Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudod azon gondolkodtam múltkor, milyen lenne a világunk, ha nem a kapitalizmus tombolna, hanem egyszerûen mindenkinek lenne egy kis háza kis gyermekkel, kis gyümölccsel, kis virággal. Elmenne színházba, kirándulni, kiállításra, koncertre, barátokhoz.
Régen nagyátlagban az emberek sokkal boldogabbak voltak.
Azt hiszem nincs is értelme tovább fejtegetnem az egészet. Az elején abbahagyom.
Egyértelmû, hogy egy fiatal gyerek vagy, akinek fogalma sincs semmirõl. Kicsit unatkozol és mivel a körödben az a felkapott, ha ilyen nézeteket hangoztatsz itt is elõjött belõled a "humánum".
Nem bántalak, inkább azt mondom: TANULJ.
egy fajnak az univerzumban található (egyáltalában) alkalmas bolygók egyikén való, és azon pont az evolúciós fejlõdés megfelelõ szakaszába éréséhez (gondolkodás képessége) szükséges idõ ÉS! tér együttes!, olyan közeli megegyezése a másik, megtalálandó és legközelebbi fajjal, hogy szemernyi esélyük is legyen a másikra rátalálni, csillagászatian nagy valószínûtlenséget hordoz magában, a legjobb szó a leírására a "lehetetlen", illetve a "közel lehetetlen".
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Komoly mondanivaló, epikus zenék. Meg bennehagynék egy iPhone-t is ahogy elõveszi, de nem tud végül kit felhívni így belehajítja a tengerbe.. majd a kamera elmegy az ég felé és homályosodik.. közben zongorajáték, és enyhe szél fú.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
HANEM
pl.: idegen faj (értelmes) megtalál téged, elhalmoznak mindennel, kaja, pia, ruha, luxus villa, hifi, kosárpalánk, fürdõmedence, ájfon :)), fotosop, fû, whiskey, szivar, francia borok és sajtok, egy Bentley, és stb stb, bármi ami kell, nem kellene dolgoznod, nem lenne pénz (minek?) DE: soha nem látnál több embert, mert rajtad kívül nem lenne már 1 sem!! És ezt bizton tudnád.
Ne mondd hogy ez nem billentene ki alapvetõen sarkából egy (akármilyen értelmi szinten lévõ) egészséges emberi elmét!
Tutira lennének kirohanásai, gyanítom szuicid rohamai is, majd összeomlás közelébe érve mélyen vallásossá és/vagy filozófikussá válna...
Talán egy célja maradna végül: megírná a "kezdet és a vég könyvét"... csak kinek?....
talán egy új (még meg sem született) fajnak a leendõ Bibliáját...
:)
de hát megöregszik és meghal.. :)))
Fajának utolsó egyede.
Nyilván Õ ezen nem gondolkodik el, de érdekes (és morbid) lenne ezt átélni emberi értelemmel...
Nem szívesen lennék abban a helyzetben.. azt hiszem az alapvetõ értékrendje átformálódna annak a személynek (vagy megtébolyodna).
Bár ez már inkább etikai kérdés...
<#fejvakaras>#fejvakaras>
Hogy valojaban miert is tortenik ez, miert is jo h tovabb el a faj, miert is jo ha egyaltalan letezik a faj, erre a materialistak szerint a valasz az, hogy nem jo, ertelmezhetetlen, nincs ertelme az eletnek, csak onenntarto automatikus mechanizmus.
A vallasok mar ertelmet adnak neki, de soxor alapveto logikai bukfencekkel..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
a gének tovább-adásából lehet hogy csak nyûgje van valakinek, mert sokszor nem egyszerû felnevelni, de mégis ezt akarja az illetõ, továbbadni a génjeit, vagyis kielégíti a szükségét, többet kap vele (~'haszon') Ha nem érné meg, akkor nem lenne ember a Földön, ezt a haszon-nem haszon dolgot mondd nekik :)
Az elet ertelmet nem tudja senki, bar elmelkedni lehet rola.
2 fo megkozelites van, a materialista es a vallasos. Az elobbi a let ertelmet tagadja, utobbi pedig konkret valaszt ad ra.
A fajfenntartas baromsag, mert mi haszna van egy egyednek abbol, hogy a faj amihez tartozik fennmarad? Az egyed el, hogy unokai is elhessenek csak egy onmagara hivatkozo magyarazat. A filozofalashoz kell logika is, ok-okozat nelkul a hipotezis nem er semmit. Ha mar az ontologiai hattertudas amugyis hianyzik.
Persze bizonyitani megfigyelessel vagy kiserlettel igy is nehez vagy lehetetlen, viszont logikai szinten meg kell hogy allja a helyet, legalabb egy vizsgalati metodus alatt, hogy teoria alapja lehessen.
Tehat ha sajat elmeleted van, azt jobban ki kell dolgoznod, mint a #5279-et, Dosztojevszkij pedig remek iro volt es lehet, h igaza van, de nehany kiragadott mondata meg nem egy egesz teoria, sot kulonbozo elmeletei az eletrol gyakran ellentetesek egymassal, mint nehany mas nagy ironal, pl ezert is szeretjuk oket; hogy nem egyszeruek. :)
Inkabb varnek a topikban kidolgozott altalanos metafizikai kovetkezteteseket filozofusoktol vagy vallasbol azt tovabbgondolva, de csak igy hasrautve hattertudas nelkul kigondolva egy uj vilagot, az meredek ill. gyerekes.
Ezt nem rad ertem, hanem mindenkire.
Sokan vitatkoznak pl a Bibliarol ugy, hogy eletukben nem olvastak..
(humán->germán földmûves) legyártanak 245345 db atombombát és szétdobálják a nem-humán-ok által lakott földrészeken! többek közt ázsia,afrika,dél-amerika és ausztália stb. szval az élet értelme: kiírtani minden nem-humán fajt, hogy csak a genetikalag tökéletes germán faj maradjon!mert a többi faj csak hulladék selejt, nem érdemesek az életre!
vélemény?
\"You are fucking crazy people!\"
Elõzõ kedden elbeszélgettem egy depressziós "társ"-féleséggel. nem Társ. csak tudjuk hogy hasonlók vagyunk, de ettõl függetlenül ritkán beszélünk. szerintem. Meséltem neki egy könyvrõl elõzõ kedden. Múlt csütörtökön elkérte és olvasta a könyvet. Legutoljára azt a részt olvasta amit én ajánlottam neki.
Ma begyógyszerezte magát. Tudom hogy nem ez volt csak az ok de talán hurrikán ami megadta neki az utolsó "lökést" beszélnem kell vele ha magához tér. De mit mondjak neki? inkább kérdezni fogok, azt hiszem.
- Mivel a természet nemcsak megtagadja tõlem a jogot, hogy õt kérdõre vonhassam, de egyáltalán nem is felel nekem - éspedig nem azért, mert nem akar, hanem azért, mert nincs mit felelnie -
- Mivel megbizonyosodtam arról, hogy a természet (tudtomon kívül) saját magamat jelölte ki, hogy válaszoljak saját kérdéseimre (miután mindezt én mondom önmagamnak)
- Mivel, végezetül, a dolgok ilyetén elrendezése mellett, egy személyben képviselem a fel- és alperes, a vádlott és a bíró szerepét, valamint merõ ostobaságnak tartom a természet részérõl ezt a komédiát, a magam részérõl pedig megalázónak végigjátszani
- Ezért, elvitathatatlan fel- és alperesi, bírói és vádlotti minõségemben a természetet, amely egyszerûen és arcátlanul szenvedésre teremtett, ezennel önmagammal együtt halálra ítélem...
De mivel a természetet nem pusztíthatom el, önmagamat semmisítem meg, pusztán azért, mert unom viselni a zsarnokságot, amelyben senki sem bûnös." {Forrás: Dosztojevszkív: Tanulmányok, vallomások}
(((((((A Black metálnak nevezett felettébb "érdekes" könnyûzenei mûfaj felháborodottságot, haragot és kétségbeesést fejez ki.)))))))

"ha az emberiség kihalna" - kihalna inkább helyett végleg megszûnne(lásd:Jurassic park).
Emberiség alatt meg most nem csak a fajt értem, hanem minden fontos dolgot, amit az emberek magukénak mondhatnak, nevezzük hagyatéknak. Az emberi forma elég korlátolt, elõbb utóbb lehet új formát kell öltenünk, ha tovább akarunk lépni, tehát a faj kihalna, de az emberiség hagyatéka tovább élne.
Ezeken kívül is azért még több sebbõl is vérzik amit mondtam. Pillangó hatás is bekavarja a dolgot, assziszed tök jó amit csinálsz meg van értelme, de lehet végül az ellenkezõjéhez vezet. Pl egy olyan embert segítettél, aki romba dönti a világot,stb... Vagy nem csináltál semmit és ezzel lehetõséget adtál egy olyan embernek, aki sokkal jobban csinálta... Csak remélni lehet, hogy a "lenyomatod" által keltett cselekményhullámok a halálod után is olyan irányba tartanak, amit te is gondoltál. Bonyolult dolog ez, ne menjünk bele.
Szóval szerintem az élet értelme a folytonosságának fenntartása, abban a reményben, hogy elvezet minket egy olyan állapotba, ahol tudni fogjuk, hogy mi az élet értelme vagy kiderül, hogy nincs, de nincs is szükség rá. Ahhoz , hogy akkor majd tudjuk fejlõdnünk kell, fejlesztenünk önmagunkat, hogy többé váljunk mint amik most vagyunk, csak emberek. Szóval röviden jelenleg az élet értelme az értelem keresése maga. Alapvetõen tehát az életnek nincs értelme, nekünk kell találni egyet. És majd a jövõben derül ki csak, hogy az az értelem igaz volt-e vagy hamis. Hétköznapi dolgokra lefordítva mik lehetnek ezek: Család, bármilyen olyan dolog, amivel hozzájárulsz ahhoz, hogy többek legyünk és megértsük a minket körülvevõ világot és önmagunkat, ez a hozzájárulás lehet akár közvetett is. Pl akik a szemetet elviszik emberek azok is közvetve hozzájárulnak, mert segítik azt aki közvetlenül hozzájárul, pl valamilyen kutató.
Jelenleg a folytonosság alatt csak a faj, értékrendünk, nézeteink, ilyesmi dolgok folytonosságát értjük, de nem a saját életünkét, tudatunkét. Talán egyszer ez megváltozik.
Ha ez a mondás igaz, akkor szerintem semminek nincs értelme: "Minden dolog, aminek kezdete volt véget is ér egyszer".
Dióhéjban kb ennyi amit a témáról gondolok. <#pias>#pias>
Az "értelmes" haláltól én sem félek, azonban az erõszakostól igen.
S mintahogy mindennek van ellentéte, az életnek a halál.Különben nem tudnád mi az élet.
A haláltól félni nem érdemes. A szorongás csak eltávolít az élettõl. Annyira boldognak kell lenni, hogy azt érezhesd, hogyha ebben a pillanatban meghalnál, úgy éreznéd, érdemes volt élni, és sosem maradtál le semmirõl.
Úgy élhetsz ahogy akarsz. Ha erre a felismerésre eljut valaki, már nem is kell félnie a haláltól, nem húzza vissza a baj, vagy a pénz és megvilágosodik, hogy az élete értelme önmaga és amit kialakít "vonzáskörzetnek", vagy amiért meg is halna. Mondjuk a mûvészet. Mondjuk ilyesmi.
Mert nem gondolnak Bele. Minek? Amiután belenéztem a közepébe, és hogy rettentõ rossz volt, az azt követõ héten már nem gondoltam rá, mert tenni kell (ÉLNI) a következõ dolgot amit egy élõlények élnie kell.
De attól az még ott marad, hátul, és ember legyen a talpán, ha azzal a ténnyel akar szembesülni (nem szimplán elgondolkozni róla) hogy nem fog létezni, még csak érezni és gondolkodni sem tud majd róla mert meghal.
\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
Roma aeterna est. Az élet elõttem áll, és nem látok tõle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...
lehet, h nem vagyok se szomjas se éhes, de ebben mi az értelem?
ettõl nem érzem jobban magam, csak megvan egy alapjárat...
Roma aeterna est. Az élet elõttem áll, és nem látok tõle semmit. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál...