1848

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mukika
amúgy az oktató küldetés elég jól megmutogatja a dolgokat.

mukika
azért! :D

0Fritz0
Lacus, Sippi! :)

Leszedem a gémet, aztán nyomhatnánk párat egymás ellen! <#pias>

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

0 töbet irtam

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

Én egybõl el foglaltam bécset utána meneteltem tovább
ilyen sereget ugye nehéz megálitani:137000ember 120ágyu 9652 lovas

Tom hogy nem tok hejesen magyarul irni vazze , :D extasys kenguru\" by meow:D

mukika
na most kezdtem el letölteni. hamarosan kipróbálom. <#finom>

Teperinke
Nem játszik senki ezzel?
Én próbálkozom vele, de rohadt nehéz. Az erdélyi hadjáratot próbálgattam, de a célt se tudom, hogy miket lenne a legfontosabb elfoglalni. Nincs leírva sehol. Aztán ha erõdöt ágyúzok az MINDIG hatástalan, akárhány ágyúval akármilyen tábornokkal csinálom. Így várat elfoglalni esélyem nemvolt még a gyakorlóküldetést kivéve.
A toborzás mocskosul sokáig tart, gyakorlatilag alig befolyásolja a dolgokat.
Akinek voltak sikerélményei a játékkal, adhatna 1-2 tippet.

Krinyo
multiban a legjobb <#eljen>

elverjük itt is a <#violent>szöviket Sippii:DDD<#violent>

Ob\'s stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, www.wwiionline.hu

mind1, már kivettem kedvencekbõl a topicot, innét má tõlem maradhat is :)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

mukika
:DDDD!

mukika
1-2 napig így lesz... felhívjuk rá a figyelmet. :)

nem lehetne kiveni topic cimábõl a pirod feliratot? nagyon irritáló :/

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

nemcsakfeel
ausztriában is meghirdetni a játékot, és õk úgyis osztrákokkal lennének :DDD
nekem most 1K val rohan lefele..

*hihi ** *

Sippie
Jah és persze az osztrák oldalt is többen irányíthatják, de ugyse akarna senki osztrák lenni <#vigyor>
Sippie
Jahjah <#nyes>
Mondjuk szerintem az se lenne butaság ha a multiba a magyar oldalt pl többen is irányíthatnák. Pl erdélyt más, délen más, meg az osztrákok ellenit is más.
Mindenki kapna pár olyan várost amin lehet gyártani, és azt csinál a saját hadseregével amit akar... Az megdobná a játékot szerintem.
Axon
Úgy gondolom máris remek ötleteket adtunk a fejlesztõknek az 1848 második részének elkészítéséhez <#vigyor3>

Sippie
Milyen világháború? Mi lettünk volna a világ <#hehe><#vigyor2>
Nekünk jönnek az amcsik... me hogy kell a kõolaj... hozzák a Shermant... mi meg visszük a Tast <#eplus2>
Axon
Na és persze gyarmatosítani <#nyes>
Lehet, hogy a II. világháború elmaradt volna. Vagy legalábbis 1-2 hónapos kis ütközetté szelidül <#vigyor0>

Láma!
<#eplus2><#nyes><#nyes>

Sippie
Az amerikai harc nem nagyon hozba lázba engem sem. Amúgy a játék nem is tûnt olyan extrának elsõre, de mivel 48as darab ezért kötelezõ minden fiatalnak, vagy öregnek. Legalább virtuálisan seggbe rúghatjuk az osztrákokat, akik cári segítség nélkül nem értek volna semmit <#violent>
Csak ki kéne bõvíteni a játékot, hogy utána oroszországot is el lehessen foglalni <#eplus2>
Solid Snake
Igyigaz <#papakacsint>
nem halt be de mind1..., az oldal is bejött és a letöltés is maxal jön... :)

M@TriX
jól behalt a sulinet.hu, pedig a vásárlások is ezen a szerveren keresztül mennek :) szívás

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

Botond
jól beszélsz
Axon
10 milla, hmmm. Gondolom egy magyar fejlesztésû stuff-ért ez nem rossz pénz. Az már más kérdés, hogy mondjuk mennyit keres egy Blizard-os játékfejlesztõ. Na de ez nem is ide tartozik.

Rákóczi-szabadságharc szuper!!
Bocskai-szabadságharc mégszuperebb!!! Mivel a családi hagyomány szerint õseim hajdúk voltak és Bocskai telepítette le õket. Akár igaz, akár nem, keménykezû hajdúként harcolnék. <#vigyor0>

Amerikaji szabadságharc nem kell! Abból amúgy is annyi van, hogy dunát lehetne vele rekeszteni, na meg azt csak fejlesszék az amerikajiak.

Ingyenes játék az 1848-as szabadságharcról

Ingyenesen elérhetõ az a magyar fejlesztésû stratégiai játék, mellyel az 1848-as szabadságharc eseményei játszhatók újra. A játékot a fejlesztõk eredetileg fizetõsnek szánták, ám az Oktatási Minisztérium fantáziát látott a programban, és támogatása révén ingyenessé vált a szoftver.

Az 1848-49-es szabadságharc eseményei elevenednek meg abban a magyar fejlesztésû játékprogramban, melynek teljes verziója mától tölthetõ le a 48.sulinet.hu címrõl. A hazai Hydrogame által fejlesztett stratégiai játékban újrajátszható a szabadságharc teljes egésze vagy akár csak egyes hadjáratai is. A program terjesztését az Oktatási Minisztérium vásárolta meg közel 10 millió forintért - ennek jóvoltából lett a játék ingyenesen elérhetõ.

A játék a korabeli Magyarország térképén játszódik, a játékos ezen irányíthatja a hadseregeket. A játékban három nemzet színeiben, 14 féle hadegység fordul elõ, hetven tábornok, képpel és egyedi tulajdonságokkal vezetheti a csapatokat. A történelmi múlttal ellentétben itt választható, hogy a cári csapatok beavatkozzanak-e a küzdelembe, vagy se - ezzel is nehezítve vagy könnyítve 48-as tábornokaink dolgát.

A program fejlesztõinek korábbi nyilatkozata szerint talán még idén elkészül egy, a Rákóczi-szabadságharcot feldolgozó játék, várható továbbá az amerikai függetlenségi háború, a Bocskai-felkelés, továbbá az egyetemes történelem több nagy háborúja, mint például a porosz-osztrák és porosz-francia harcok. A távlati fejlesztési tervek közt szerepel az egyes csaták játszhatósága is - jelenleg még a számítógép futtatja le a csatákat, s számítja ki az egyes seregek erõsségébõl, moráljából, ellátottságának fokából, hogy ki a gyõztes.

Axon
Természetesen örülök, hogy ingyenessé tették. Csak nem értem hogyan. Mármint hogyan lehet elérni, hogy az OM vagy bármi más minisztérium támogasson egy játékprogramot. Na meg arra is kíváncsi vagyok, hogy kaptak-e érte annyi pénzt mint amennyit az árusítás hozott volna.

mukika
<#wow2><#eljen>

BBird
Hardwireden írták, hogy win98 alatt grafikai bug van + egyéb.
Végülis ez sok embernek nem számít, de én majd a teljeset szedem le, illetve a javítottat. :-)
mi benne a hiba?

grebber
Szedem azt majd kiprobálom.

Next PC upgrade: 2022

Istencsászár
itt a full gamma

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár

http://48.sulinet.hu/letoltes.html

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Seth
Nemtom, holnap akarom letölteni...

PSN ID.: Beegabor

BBird
Amit most elérsz, állítólag hibás. A holnap nyilvánosság elé kerülõ verzió lesz a jó. Várjuk! :-)
Seth
már ma is leszedheted

PSN ID.: Beegabor

BBird
hardwireden most olvastam: OM támogatással ingyenesen elérhetõvé teszik, március 10.-tõl. <#eljen>
még pár nap :D

mukika
"02-18

Az 1848 végleges magjelenési idõpontja: 2005 március 10."

:P

AnuluWork
Várjuk!

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

márc 10 :D

Botond
nem tudom,nekem vhogy nem jött be,pedig nagy híve vagyok a körökre osztott stratégiának,de még próbálkozok azért,hátha elkapom a fonalat
mukika
na volt idõm megnézni és IGEN! Nekem is bejön... bár vona mit javítani, de nem rosz!

Na Görgei bevette Bukarestet :D
...tényleg marha jó lenne, ha tovább is lehetne játszani, és lenne benne "fejlesztgetõs része" is <#beka2>.

amúgy BELGRÁD figyel a térképen. Aminek van úgye szép magyar neve is, ha már Európában képes mindenki a magyar nevén is említeni.
sok Nagy-Magyarországon(az akkori "Nagy" mert ugye volt "még Nagyobb is" :D... kivüli városnak van magyar neve is.
mint a játékban Bécs (Wien), és Bukarest(Bucuresti), és gondolom ha nagy lenne a térekép, Lipcse lenne Leipzig helyett. pl szerintem jó, hogy Brno-nak is a német neve szerepel nem pedig a cseh.
Ezeket a településeket 1848-ban például magyarul hívták. (+Zsilvásárhely és Karácsonykõ városneveket pedig a mai napig lehet hallani Erdélyben.)

Belgrád -> Nándorfehérvár

Tirgu Jiu -> Zsilvásárhely
Piatra Neamt -> Karácsonykõ
Sinaia -> Szinaja

Axon
Teljesen egyetértek.

Sztem nagyon cool játék lesz, megéri majd megvenni, már csak azért is hogy a magyar játékfejlesztõket támogassuk. A demót kipróbáltam, elsõre fura volt az irányités, de késõbb már nagyon belejöttem. Hajrá HydroGame!

\"Akik élni akarnak harcolnak, akik nem akarnak harcolni, nem érdemlik meg, hogy éljenek .\" - Adolf Hitler

edios
Hát szerintem az lenne a legjobb,ha 1848tól kezdhetnénk a játékot,és mennénk szép lassan elõre az idõben,talán egészen napjainkig! Nemhiszem,hogy ezt olyan nehéz lenne megvalósítani,és úgy mégjobban stratégia lenne,ha fejlesztgetésekre is lehetne figyelni! Civ-nél ez nagyon bejött,itt is lehetne hasonlót!

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

:D