Íjászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az nem borjú, hanem bébiboci :-)

Íjjal lõtték ki a borjút

A Zalakarosi Rendõrõrs munkatársai a közelmúltban sikerrel derítették fel egy borjúvágás és lopás gyanúsítottjait, akik az adatok szerint az állatot elõzõleg egy számszeríjjal lõtték le.

2005. január 8-án jelentették a Zalakarosi Rendõrõrsre, hogy ismeretlen tettes behatolt egy zalakomári tehenészeti telepre, ahol egy kb. 200 kg tömegû borjút levágott. Az állat combjait kivágta és eltulajdonította, míg további részeit a helyszínen hátrahagyta. Cselekményével mintegy 150.000 forint kárt okozott.

Az eset kapcsán ismeretlen tettes ellen elrendelt nyomozás során a zalakarosi rendõrök olyan információk birtokába jutottak, hogy a cselekményt egy zalakarosi és egy zalakomári férfi követte el, és az állatot íjjal lõtték le. Február végére el is jutottak egy 24 éves zalakarosi és egy 19 éves zalakomári fiatalemberhez, akik kihallgatásuk során a cselekmény elkövetését elismerték. A házkutatások során a rendõrök Zalakomár községben megtalálták, és le is foglalták az elkövetéshez használt eszközt, egy számszeríjat és a hozzá tartozó vesszõket, illetve ugyanitt még néhány 0.22 és 7.62 kaliberû lõszert is találtak. Megállapítást nyert továbbá, hogy a gyanúsítottak és az eltulajdonított hús helyszínrõl történõ elszállításában egy szintén zalakomári fiatalember mûködött közre gépkocsijával, némi hús ellenében.

Az ügyben a Zalakarosi Rendõrõrsön lopás, orgazdaság és lõszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást.

😄DD

Bandew
Király! Én meg tegnap felszálltam a metróra, és mit látok?
Két srác talpig páncélban felfegyverezve középkori fegyverekkel. :-D

Ott hülyéskedtek, aztán meg leszálltak. :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

PResident Evil
lol 😄DD

hehe..
kb 8-10 nyilvesszö egy embernél, persze menet közben fel is lehet szedni öket meg stb 😊

The Garrett
és hány nyil van 1 embernél dm ben pl? 😄 vagy ellövöd, félóra keresgélés, megint lõssz?

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

ok 😄DD

mindent szoktunk jáccani; deathmatch, teamdeathmatch, ctf, stb 😊 3 vs 3 általában, de van amikor többen vagyunk 😊

mi is most toljuk az uj fajta játékunkat:
2 csapat, mint a paintball, csak házi készitésü ijjakkal (kb 50m a hatotávolság 😊, nád nyilvesszök a végükön pedig kis henger fábol hogy ne üssön nagyot.
van 2 fasza bázis az erdöben, azt ott toljuk hehehe...
zöld ruha, sapka stb.. ugy hátbalöttem a havert..wehhehehe... tiszta király!

The Garrett
Hehh 1 ismerõsöm vett most a ballagáson összegyûjtött pénzébõl 1 íjat és mesélt 1-2 érdekességet.
Pontosan nem emlékszem hány fontos íj meg ilyenek, de a betonfalba 2-3 centis lyukat ütött, mikor mellélõtt vele. Kezdõ még 😉 . És a legdurvább hogy még a vadészíjakra se kell fegyvertartási engedély, pedig azzal bõven át lehet lõni akár 2 embert is. 😛 TEhát simán veszélyes.

Meglentebb írtátok hogy mennyi a lõtáv. NA ezzel fellõtt kb vízszintestól 60 fokban és nem találtuk sehol a kilõtt vesszõt. Szabvány focipálya egyik végébõl másik fele.

Nemmondom, énis kedvetkaptam 😉 Majd csinálok õsmagyarosnyilazós fényképeket 😉

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Bandew
Ne írj semmit, és akkor down lesz. :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

mondom down 😄DD

PResident Evil
he? 😄

nem,
akkor dáuvn 😄DD

PResident Evil
na mivan ? djuice reklám ? 😄DD

ápp 😊

Mhosah Myth
Tudok róla mert én is szoktam lenni... Persze az más kérdés hogy 90 méter az elég gáz ahoz hogy valaki jó pontokat érjen el... 😊))

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Gyadi
Hivatalos versenyeken max 90 méter a lõtáv, amúgy jóval messzebbre elmegy a vesszõ, persze íjtól függõen.

\"I wish my lawn was emo, so it would cut itself.\"

nekem kb 100-120m, legalábbis ezt mondták. 😊

Mhosah Myth
Sõt dehogyis ha belegondolok az íjamnak az átlagos lõtávja kb. 100-150 méter ha célra lövök... Viszont ha mondjuk 60 70 fokkal feljebb lövök vagyis a levegõben akkor 3-400-ba benne van... 😊)))

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth

Punker
ott a stadion....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mhosah Myth
Én inkább nem próbálom ki mert az enyém elvisz 100 200 ig is... 😄 Még a végén valakit lelövök...

sztem is addig visz el, amikor én csináltam ijat akkor mi is lemértük és kb ennyi jött ki

Mhosah Myth
Csak mert én 15-25 között benne vok a 10-esbe... 😊
40-en 5-6-7 pont körül vok.... Ált.

Punker
valszeg addig visz el

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mhosah Myth
Mármint milyen szempontból van ez a 30-40 méter??? Addig visz az íj vagy 40 méteren találsz el egy 50-es táblát???

David2
jah, én is lõttem már párat...természetesen sajátkészítésû íjon,(egyszerû mogyoró bokor vastagabb ága) de azért jó lenne. De nincs mit kilõni vele😞(. Nád+ végén bodzával,qrva pontatlan. A fából faragott nyíl már bejött, de egyenes ágat találni meg kifaragni nagyon nehéz😞(. 30-40 m már jó, mármint lõtáv?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

PResident Evil
hmmm thx... most magozok egy óráig 😛

Bandew
#56-ra valaki lécci, mert tényleg nem akarok díszkardot venni. Kiváncsi vagyok mennyibe kerük egy igazi kard.

hohohóóóó.. pallos is van? ez kira! nómennyi lehet egy ilyen kira 2m-es kard? már régi vágyam hogy beszerezzek egy olyat, már probáltam kovácsolni is magamnak😊

a Grózer long bow-ok mért olcsobbak a Gelencsér-ieknél? mer apám long bow-ot szeretne csináltatni, (persze tiszafábol) és ha ugy csináltatjuk az mennyibe kerülne? tudja vki? (a fát apám vinné)

na, izé, ez bonyolult ugyhogy lerajzolom majd, ok? (de lehet hogy egy kicsit kezdetleges lesz ugyhogy majd a barátod eldönti hogy igy jo lesz e)

mikike
mit mondott?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

nem rakták át a sport forumba?

most kérdezem😊

Punker
ugyanúgy mûködik mint a sport lövõknél a fegyverviselési....

Bandew
De ez hogy mûködik.
Be kell mennem valahova, hogy:
-Csókolom, kardozni akarok! :-)

Bandew
Na de az IGAZI kard 60e vagy az csak díszkard?

Punker
lol

Mhosah Myth
Íjhoz nem kell fegyverviselési engedély csak az a lényeg hogy az utcán ne úgy szaladgálj hogy fel van ajzva az íj mert akkor olyan pénzbírságot kapsz hogy csak na... 😄

Ja igen a vesszõknek sem árt valami a hegyére mert azért is megszivathatnak a zsaruk.... Habár mondjuk én egyszerû celofánt szoktam rátenni... 😄D

Punker
kardhoz kell fegyverviselési hogy mászkálhass vele

Gyadi
Habár sok olyan verseny van ahova ezt sem kell vinni, szal nem kell.

Gyadi
Én Sportegyesületi, azonbelül pedig Íjász szakosztályban vagyok. Szerintem nem kell, de lehet hogy kell hozzá "kék könyvecske" magyarul Tagsági kártya.

mikike
megkérdezted, hogyan lehet készíteni számszeríjjat?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Sadun Tryst
nem lehet több 60e forintnál... ismerõsömnek van. Õ még úgy csináltatta... az 25e volt még 15 éve! szal valahogy így számolj...

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

ÁRA?
Sadun Tryst
szívesen válaszolnék, de erre én is kíváncsi vagyok. mert egy japán kardra nagyon fáj már a fogam... 😊
mondjuk 1 ilyen nem lenne rossz 😊

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

Bandew
#37 -re :-D