1848

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
A fórumukat valóban nem böngésztem.
Eddig a szabadságról volt szó, meg hogy a kiadó nem szól bele semmibe így februárra halsztották a kiadást a tökéletes munka érdekében.
Azért a hozzászólásból kiderül, hogy nincs még kiadó. Talán majd a teljesen kész mûvel kopoktatják végig õket.
Azért ez egy picit nagyképû beírás, hogy "Kiado eseten nem az a kerdes, hogy lesz-e, hanem hogy melyik ceg.". Valami konkrétumot is írhattak volna. Mondjuk azt, hogy az EA és az Activison öldöklõ kûzdelmet folytat a kegyeiért, míg 3 másik árgus szemekkel figyeli ki kerül ki gyõztesen bár meggyengûlve a kûzdelembõl, akire majd ügyvédek hadával lecsaphatnak.
Ez olyan mintha azt mondanám, hogy Playboy-os címlaplány lesz a holnap esti csajom, de még nem döntöttem el melyik :-))

én a forumon olvastam

Varhegyi

Elküldve: Kedd. Dec. 07, 2004 7:26 am Hozzászólás témája:

--------------------------------------------------------------------------------

Demo: Karacsony elott lesz varhatoan.

Ket dolog hatraltatja a demot:
1. Nincs vegleges megegyezesunk kiadoval.
2. Multiplayerrel vannak problemaink, otthon LAN-on mukodik, de egyik teszterunknel se fut.

Kiado eseten nem az a kerdes, hogy lesz-e, hanem hogy melyik ceg. A demo kiadasat lehetoleg a kiadoval kozosen kidolgozott strategia alapjan szeretnenk megtenni.

Axon
Nincs kiadójuk. Legalább is a FAQ szerint nincs. Saját kiadásról van szó.

Részlet a FAQ-ból:

" Nagyon fontosnak tartjuk, hogy kész játékot adjunk ki, sajnos manapság sok cég félkész állapotban adja ki a játékot. Szerencsére a Hydrogame független csapat, az anyagiakat saját magunk fedezzük, így nem kell attól félnünk, hogy a kiadó ránk kényszerít egy korai megjelenést."

"Kiado eseten nem az a kerdes, hogy lesz-e, hanem hogy melyik ceg."

Axon
Tudhatnád, hogy ez nem "csak" pénzkérdése. Itt nagyon erõs ideológiai okok vannak a háttérben. Nagyon el akarják hitetni, hogy mi csak egy gyökértelen, ázsiából ideszakadt jött-ment söpredék vagyunk, akinek még történelme sincs. Ezért történelmi stratégiákban sem szereplünk, nehogy néhány virtuális gyõztes csatával erõsítsék azt a bitang magyar öntudatot.
Még a végén kevesebben hinnék el a kommunisták hazugságait.

Összességében elmondható, hogy nagyon kényes talajra tévedt az 1848 készítõinek csapata. Ilyen "magyarkodó" programok készítését nem nézik szívesen és ezért nem is találtak kiadót és szponzorokat.

AnuluWork
Amúgy tényleg érdemes lesz megvenni! Nem ártana belõle egy magyar-török háborút szimuláló játék sem, ha lehet ötleteket adni. Abból ugyanis - bár több mint 150 évig itt voltak a török "testvéreink" - nem született semmilyen kisérlet. Aztán remélem kinyílik pár magyar játékfejlesztõ cégnek is a szeme, és a sok ûrstratégiáról, fantasyról legalább 1x átvált egy magyaros játékra.

A Panzersben is voltak magyar jelek. Ott valami elindult, bár az a játék nem ide szólt. De ha 1x elég pénzük lesz rá, hogy csak itthonra is "termeljenek", remélem megteszik.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
Miért akarsz technológiai fejlesztést két év háborúzás alatt? :)

Amúgy fejlõdnek a hadseregek, meg tapasztalati pontokat gyûjtenek. Szerintem ez elég.

edios
Egész jó játék lesz ebbõl! Csak elõszörre nekem egy kicsit nem volt áttekinthetõ,de most már megszoktam.. Kár,hogy nem lehet technologiát fejleszteni,mint pl civben! De így se rossz!

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

JackDaniels
Petõfit megtalálta már valaki?????? Vagy ebben nem is lesz köd??????<#nemtudom><#taps><#hehe><#idiota><#zavart2><#vigyor5>

\"Never say never!\" W Churchill

..akkor még 2 hónap a teljes játékig.<#integet2>
iagzság szerint a demókat szinte mindig kihagyom, mert "megszakad a szívem" hogy ilyenkor csak 1-2 hadjárat van, de a 48at nem tudtam kihagyni.

Mondjuk érdekes volt ahogy nándorfehérváron rommá vertem a császáriakat<#nevetes1>.
Wysocki-ra, Kiss Sánodorra érdemes 1-2 gyengébb tábornokot kicserélni. (hadsereg kiválasztása, jobb klikk -> menü: tábornok)

AnuluWork
Bem volt és a fõsereg, amit összevontam egy másikkal. Mondjuk tökig kiéhezve értek vissza Magyarországra. :)

AnuluWork
Nem vesztettél semmit. Arra a kaptafára készült, mint az elsõ táblás PCs-Windowsos tili-toli: The Ardennes Offensive.

Elõtte persze volt pár, de az TheAO volt az egyik nagy wargamer stílusú mérföldkõ. Amúgy letölthetõ innen:
Stratégiák

dronkZero
Na ja, ha igazán érdekelne a táblás stratégia téma. De nem.
:P

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Axon
Nagyon le vagy akadva ennél a Panzer General témánál. Ha igazán érdekelne a táblás startégia téma, akkor láthatnád, hogy százával készültek táblás startégiai játékok az elmúlt 20-30 évben. Szinte e történelem összes nevezetes/kevésbé nevezetes eseményét feldolgozták már. Képzeld vagy 10 éve megjelent egy játék amiben a 90-es évek magyar hadseregével revansot lehet venni románián Erdély ügyében. Ez nem is magyar fejlesztés volt, hanem egy külföldi játékban szerepelt és én is az 576 Kbyte-ban olvastam róla, beszerezni sajnos nem sikerült. Az is táblás játék volt, de már akkor sem hasonlítgatták a PG-hez.
Szóval nem egyedi ez a témakör, úgyhogy ne szajkózd folyton a PG-t, mert csak a lámák maradtak le ennél az egyetlen táblás játéknál.

akkor én vagyok egy kicsit szar :)

#131: izlések és pofonok

a.carkey
Normál. Odáig üldöztem, majd szétvertem 1 osztrák hadsereget. Ha már ott volt, bevettem ... :)

A medve nem játék.

dronkZero
Van egy olyan érzésem a képek láttán, hogy valakinek megtetszett a Panzer General a '90-es évek elején, elkezdett írni egy hasonló játékot egyedül, és most lett kész vele... :P

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Axon
Normál fokozaton nyomtam. Én csak néhány ütközetet nyomtam le az egységekkel. Próbáltam milyen a mozgás, a toborzás. Szóval csak egy próbajáték volt. Mivel a melóhelyemen próbálkoztam, így nem volt lehetõségem végig vinni.

nincsmit

amugy milyen nehézségen játszatok/játszottatok? valaki lejjebb irta hogy hobbibol bevette bukarestet,én a legnehezebben keztem 1et, hát még nagyszeben közelébe se értem <#idiota> söt játék végén, vesztettem is <#rinya>

Axon
Köszi

jobb klikk és ezred áthelyez

Axon
Sikerült kipróbálnom.
Nagyon tetszik. Erdélyben szétvertem néhány osztrák ezredet.
Nagyon részletes egy csata leírása. lassúra vettem az ütközetek lefolyását, de így is nehéz követni az eseményeket. Az nagyon tetszik, hogy külön számolja az egységek morálját és tapasztalatát.
Hogyan lehet csapatokat összevonni? Azonos mezõre áltam két egységgel, de nem találtam megfelelõ ikont, amivel megtehetném az összevonást.

a.carkey
A demo kicsit rövid volt. De amúgy nagyon jó. Tiszta wargamer, bár a csatával kapcsolatban vannak hiányérzeteim, de nem rossz. Bukarestet be is vettem, csak úgy hobbiból ...

A medve nem játék.

Axon
Helyes! Hazaárulók ne játszanak vele! <#violent><#vigyor>

Ez a program egy igazi kuriózum lesz. A magyar történelem eseményeit nem szokták programokban feldolgozni. Csak ilyen fanatikus próbálkozásokra számíthatunk, amikor egy maréknyi lelkes csapat összeáll és mindenféle anyagi támogatás nélkül létrehoz valamit a semmibõl.
Egy pillanatig sem vártam csili-vili grafikát, de egy táblás stratégiánál erre nincs is szükség.
Ez volt az elsõ program amit beterveztem megvételre. Itt tényleg a készítõket támogatod a vásárlással, ellentétben a többi magyar fejlesztéssel (impérium Galaktika, stb..) ahol a külföldi kiadó zsebébe vándorol a pénz.

ha jól emléxem ha "osztrákkal" nyomjuk akkor nem lehet toborozni...
ha ráklikkelek LEFAGY :(

Szerintem is nagyon jó lesz!!!

(A háttérképek lehetnének élesebbek (installmenüben és a fõmenüben)
(2 Human mód csak a demoban nincs??? a normalban már lesz??? nem mintha nagy lenne a tolongás hogy osztrákot nyomjon vki..de szükség lenne rá?..!..

Pluskast
Szerintem egész jó kis játék lett:)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

má tötöm...tötöm <#vigyor2>

Nem is jáccok. :)

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

ha nem teccik, ne jácc vele...

Én szeretem a stratégiát, csak ezt a grafikai "színvonalat" nem tartom méltónak '48-hoz. Legalább sharewarenek szánják vagy pénzt is akarnak kérni érte?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

a.carkey
Ez nem annyira Panzer General lesz, inkább amolyan tili-toli Wargamer szintû game, rts nélkül ...

A medve nem játék.

Szerintem teljesen rendben van a cucc. Ahogy elõttem írták, a game nulla anyagi támogatással készül mindössze néhány ember által. Akik szerették anno a Panzereket, azoknak ez tuti be fog jönni. Mint ahogy nekem is :).
a.carkey
Nincs ezzel baj, max neked az ilyen nem jön be.

A medve nem játék.

Dynamic
Ezt néhány ember csinálja anyagi támogatás nélkül, gyakorlatilag hobbi szinten.Szerintem márcsak a téma miatt is elsõsorban a magyar piacra szánják, nem hiszem, hogy a nagy elõdöket akarnák lenyomni.
hát tényleg elég szar a grafik, de a játék egy picit olyan panzer general -os és nekem teccik

A képek alapján ez a játék a magyar játékkészítés szégyene. Olyan világszerte ismert alkotások mint az Imperium Galactica, vagy az Armies of Exigo után egy ilyen shareware szintû cuccal elõállni, ráadásul pont a legjelentõsebb történelmi eseményünkrõl... elég gáz. Nem kellett volna erõltetni ezt a 20 évvel ezelõtt divat grafikát. '48 ennél többet érdemel.

mukika
én is... igaz csak 1-2 kört nyomtam vele, de számomra is átláthatatlan volt. Délután majd jobban megnézem...

sztem jo és ez még csak beta demo, mi káoszszerü és áláthatatlan?

Én nagyon sokat vártam ettõl a játéktól de iszonyat nagy csalódás számomra. Az hogy borzasztóan ronda a motorja az egy dolog de az egész káoszszerû és átláthatatlan, tipikus esete mikor túl sokat akarnak csinálni és a nagy semmi lesz belõle.

nah kiprobáltam, még csak kb 6 kört toltam vele, de már most nagyon teccik... asszem ez lesz a 2. game amit megfogok venni eredetibe<#idiota>

grebber
Ha megnéztétek jobban irjatok róla!

Next PC upgrade: 2022

mukika
jaja, számomra átláthatatlan egy picit :C

Hmm, furi 1.-re, meg meg kell neznem jobban...

mukika
máris lejön és megnézem... :)

Es milyen?

Duddits
Nah, kijött a demó!

AnuluWork
Meg szeptember 29 ...

fitutufi
wááááááááááááááááhhháááááááá :DDDDDDDDDDDDDDDD
<#eljen><#eplus2>

Asus A7n8x-x | AMD Barton 2.8+ 512K 333MHz | Sapphire Radeon 9600XT 128MB | [TWINMOS] 1GB DDR RAM 400MHz | 530GB HDD ^^...:::[ CHELSEA ]:::...:::[ ZTE ]:::...^^