Jézus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dzsizszmájlóód tú
A kereszténység humanista megfogalmazása. 😄
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
János ev. 10.17-18
Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.
Senki sem veszi azt el én tõlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
IGY DÖNTÖTT JÉZUS!
Csak azok utálták, akik féltették a társadalmi pozíciójukat, hogy Jézus elveszi, pedig nem is ez érdekelte. És azok utálták, akiknek volt takargatni valójuk, mert Jézus megmondta a kósert! Most is ugyanez a helyzet. Jézust lehet utálni és lehet szeretni. Mindenképpen dönteni kell. és a döntés halálos kimenetelû!
Dzsizszmájlóód tú
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Dzsizszmájlóód tú
ezek szerint 1millió légy is tévedhet...)
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
de remélem ez változni fog
Az hogy vannak örökérvényû dolgok, amit más vallásban is megtalálható ez igaz, de pl amit marxék hirdettek, hogy mindenki egyenlõ ez is igaz......és ez is vallás volt...Még is jó volt?
Dzsizszmájlóód tú
Dzsizszmájlóód tú
Dzsizszmájlóód tú
Dzsizszmájlóód tú
én is mindig azt mondom, hogy nem ismerek olyan embert aki alapvetõen megváltozott volna
de mégis azt hiszem, hogy a különbözõ traumák, amik az élet során érik az embert némiképp változtatnak rajta
de abban is biztos vagyok, hogy jézusnak tényleg megvan az ereje ahhoz, hogy valakibõl kiszedje a hibás részt, mint valami nagy radír, , ahogy gyógyított is embereket
de sajna én nem ismerem jézust, így magamnak kell küzdenem
Mindkét dologért van hasonlóság, de a modern mithrás "mániások" szándékosan kidomborítják a hasonlóságokat, a külömbségekrõl meg mélyen hallgatnak. 😊
Bûnösök vagyunk, azok is maradunk. A változás egyedül csak jézus útján lehet, mert nem mi változunk meg -mert nem tudunk- hanem õ változtat meg!
Dzsizszmájlóód tú
Dzsizszmájlóód tú
Tehát mikorra megtudjuk, hogy jó pap-e, már nem tud ide írni. 😄
Dzsizszmájlóód tú
-Az hogy a re-az ujrát jelent. jézus, pedig csak egyszer volt "inkarnálódva" emberi testbe.
"Mi az hogy csak úgy vagy a pokolban, meg a mennyben. (mi lehet a mennyben ami egy idõ után nem unalmas."
-Nem tudom. De hol van az leírva a Bibliában, hogy lesz pokol? A bibliában az örök élet vagy az örök halál van leírva. Az örök halálnak nem kell hely. Vagy igen?
"Mi okozza hogy jónak születtél, és hogy egyeseknek esélyük sincsen a mennyországra"
-semmi, ugyanis senki sem születik jónak, mindenki bûnösen születik, az esély a menyországra abban van, hogy Hiszel Jézus Krisztusban....Önmegváltás nincs. Szarból nem lesz arany...
"Ha az életben Isten megbocsátja a bûneinket,a túlvilágon miért nem fogja."
Ki mondta hogy lesz a túlvilágon bûn? Tudod mit jelent a Bûn? Nem az hogy csokit loptál vagy ilyesmi..vagy rosszabbat. Ezek csak a következményei a bûnnek. A bûn az, hogy Istentõl elszakadva élünk és nem vagyunk vele egy közösségben és nem hallgatunk rá. Ez a bûn. A többi a következménye. Ha a túlvilágon Istennel leszünk, nem lesz bûn ebbõl adódóan,és így nem lesz mit megbocsáltani....Ezt lehetne hosszabban is kifejteni, de a lényeg ez.
Dzsizszmájlóód tú
talán barbiföldön
A vallások talán valamikor rájöttek a tudás kis darabkáira, de sajna utánna kikiáltották, hogy csakis õk ismerik a teljes tudást és mindenki más húzzon a rákba.
Néhány tudós most épp a vallásokat próbálja összehsonlítani, hogy rájõjjön az egyezõ elemekre.
Konstantin ugyanis "megtérése" elõtt a Sol Invictus vallás híve volt, ami tulképp mithras vallás.
Így lett szombatból vasárnap az istentisztelet napja, így kerültek babiloni elemek a keresztény szokásokba, lett dec 24 a karácsony ésatöbbiésatöbbi
Tudod, ez egy hit, nem kell hinni benne, ha nem akarsz. 😄
II-es kötet asszem 😄
"Mithrász imádói erõsen hittek egy égi menny és egy alvilági pokol létezésében. Hittek abban, hogy az isten jótékony erõi szánják szenvedésüket, s az eljövendõ világban megadják nekik a halhatatlanság és az örökös megváltás végsõ igazságosságát. A végsõ ítéletnapra vártak, melyben feltámadnak a halottak, s egy végsõ összeütközésre, mely minden dolog létezõ rendjét elpusztítja, hogy elõidézze a fény diadalát a sötétség felett.
A hívõktõl megkívánták, hogy rituális megkeresztelkedés révén megtisztuljanak, s részt vettek egy olyan ceremóniában is, melyben bort ittak és kenyeret ettek az isten testének és vérének szimbolizálására. Szentnek tartották a vasárnapot, s az isten születését minden év december 25-én ünnepelték. Miután az isten befejezte földi küldetését, társaival együtt részt vett az utolsó vacsorán, mielõtt felszállt volna a mennybe, hogy fentrõl védelmezze örökké a hívõket."
Ezen kivul meg egy sereg hasonlosag talalhato Jezus eletevel. Szoval ha Jezus letezett is, es tenyleg jelentos is volt a hatasa, a legtobb cselekedetet, a fennmaradt legendaja legtobb elemet valoszinuleg atemeltek korabbi mitologiakbol.
Ha az ember olvasgat a vallastortenetet, konnyu megfigyelni egyfajta evoluciot. Az egymast koveto/felvalto vallasok egymasra epuleset. Szerintem tok erdekes. Leginkabb azt talalom megleponek, hogy egy vallasi hivatasu ember ezekkel tisztaban van, hisz jo esellyel tanulta, megis mennyire a sajat megszokott valtozatat tekinti abszolutnak. Azt hiszem jelentos a szerepe annak, hogy az ember milyen kornyezetben no fel, mi "ivodik bele". Ezert is van, hogy a vallasos szemlelet tulnyomoreszt "oroklodik".. (ugy ertem vallasos kornyezetben szinte torvenyszeruen, e hianyaban viszont nem tul jellemzo)
Ja mielott ramzudulna valami vallasi flame, ezt probaltam nem annak szanni 😊 Ha van vki ember, aki ez iranyban tajekozott, szivesen vennem, ha hozzaszolna.
egyébként olvastam olyan elemzést, ami szerint jézus tudatosan nem reklámozta a lélekvándorlást, mert indiában ahol ez elterjedt nézet igen lusták az emberek, mindent majd a következõ életükben akarnak megoldani
és nem akarta, hogy mi is így gondolkozzunk, tegyük meg most, amit tudunk
Most azt a témát, ha ki is hagyom, h eredetileg mit tanít a Biblia az emberrõl és a pokolról, ami teljességgel kizárja a lélekvándorlást, akkor is rengete dolog van.
Röviden:
A zsidó felfogás apszolut lineáris. Tehát tart a világ valahonnan valahová. Isten a történelemben nyilatkozik meg, ami elõrfelé halad és bár nincs új a nap alatt történésekben és morális problémákban, nincs ismétlõdõ ciklikusság, ami a lélekvándorlás hit kialakulásának egyik alapja.
A halott ember minden zsidó/keresztény hagyomány szerint Iszenhez (vagy ha bebukta akkor a pokolba) kerül, vagy rögtön, vagy a feltámadás után. És a személyiségét kapja vissza, azt, amit 1 darab élete során "fejlesztett".
Az élet könyve is egyértelmûen olyan kifejezés, ami egy életre vonatkozik.
Morális alapon is ellentmond: a zsidó hagyományban a törvény betartásán múlik az ember halál utáni sorsa. A kabbalába azért is kerülhetett bele a lélekvándorlás, mert ez még nem teljesen kizáró ok, ha az addigi túlvilághitet és az istenhez kerülés fogalmát kicsit módosítják.
A kereszténység és a megváltás hitének megjelenésével viszont ez abszolut kizáródott, mivel a megváltás alapja a Fiúban való hit, a megváltás szükségességének elfogadása. Ez pedig kizárja a lélekvándorlást morális alapon, mert az tulajdonképpen önmegváltást tanít.
Ez még mindíg nem zárná ki a lehetõségét, h addig vándorol az ember lelke, amíg egyszer el nem fogadja Jézust, de ezt meg az az egyértelmû tanítás zárja ki, h az embert Isten állandóan keresi, állandóan felkínálja neki ezt a lehetõséget, tehát egy élet alatt minden lehetõsége megvan a megtérésre.
Ez már így is hosszú lett. 😄