Jiu-jitsu
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
A terdes/combos rugasokat a sipcsont kulso izmos regiojaval szokas blokkolni, beleallni, vagy elmozogni. A pro ketrecesek, a kyosok, a thaiosok mind ezt csinaljak. Lenyegeben a legrosszabb, amit tehetsz az, ha odalogatod a terded, esetleg ha a tokoddel haritasz az lehet csak rosszabb :)
Még régebben kaptam én a térdembe olyat, hogy majd megszültem, a csávó meg csak lesett... meg sem érezte sztem a sípcsontja. Ez még kezdõbb koromban volt. Azóta már mindenhol kemény vagyok... persze a térdemet nem direkt keményítettem ki, hanem így alakult. Mindíg oda rúgtak.
lovag jól mondtad: a küzdelem tényleg hatalmas ész játék. Én sose hittem volna, hogy ennyire, mikor még nem jártam le edzeni.
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
ezt a térddel rugásvédést én sem javaslom, mert pl. az ember legszarabb (legsérülékenyebb) testrésze a térd, ezért hagyják abba a profi futók a versenyzést mikor még tök fiatalok, mert idõ elõtt szétmegy a térdük
És ha hagyja magát fejberúgni az embered akkor nyert ügyed van, ergo nem arra gondoltam.
amugy mi ez az elmozditod az embert a fejrugassal dolog? :)
Rúgjatok bele olyan valakibe full contact stílusban, aki ügyesen használja a lábát védekezésre (mondjuk a térdét) és ügyesen hajolgat. Igen bajos az ilyesmi. Ugyanis eltörhet a saját lábad vagy fejrúgásnál szépen arébb monzdítod az ellenfelet, ami számunkra jöhet lól is meg kevésbé jól is. Hatalmas ész játék a küzdelem és pont a gondolkodásra nincs idõ. Minek is nevezik az ilyesmit az irodalomban?
Uto harcba nem ajanlatos kezdeni veluk.
Ezeket a tanácsokat megfogadom, itthon van is gép nem is kell elmenni semerre.
Ide képet, hogy tudok beilleszteni?
Egyébként egy fiatal boxolóval én is találkoztam, lábát sose használta és mintha a küzdelem maga is tök szokatlan lett volna neki.
Ahogy antgecc mondta az teljesen igaz: hasizom sullyal, intenziven kis ismetlesszammal. Jo hir, hogy azt heti 1x is eleg edzeni, hogy fejleszd/fenntartsd. Ha mar ottvan rajta az izom akkor mar csak a zsiron mulik minden, es ekkor jon kepbe az extra lab es hatizom edzes. (a lab es a hat izmai messze a legnagyobbak, ezek egetnek legtobb kaloriat, az izom passziv allapotban is energiat fogyaszt, ezert -is- kell novelni a tomeget).
Futas, vagy vmi egyeb kardio edzes meg ugye alap barmit csinalsz (ezek zsirt csak akkor egetnek, ha 45-60 percig csinalod szunet nelkul, ha csak sziv-tudo kondi kell akkor eleg pl 30 perc is).
Lokalis zsiregetesrol mar belatta a tudomany hogy nem letezik, szoval a lent emlitett vegelathatatlan haspresek, meg hasonlok max unalomuzesnek jok, mert a hasizom relative nagyon kicsi a tobbihez kepest, nem sok energiat eget, es amugyis rovid tavu intenziv erofeszitesre van 'berendezkedve'. (gyors-voros-mittudomenmilyen izom, vagy hogy is hivjak ezt szakszeruen) Kajaban meg nagyon ra kell allni a sok tiszta feherjere(csirke, pulyka) es a keves zsirra.
Csinaltam 1-2 evig, teljesen szetszalkasodtam. De most epp lusta korszakomban vagyok, szamits ra ha elkezdesz osszezabalni mindent meg vedelni a sort, elmulik a hatas is. :) Persze azert turheto szint tarthato ugyis sok edzessel.
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
hasra szerintem a prés és a sima felülés a jó de a legjobb az a pipa meg persze a leggenyább is dehát a jó kondiért meg kell szenvedni :) vagy csinálhatod azt, hogy felemeled a lábad a fõldtõl kb 30 cm-re és megtartod közben elkezded csinálni a felüléseket naggyon egy kizsigerelõ gyakorlat de egyenes út a kockahas felé :)
most szombat az valószinû nem lesz jó, faternak segíteni kell telken, de amúgy se állok most úgy hogy elihassam a pénzem :D
Figyi fontos lenne a dologban egy-két apróság. Hasra kellene valami nagyon spéci gyakorlat azokon kívül amit jitsun veszünk. Már ha létezik olyan persze.. Na meg fenékre. Ez a két olyan testrészem ahol a zsír igaz csak gramm formájában de megtalálható rajtam. Egy grammot se akarok látni magamon :/ Meg mégizmosabb segget is akarok. Mindezt anélkül, hogy egy profi edzõnek kérném ki a tanácsát fizetés fejében.
Pontosítok a dobásos sztorin. A bokámra ejtettem rá mert iszonyat nehéz az ember. Folyton rámordított az edzõ, hogy "húúúúzd meg!" mert látta pöcsöltem volna ha nem szól :)) A lányokkal inkább otthon gyakorlatoztam volna mint edzésen, gyönyörûek (mar amennyi aktívan lejár), szexisek, kívánatosak stb.. Emellett a maguk 40 kilója nem okoz gondod semmiféle megemelésben.
Voltam futni megúszni, húú de nehezen ment.. Fõleg az úgymond lazító úszás. Biztos mert eddigi életemben keveset úsztam.?
Most ennyi.
Kis érdekesség: Volt nálunk egy agyontetovált srác. Még z arca is tetoválva voltrendesen, meg mindene. Ilyesztõen nézett ki. Állandóan keményített. Annak az embernek a combját hiábra rúgtuk, olyan kemény volt mint a beton. Már vagy 4 éve járt, mikor mi oda kerültünk. Öcsém pár hónapos edzés után összekerült vele. Öcsém már ez idõ alatt is állandóan küzdött. A srác nem... õ csak keményített és zsákolt. Azt hittük na ez kemény dió lesz öcsémnek, aztán mi lett? Öcsém úgy elverte, hogy a másik azt se tudta, hogy mit csináljon. Csóválta a fejét és nem hitte el. A gyerek egyszer se találta el öcsém fejét, öcsém meg rendszeresen megszopatta. Na mind1, nem ragozom. Ebbõl is csak az a tanulság, hogy csak az tanul meg verekedni (megvédeni magát
lovag: dél körül megírom, bár nem nagy vasziszdasz, nem egy profi edzésterv, de nekem és öcsémnek maximálisan bevált.
Belharcnal jol tudnak jonni a dobasok. Azert sem art sokszor csinalni, hogy tudd, hogy kell kivedeni. Nomeg az se utolso, hogy ne torjel szet a foldon ha vkinek sikerul, meg ne panikolj repules kozben :) Akik nem foglalkoznak ilyesmivel rutinszeruen, azok kicsit leblokkolnak, ha kiteped aloluk a talajt.
Mondja az edzõ ha õt megdobom bárkit megdobok.. Ami igaz is. Na majd belehúzok a kondiba!
Beficcennek neha ilyenek akaratlanul is, de aki biztonsagos sportra vagyik az inkabb sakkozzon :)
Nem egy egy apró ütésre vagy rúgásra gondoljatok, néha az ember ha baráti meccset is játszik, bele tud lendülni a küzdelembe és akkor nehéz odafigyelni, hogy pontosan térdre ne menjen a rúgás.. Ami még eszembe jutott azt legközelebb megosztom veletek drága olvasók/fórumozók...
Thai-on nekem a dobhártyám csapták meg jól ami 1 hétig fájt is, néha nagyon kellemetlen módon. Zuhanyozásnál fõleg. Mindezt szerényen kesztyûn keresztül.
Térdre sose rúgunk?? Nem értek vele egyet! Ill. valóban nem rúgunk de csak azért nem mert ha lezúzzuk a másik térdét abból nem edzés és fejlõdés hanem 3 hónap gyógyulás lesz :))
Térdre sose rugunk.
nade ne OFFoljunk ennyit :)
Gabee szerezz nõket aztan akkor megdumalom faterral, hogy csak vasarnap ugrok at hozza :))
jah és nekem barnat vagy feketet hozz pls :D
uv: végülis összeraktuk :/, csak jobban bele kell gondolni.
Nándi, ha hétvégén otthon vagy akkor találkozhatunk átugrom valószínû nagymuterékhez. Ha berúgunk akkor ott is alszok :) Könyveket is megbeszélhetjük.
Gabee da tehetség

ITF-re lehetne mondani hogy az utcai valtozat :)
jah egy jo tanacs csak olyan Taekwondo-s klubbot nezz ami az ITF-hez tartozik!
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Aki jitsus az kicsit vegyes (elmozog,rúg,üt stb..)
Judos keres egy kézfogást amibõl aztán dob vagy a fene tudja (õket nem láttam még sose küzdeni)
Thaios biztos, hogy állassal indít (mint a boxolók) :/
Ant amit írtál edzéstervet arra továbbra is töretlenül kiváncsi vagyok. Tán jobb mint amit eddig kaptam.
tegnap voltam Juhász Ferenc emlékversenyen, nagyon nagy volt
egyik havernak segítettem ukezni onvedelemben