Jézus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neta
Senki se mehet az Atyához(isten) csak énáltalam. Jézus mondja ezt. Ebbõl a szempontból csak õ tud segíteni.

Dzsizszmájlóód tú

SRobert
jaja, kúlos. 😊
A kereszténység humanista megfogalmazása. 😄

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

neta
Jézus nem bukott el, csak esetleg mai szemmel.

János ev. 10.17-18
Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.
Senki sem veszi azt el én tõlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

IGY DÖNTÖTT JÉZUS!
Csak azok utálták, akik féltették a társadalmi pozíciójukat, hogy Jézus elveszi, pedig nem is ez érdekelte. És azok utálták, akiknek volt takargatni valójuk, mert Jézus megmondta a kósert! Most is ugyanez a helyzet. Jézust lehet utálni és lehet szeretni. Mindenképpen dönteni kell. és a döntés halálos kimenetelû!

Dzsizszmájlóód tú

Pluskast
Na most, hogy már itthon vagyok. A lentebb említett fílmbõl a következõ ami megragadott: "A jóság amit isten kér, itt van-az elméd- meg itt -a szíved-. Ahogy nap mint nap döntesz vagy cselekszel attól leszel jó ember vagy rossz"

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

mikike
nem biztos, hogy jézus segít, lehet, hogy isten

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

neta
Én is remélem, hogy sikerülni fog neked. Nekem szerencsére sikerült, Jézus által.

Dzsizszmájlóód tú

mikike
(bár ez nem biztos, mert mai szemmel nézve jézus is elbukott, hisz ki akarták nyírni és utálták jó sokan
ezek szerint 1millió légy is tévedhet...)

mikike
én is mindig elbukom -> valamit nem jól csinálok
de remélem ez változni fog

Pluskast
Nem is lenne vallás az amiben nem lennének örök érvényû dolgok...

mikike
felettébb mókás hozzászólás volt

neta
Mi az igazság? Jézus mondja õ az igazság. A többi vallás erre épít? Szerintem nem. Vagy a keresztény/zsidó vallás nem épít ugyanarra amire a többi.
Az hogy vannak örökérvényû dolgok, amit más vallásban is megtalálható ez igaz, de pl amit marxék hirdettek, hogy mindenki egyenlõ ez is igaz......és ez is vallás volt...Még is jó volt?

Dzsizszmájlóód tú

neta
Ja és tudatosan nem reklámozta a Pepsi Colát, sõt a Fantát se, de a fene egye meg még is ott van a sorok közt én látom <#vigyor2><#nyes>

Dzsizszmájlóód tú

neta
Ne küzdj magad, add fel úgy is elbux 😊, én mindig elbuktam. És ismerd meg Jézust!

Dzsizszmájlóód tú

neta
A katolikusba, nem a többibe. vannak olyan egyházak, amik visszatértek a forráshoz, a bibliához.

Dzsizszmájlóód tú

SRobert
És szintén ajánlom még a szinkretizmus szó értelmén való erõs meditálást. 😊

mikike
ez a változás érdekes dolog
én is mindig azt mondom, hogy nem ismerek olyan embert aki alapvetõen megváltozott volna
de mégis azt hiszem, hogy a különbözõ traumák, amik az élet során érik az embert némiképp változtatnak rajta

de abban is biztos vagyok, hogy jézusnak tényleg megvan az ereje ahhoz, hogy valakibõl kiszedje a hibás részt, mint valami nagy radír, , ahogy gyógyított is embereket

de sajna én nem ismerem jézust, így magamnak kell küzdenem

SRobert
Ajánlottam könyvet, a sor végét pedig ésatöbbiésatöbbi zárta.

Mindkét dologért van hasonlóság, de a modern mithrás "mániások" szándékosan kidomborítják a hasonlóságokat, a külömbségekrõl meg mélyen hallgatnak. 😊

Azert nem pusztan ennyiben merul ki a hasonlosag. Nem arrol van szo, hogy kesobb kerultek at belole elemek a kereszteny vallasba, hanem lenyegeben azon alapszik (maga Jezus szemelye is).
neta
Nincs!!!! Nem írja sehol a biblia, hogy van ilyen.

Dzsizszmájlóód tú

neta
Ez nem igaz, mert akkor az emberiség, mára szuperbölcs szeretõ emberekbõl állna. Az ember olyan mint a kutya. Mindig vissza megy és megeszi a saját szarát is.
Bûnösök vagyunk, azok is maradunk. A változás egyedül csak jézus útján lehet, mert nem mi változunk meg -mert nem tudunk- hanem õ változtat meg!

Dzsizszmájlóód tú

SRobert
kiegészítésnek híjják az ilyent. 😊)

neta
de nem akartam kukacoskodni, csak megjegyeztem

Dzsizszmájlóód tú

SRobert
ja. 😊

neta
"Morális alapon is ellentmond: a zsidó hagyományban a törvény betartásán múlik az ember halál utáni sorsa." - mert nem olvassák eleget az Ószövetséget(nekik ez a bibliájuk) Ja és kiemelném a zsidó hagyomány szót ami nem egyenlõ a zsidó hittel. Ez olyan mint a keresztény hagyomány ami ugyancsak nem egyenlõ a kerestény hittel, sõt sokszor ellent is mond neki.

Dzsizszmájlóód tú

SRobert
Különben is, jó pap az, aki holtig tanult.
Tehát mikorra megtudjuk, hogy jó pap-e, már nem tud ide írni. 😄

neta
Én jobban szeretnék Jézusibb lenni mint emberibb 😄

Dzsizszmájlóód tú

neta
ja, bocs, de nem vagyok pap, de remélem a választ érted. Ezt amúgy egy pap is mondhatta volna

Dzsizszmájlóód tú

neta
"Amúgy ami nem stimmel nekem a Jézus sztoriban, az hogy mi mond ellent a reinkarnációnak":
-Az hogy a re-az ujrát jelent. jézus, pedig csak egyszer volt "inkarnálódva" emberi testbe.
"Mi az hogy csak úgy vagy a pokolban, meg a mennyben. (mi lehet a mennyben ami egy idõ után nem unalmas."
-Nem tudom. De hol van az leírva a Bibliában, hogy lesz pokol? A bibliában az örök élet vagy az örök halál van leírva. Az örök halálnak nem kell hely. Vagy igen?
"Mi okozza hogy jónak születtél, és hogy egyeseknek esélyük sincsen a mennyországra"
-semmi, ugyanis senki sem születik jónak, mindenki bûnösen születik, az esély a menyországra abban van, hogy Hiszel Jézus Krisztusban....Önmegváltás nincs. Szarból nem lesz arany...
"Ha az életben Isten megbocsátja a bûneinket,a túlvilágon miért nem fogja."
Ki mondta hogy lesz a túlvilágon bûn? Tudod mit jelent a Bûn? Nem az hogy csokit loptál vagy ilyesmi..vagy rosszabbat. Ezek csak a következményei a bûnnek. A bûn az, hogy Istentõl elszakadva élünk és nem vagyunk vele egy közösségben és nem hallgatunk rá. Ez a bûn. A többi a következménye. Ha a túlvilágon Istennel leszünk, nem lesz bûn ebbõl adódóan,és így nem lesz mit megbocsáltani....Ezt lehetne hosszabban is kifejteni, de a lényeg ez.

Dzsizszmájlóód tú

mikike
aham persze az élet ilyen egyszerû...

talán barbiföldön

Ebben lehet valami.
A vallások talán valamikor rájöttek a tudás kis darabkáira, de sajna utánna kikiáltották, hogy csakis õk ismerik a teljes tudást és mindenki más húzzon a rákba.
Néhány tudós most épp a vallásokat próbálja összehsonlítani, hogy rájõjjön az egyezõ elemekre.
SRobert
De itt mint "eretnek" még azért hozzáfûznék annyit, hogy a mithrász hit és a KATOLIKUS kereszténység nem véletlenül hasonlít.

Konstantin ugyanis "megtérése" elõtt a Sol Invictus vallás híve volt, ami tulképp mithras vallás.

Így lett szombatból vasárnap az istentisztelet napja, így kerültek babiloni elemek a keresztény szokásokba, lett dec 24 a karácsony ésatöbbiésatöbbi

Pluskast
Ha arra gondolsz, hogy létezik e isten? Nos ez valóban egy örök érvényû igazság😊

mikike
hát igen, talán azért épülnek a vallások egymásra, mivel az igazság ugyanaz, és talán ebbõl a magból nõnek ki, erre is gondolni kéne

Pluskast
igen ezt ki is felejtettem!

SRobert
Még érdekesebb, h Arisztotelész filozófiai alapon majdnem eljutott odáig, mint amit a kereszténység tanít. 😊

Pluskast
Nos én errõl a vallásról még nem hallottam, így nem is tudok hozzászólni. Mindenesetre valóban érdekes. Abban is igazad van, hogy a vallások egymásra épûlnek. Ha csak azt nézem, hogy a zsidó a keresztény és az iszlám vallás egy tõrõl fakad. Egyébként a monoteizmusnak van még régebbi példája is, az õsi egyiptomban is megvolt. Érdekesség képpen Platón is folglalkozott ezzel a témával.

SRobert
Írtam oda.

SRobert
Miért, keresztény vagy? 😄
Tudod, ez egy hit, nem kell hinni benne, ha nem akarsz. 😄

SRobert
Micea Eliade: Vallási hiedelmek és eszmék története
II-es kötet asszem 😄

Hallottatok mar a mithras vallasrol? Perzsa erdetu, ie 600 korul. Itt egy rovid szemelveny:

"Mithrász imádói erõsen hittek egy égi menny és egy alvilági pokol létezésében. Hittek abban, hogy az isten jótékony erõi szánják szenvedésüket, s az eljövendõ világban megadják nekik a halhatatlanság és az örökös megváltás végsõ igazságosságát. A végsõ ítéletnapra vártak, melyben feltámadnak a halottak, s egy végsõ összeütközésre, mely minden dolog létezõ rendjét elpusztítja, hogy elõidézze a fény diadalát a sötétség felett.

A hívõktõl megkívánták, hogy rituális megkeresztelkedés révén megtisztuljanak, s részt vettek egy olyan ceremóniában is, melyben bort ittak és kenyeret ettek az isten testének és vérének szimbolizálására. Szentnek tartották a vasárnapot, s az isten születését minden év december 25-én ünnepelték. Miután az isten befejezte földi küldetését, társaival együtt részt vett az utolsó vacsorán, mielõtt felszállt volna a mennybe, hogy fentrõl védelmezze örökké a hívõket."

Ezen kivul meg egy sereg hasonlosag talalhato Jezus eletevel. Szoval ha Jezus letezett is, es tenyleg jelentos is volt a hatasa, a legtobb cselekedetet, a fennmaradt legendaja legtobb elemet valoszinuleg atemeltek korabbi mitologiakbol.

Ha az ember olvasgat a vallastortenetet, konnyu megfigyelni egyfajta evoluciot. Az egymast koveto/felvalto vallasok egymasra epuleset. Szerintem tok erdekes. Leginkabb azt talalom megleponek, hogy egy vallasi hivatasu ember ezekkel tisztaban van, hisz jo esellyel tanulta, megis mennyire a sajat megszokott valtozatat tekinti abszolutnak. Azt hiszem jelentos a szerepe annak, hogy az ember milyen kornyezetben no fel, mi "ivodik bele". Ezert is van, hogy a vallasos szemlelet tulnyomoreszt "oroklodik".. (ugy ertem vallasos kornyezetben szinte torvenyszeruen, e hianyaban viszont nem tul jellemzo)

Ja mielott ramzudulna valami vallasi flame, ezt probaltam nem annak szanni 😊 Ha van vki ember, aki ez iranyban tajekozott, szivesen vennem, ha hozzaszolna.
mikike
ehh, úgy látszik szerinte igen
egyébként olvastam olyan elemzést, ami szerint jézus tudatosan nem reklámozta a lélekvándorlást, mert indiában ahol ez elterjedt nézet igen lusták az emberek, mindent majd a következõ életükben akarnak megoldani
és nem akarta, hogy mi is így gondolkozzunk, tegyük meg most, amit tudunk

Pluskast
A biblia topikba már írtam de ide hátha hamarabb benézel de ha már ott megírtad akkor itt ne válaszólj😊) Szóval akkor mi van a tisztítótûzzel?

Astaroth
Szóval érezzem magam szarul a halálos ágyamon...

SRobert
Egyszerûen más a két felfogás a világnézet/világkép terén.

Most azt a témát, ha ki is hagyom, h eredetileg mit tanít a Biblia az emberrõl és a pokolról, ami teljességgel kizárja a lélekvándorlást, akkor is rengete dolog van.

Röviden:
A zsidó felfogás apszolut lineáris. Tehát tart a világ valahonnan valahová. Isten a történelemben nyilatkozik meg, ami elõrfelé halad és bár nincs új a nap alatt történésekben és morális problémákban, nincs ismétlõdõ ciklikusság, ami a lélekvándorlás hit kialakulásának egyik alapja.
A halott ember minden zsidó/keresztény hagyomány szerint Iszenhez (vagy ha bebukta akkor a pokolba) kerül, vagy rögtön, vagy a feltámadás után. És a személyiségét kapja vissza, azt, amit 1 darab élete során "fejlesztett".
Az élet könyve is egyértelmûen olyan kifejezés, ami egy életre vonatkozik.

Morális alapon is ellentmond: a zsidó hagyományban a törvény betartásán múlik az ember halál utáni sorsa. A kabbalába azért is kerülhetett bele a lélekvándorlás, mert ez még nem teljesen kizáró ok, ha az addigi túlvilághitet és az istenhez kerülés fogalmát kicsit módosítják.
A kereszténység és a megváltás hitének megjelenésével viszont ez abszolut kizáródott, mivel a megváltás alapja a Fiúban való hit, a megváltás szükségességének elfogadása. Ez pedig kizárja a lélekvándorlást morális alapon, mert az tulajdonképpen önmegváltást tanít.

Ez még mindíg nem zárná ki a lehetõségét, h addig vándorol az ember lelke, amíg egyszer el nem fogadja Jézust, de ezt meg az az egyértelmû tanítás zárja ki, h az embert Isten állandóan keresi, állandóan felkínálja neki ezt a lehetõséget, tehát egy élet alatt minden lehetõsége megvan a megtérésre.

Ez már így is hosszú lett. 😄

Pluskast
Ebbe ne menjünk bele kedden szakítottam....😊

Astaroth
Igen mert szerintem a szerelem nem probléma. Egy nõ az mondjuk lehet...

Pluskast
Na hát konkrétan ez a szerelemre nem igaz😊)

Astaroth
Egy adott probléma azért van hogy legyõzd. Ha tényleg legyõzted, nem tér vissza. Így az ember csak fejlõdik, visszafejlõdés valójában nincsen.

Pluskast
Akkor ebben az esetben úgy kérdezem tõlled, hogy konkrétan mire gondolsz amikor azt kérdezed, hogy nem tudok e tovább fejlõdni? Merthogy az én meglátásom szerint ember vagyok. Se több se kevesebb. Ugyanúgy csinállok jó és rossz dolgokat az életemben mint bármelyik más embertársam. Ha arra gondolsz, hogy törekszem e arra, hogy emberibb legyek akkor a válaszom erre az, hogy megpróbálok.

SRobert
És mennyire "elfelejtett". 😊