Jézus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Most már biztos! Nem lehet véletlen! Purimkor - amikor Mózes a Sínai-hegyen éppen felemelte a kõtáblákat, akkor a Nagy Medve csillagképben éppen megjelent a Vénusz, és a templomosok éppen 3500 évre voltak a rend alapításától, és a torinói lepel is éppen ebben a konstellációban készült - utóbbi teljesen hitelesen igazolható, mert a leghitelesebb professzorok a Bibliára tettek esküt, majd vallomást, szóval csodálatos a világ, aminek egyenes folyománya, hogy a sumérok Ménrót elveszett kisfiának leszármazottjai, akik nem felejtették el az õsi szittya-magyar nyelvet, amit a pártusok természetesen szakrális nyelvként kezeltek, így egyértelmû, hogy Jézus tudott magyarul, és a Biblia eredeti nyelve sem arámi vagy héber, hanem magyar, amit rovásírással véstek agyabtáblákba, de ezek a judeaiak összeesküvése miatt elvesztek, illetve a holt-tengeri tekercsekben lefordították elõbb.
A legújabb kutatások szerint az "Éli, Éli lama szabaktani!" nem azt jelenti, hogy "Istenem, Istenem, elhagytál engemet", hanem annak izraeliták általi eltorzítása, hogy "Élni? Élni? Inkább megváltani!".
Minden bizonyíték arra mutat, hogy Jézus magyar eredetû volt, és nem véletlenül! "
A kiválasztott nép a magyar, ezért ver minket a sors!
<#nyes>#nyes>
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Na de offolás off. 😊
Jó volt dumálni, további minden jót. 😊
(Jól elbeszélgetünk a semmirõl...)
Ma baromi pontos vok, vigyázzá!!! 😄
Egyébként, ti (felekezeted) is kreáltatok magatoknak egy "al-vallást", mert nem mindenki gondolja a katolikusok közül sem, hogy "Jézus=Isten".
Hogy elhibázott volt a szõrszálhasogatás.
"Hogy értelmezzük nyugodtan más vallások kijelentéseit úgy, ahogy éppen kedvünk tartja?"
Úgy is értelmezheted, ha akarod, de akkor eléggé félreértesz.
Ha valakirõl megállapítjuk, h gyilkolt, akkor minõsítettük, mivel a gyilkos egy minõség, ráadásul negatív.
Ezzel most mit is bizonyítottál?
Hogy értelmezzük nyugodtan más vallások kijelentéseit úgy, ahogy éppen kedvünk tartja?
De itt hagytam abba, mivel sokkal jobb idõtöltést is tudok. 😊
És köszi, hogy diszkriminálsz! És nem nézel ki belõlem többet. És jó hogy tudod, mit gondolnak a felekezetek, fõleg amit nem mondanak ki. lehet hogy benned kéne hinnem, mert nagyon tudsz, látod mi van a kulisszák mögött?
Amúgy nem sértõdöttség, hanem sajnálat van bennem. Az hogy elkönyvelted Jézust valahogy magadnak, és ebbõl nem látsz ki (lehetne mondani, hogy én is elkönyveltem) Majd ha mikor meghalsz és lesz egy Isten vs. dez party, arra neveznék 😊 1000:1 arányban. Helyettem Jézus vs Isten lesz 1:1 arányban, és így döntetlen alapján nem leszek KO val kiütve az örök életbõl.
De beneveznék a te istened és az én Istenem boxmeccsére is 😊
Dzsizszmájlóód tú
Filozofálgatni az egészrõl, meg értelmetlen. Ez olyan mint, ha egy börtönben a filozófus kap egy tányér kaját és el kezdi mondani. -Tegyük fel ez a tál étel nem az aminek látszik. És ezen gondolkodik addig, amig bele nem hal az éhségbe. Én abba a csoportba tartozom, aki nem filozofálgatott sokáig, hanem kiprobálta a kaját és bevált. kaja volt a tányérban. és mivel megettem, tudom hogy az volt benne és nem haltam éhen.
Így van ez Jézussal is próbálj vele élni és meglátod ki õ igazából. ha nem teszed, nincs mirõl beszélgetni, mert elbeszélünk egymás feje felett, hisz te így úgy se tudod ki õ, Dez!
Dzsizszmájlóód tú
Hozzászólásod 2. fele:
1. Hm, ez (és egy korábbi beírásod) eléggé úgy hangzik, mintha kicsit sértve lennél a büszkeségedben. Nos, a büszkeség nem mindíg hasznos dolog, és semmiképpen sem a legfontosabb dolog.
2. Én nem kreáltam magamnak semmit. Nem akarod rögtön az ördögöt is kiûzni belõlem...?
3. Sajnálom, hogy így reagálsz, de igazából nem is vártam, várhattam tõled más reagálást... (Nem látsz túl a saját korlátaidon, amit önként vállalsz. Pontosan azt csinálod, amit írtam.)
Megpróbálom akkor elmondani, aztám befelyezem, mert amúgy hiszel amit akarsz. 😊
Az erdélyi magyarok ha találnak valamit, arra is azt mondják, hogy kaptam.
Tegyük fel, h egy erdélyi magyar azt mondja egy Mo-n élõ magyarnak, hogy egyszer ment az utcán és kapott százezer forintot egy borítékban. Erre a másik megkérdezi, h miért? A válasz értetlenkedve, h ment és egyzer csak kapta.
Ha ezek után a mo-i magyar azt híreszteli, h az erdélyieknek csakúgy osztogatják a pénzt, vagy elkezd furmányoskodni, h mit is tehetett az illetõ azért a pénzért, akkor valótlant állít? Ha ez meggyõzõdésévé válik, akkor figyelmen kívül hagyta, h valójában mi az igazság?
Ha ezek után azt mondom, h igen, akkor minõsítettem?
"És, csak anniyra képes valaki (pontosabban egy "elszánt" hívõ) megismerni egy másik vallást, amíg az nem ütközik a saját hitével (legalábbis ami õ arról gondol). Annál a pontnál nem merészkedik tovább. (Jól ki van ez találva...)"
Persze, te mindent megvizsgáltál, mindent tudsz, és így alakítottad ki a saját ízlésed szerint a saját vallásod. Amiben hiszel. És emelett kardoskodsz. Azaz elszánt hívõ lettél, csak nem "keresztény". Szóval te sem merészkedsz tovább! Jól kitaláltad!
Jól kitaláltad azt is, hogy én mit gondolok, vagy az hogy egy hívõ mit gondol. te már csak tudod!
Tudod mit! hiszek Jézusban, de mióta megtértem, tudom is hogy van és hogy õ az aminek mondja magát. Így a hitem már nem "csak" hit, hanem megtapasztalás.
te meg csak higgyél a saját magad által kreált istenedben, de Isten szerint (ami a bibliában van leírva és persze ezt ezért kapásból elutasítod)buta az az ember aki így hisz.
Dzsizszmájlóód tú
Ez nagyon elvien hangzik... Nem tudsz mindent így megvizsgálni. Pl. a megvilágosodáshoz egy élet is kevés lehet. Egy kis olvasgatás fõleg kevés hozzá.
"az valótlant állít. És teljesen figyelmen kívül hagyja a valóságot."
Ez elég közel áll a minõsítéshez.
Mûködési elv.
A kocsi is ugyan úgy viszi a trágyát meg az aranyrudakat is.
Aki túl tud lépni dolgokon, az nem fog elakadni abban, h valami ellenkezik a nézeteivel. Megvizsgálja mindentõl függetlenül és dönt.
De akkor neki már ez a mûködési elve.
Akár a fociról, akár a politikáról, akár a vallásról van szó.
"Ilyen alapon az idõk végezetéig megosztott lesz az emberiség, és nem lesznek kíváncsiak az emberek a másik vallására, felfogására, mert minek..."
Én:
"Meg kell ismerni TELJESEN amásik hit alapjait és úgy megérteni."
És utána egy elég konkrét példa indoklásként.
Aki ez alapján a mondat után azt momdja, h Patandzsali ugyanazt állítja, mint a keresztények, az valótlant állít. És teljesen figyelmen kívül hagyja a valóságot.
Az, h te az ilyen embert rögtön minõsítenéd is, az egy másik kérdés. 😄DD
Ha a kedvenc focicsapatáról akkor is, ha a kedvenc színészérõl, akkor is, ha a kedvenc vallásáról akkor is.
Egy bizonyos ponton túl csak akkor lép, ha valami megingatja.
És ez mindennel így van, nem csak a valláshoz kapcsolódó hittel.
De ha ragaszkodsz ehhez, legyen a te hited szerint. 😄
Meg kell ismerni TELJESEN amásik hit alapjait és úgy megérteni.
Nem emléxem pontosan, de Patandzsali jóga-szútrájában van egy olyasmi mondat, hogy: az ember életének értelme az úrnak való teljes odaadás.
És máris örülhetnek az európaiak a hasonlóságnak, csak felmerül egy probléma.
Az akkori kor hindui teljességgel mást értettek az emberen, az értelmességen, az úron, meg a teljes odaadáson.
A többi már hasonlít is. 😄
Na kb ez...
Hanem ezek a szavak a kereszténység hite alapján értelmezhetõk helyesen.
Az egész megfogalmazás, ami Jézust jellemzi, a kor és a hely sajátja.
Mert ott volt a végén, h egyik vallást sem lehet a másik nézeteivel és szempontjaival helyesen értelmezni. 😊
Egy másik, többezer éves folyamat.
Jelzem, h unom, de a világ élvezi. 😄DD