fogalmat kitalálsz az valamilyen szinten anyaghoz kötött.
Jólmondom? :)
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
"Te meg abba a hibába estél, hogy a "létezés"-t próbáltad materiálisan megfogni. Sajnos nem fog menni, mert anyagtól független a "létezés", és univerzális!"
Ha jól értem, ezzel azt akarod mondani, hogy létezik egy anyagon felüli létezés is. Nem értem, hogy hogyan jutothattál erre a következtetésre. Ha létezik egy anyagon túli világ, az miben nyilvánul meg? Hogyan van kölcsönhatásban az anyagi világgal? Mondj egy olyan dolgot ami teljesen független az anyagi világtól és nekünk tudomásunk van róla! (attól még hogy a tételedbõl ez következik semmit sem jelent, csak akkor, ha errõl meg is tudunk bizonyosodni)
"Természetesen. De mit gondolsz, az a homokvár honnan "létezik"? Ha nem ismernéd a homokvár fogalmát, nem is tudnád "létezõ"-vé tenni. Ergó, valahol a TE tudatodban a homokvár fogalma már "létezett". Hogy mióta? Azt csak te tudod."
Az ok, hogy a homokvár fogalma létezik a fejemben mielõtt mielõtt megalkotom, de akkor az én lekem hol létezik mielõtt én megszületek? Ahhoz, hogy valami új (pl ember vagy akár homokvár) létrejöjjön miért lenne szükség arra, hogy az valahol fogalom szinten elõtte létezzen? Pusztán anyagra és anyagra vonatkozó -fizikai- tövényekre van szükség, aminek nyomán az anyag bonyolultabb formákba szervezõdik.
Tényleg komoly, de azért te is írhatsz, csak akkor te is komoly leszel
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]